Latvijas un Baltijas autokrosa labākie – sestdien Bauskā

 
25.jūlijs 2008 9:19

Vēl tikai diena atlikusi līdz Latvijas autokrosa čempionāta 3. posma startam Bauskā, „Mūsas” trasē. Bez Latvijas čempionāta dalībniekiem trasē dosies arī Baltijas labākie bagiju braucēji, lai cīnītos par Baltijas čempiona titulu, un mazo B-600 un „Beta” bagiju sportisti, lai izspēlētu „Parex Līzings kausu”.

Pēdējā mirklī pirms sacensībām saņemti daži ļoti interesanti pieteikumi. Galvenais pārsteigums – pēc vairāku gadu pārtraukuma trasē nolēmis atgriezties leģendārais valmierietis Ģirts Mūrnieks, kurš pievienosies astoņiem citiem B-600 klases bagiju braucējiem. Mūris, kā viņu pazīst tie, kuri atceras autokrosa ziedu laikus pagājušā gadsimta beigās un gadsimtu mijā, cīnīsies sāns pret sāna ar citu krosa leģendu Kasparu Blomu (divi autokrosa čempiona tituli jau šajā gadsimtā), kādreizējo krosa čempionu un patreizējo Latvijas kausa rallijā vicelīderi 2WD+ klasē Viesturu Tilgasu un bagiju konstruktoru Arūnu Matulēnu. Šai zvaigžņotajai četrotnei pievienosies arī ātrais kroskartists Ģirts Zīle un pirmo B-600 sacensību uzvarētājs Oskars Priede, kā arī vēl trīs sportisti.

Open klasē, kurā līdz šim brīdim bija pietiekušās tikai tās automašīnas ar dzinēju aizmugurē (ZAZ, Toyota, Pontiac un Matra), pēdējā brīdī uz starta nolēmis iziet arī Andrejs Lajevskis. Kādreizējam Latvijas autokrosa čempionam šajā klasē Lajevskim gan būs jāmēģina pierādīt klasiskās formulas – dzinējs priekšā, aizmugures piedziņa – pārākums. Andrejs startēs ar deviņdesmito gadu beigās ražotu Ford Escort automobili.

Arī Super 2000 klasē pēdējā brīža pārsteigums – uz starta izies divi sportisti no Igaunijas. Uzreiz gan jāsaka, ka diez vai viņi spēs sagādāt cienīgu sāncensību Latvijas vadošajiem autokrosistiem – Ulvim Bujānam, Raimondam Tiltiņam, Aldim un Kristapam Kasparovičiem. Tumšais zirdziņš šajā kompānijā ir Aivars Kokorišs – šogad viņš demonstrē ātru sniegumu un ir regulārs pretendents uz goda pjedestālu katrās sacensībās, kurās piedalās.

 Kopā Super 2000 klasē uz starta plāno iziet 19, 1600 klasē – 14, Open – 9 sportisti. Baltijas bagiju čempionātu apmeklēs 12 braucēji, bet B-600 un „Beta” bagiju klasēs – pa deviņiem pilotiem.
 
Latvijas autokrosa čempionāta 3. posma Bauskā ģenerālsponsori ir Latvijas Mobilais Telefons, Parex Līzings un Stokker, sponsori – Neste Oil, Aldaris, Veiters, Peri, informatīvie atbalstītāji: Draugiem.lv, Auto Bild Latvija, TV5, Radio SWH, Latvijas avīze, DELFI Autosports, iAuto, Sports, Čas, Auto Euro, Bauskas Dzīve, Zebra un Telegraf.

Latvijas autokrosa čempionāta 3. posma Bauskā preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti