«Continental AG» palielina savu ietekmi riepu tirgū

 
7.augusts 2008 11:04

Vācu koncerns „Continental AG”, noslēdzot darījumu par Turcijas uzņēmuma „Oltas SPA”, kam pieder tirdzniecības tīkls ar kopumā 200 veikaliem, akciju iegādi, nostiprinās Turcijas augošajā autoriepu tirgū.

Stambulā bāzētā uzņēmuma „Oltas SPA” 89,66% akcijas „Continental AG” iegādājās no vietējā rūpniecības un automobiļu piegādātāja „Koç-Holding” un Kocu ģimenes. „Oltas SPA” ir „Continental” vieglo un kravas automobiļu ekskluzīvo riepu zīmolu „Continental”, „Uniroyal” un „Barum” tirgotājs Turcijā.

“Ar šo darījumu mēs palielinām „Continental” ietekmi vieglo un kravas automobiļu riepu tirgū Turcijā un līdz ar to arī visā Austrumeiropas augošajā tirgū kopumā. Pēc akciju kontrolpaketes iegūšanas Slovākijas uzņēmumā „Continental Matador Rubber” un Somijas riepu radžu uzņēmumā „Tikka”, „Oltas” iegāde ir nākamais solis „Continental AG” mērķtiecīgi īstenotajā izaugsmes veicināšanā, kam mērķis ir piedāvāt arvien vairāk kvalitatīvas riepas un uzlabot pārdošanas servisu,” noslēgto darījumu komentē „Continental AG” Vieglo automobiļu riepu nodaļas valdes priekšsēdētājs Alans Hipe.
A. Hipe norāda, ka Turcija ir viens no Eiropas turpmāko gadu potenciāli perspektīvākajiem tirgiem, jo pašlaik tikai katram desmitajam no 75 miljoniem iedzīvotāju ir personīgais automobilis. Taču iedzīvotāju ienākumi aizvien pieaug un, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir būtiski uzlabojusies ekonomiskā stabilitāte. Turklāt Turcija ir arī viens no svarīgākajiem kravas automobiļu tirgiem visā Eiropā.

2007. gadā „Oltas SPA” ar 65 darbiniekiem sasniedza 39 miljonu eiro apgrozījumu, un šim uzņēmumam pieder franšīzes tirgotāju tīkls ar 200 veikaliem, ko „Continental AG” plāno vēl paplašināt. Darījuma cenu par „Oltas SPA” iegādi abas puses ir vienojušās neizpaust. Jāpiebilst, ka vēl jāsaņem konkurenci uzraugošo Turcijas iestāžu piekrišana, bet Eiropas attiecīgo iestāžu piekrišana „Oltas SPA” nonākšanai „Continental AG” kontrolē šai gadījumā nav nepieciešama.

Par Continental: Koncerns „Continental” ar vairāk nekā 26,4 miljardu eiro plānoto apgrozījumu 2008. gadā ir viens no pasaules vadošajiem automobiļu rūpniecības piegādātājiem. Uzņēmums, kas ir bremžu sistēmu, piedziņas un šasijas sistēmu un komponentu, instrumentu, multimediju risinājumu, automobiļu elektronikas, riepu un elastomēru izstrādājumu piedāvātājs, dod ieguldījumu lielākā darbības drošībā un vides aizsardzībā. Turklāt „Continental” ir kompetents partneris automobiļu rūpniecības komunikācijas tīklā. Pašlaik uzņēmums nodarbina apmēram 150 000 darbiniekus gandrīz 200 vietās 36 valstīs.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti