Sabiedriskā transporta biļetes tirgos arī Mego un Drogas 5

 
14.augusts 2008 9:44

Tramvaja un trolejbusa vienreizējās biļetes drīzumā varēs nopirkt jau vairāk kā 300 tirdzniecības vietās visā Rīgā papildus 33 Rīgas satiksmes biļešu pārdošanas vietām, informē SIA Preses serviss. Līdzšinējām tirdzniecības vietām – Narvesen, Preses apvienība, Rimi, Maxima un Supernetto – nākuši klāt Mego un Drogas tirdzniecības tīkli.

Veikalos Drogas transporta biļešu tirdzniecība sāksies tuvākajās dienās – šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā, savukārt Mego veikalos biļetes var iegādāties jau šonedēļ.

Tādējādi turpmāk biļetes iedzīvotājiem būs pieejamas 50 Maxima, 19 Rimi, 26 Supernetto, 19 Mego, 43 Drogas veikalos un 13 tirdzniecības vietās, kas nepieder lielajām tirdzniecības ķēdēm, kā arī 144 Narvesen un Preses apvienība tirdzniecības vietās, kā līdz šim.

Biļešu izplatīšanas tīkls paplašināts, ņemot vērā Rīgas satiksmes prasību – nodrošināt maksimālu biļešu pieejamību iedzīvotājiem, kā arī pircēju ieradumus un pieejamās tirdzniecības vietas pilsētā. Agrāk patērētāji veica lielākus vai mazākus pirkumus dažādās tirdzniecības vietās, bet tad šobrīd pirkumi galvenokārt tiek veikti lielajos tirdzniecības tīklos. Tieši lielie tirgotāji atrodas iedzīvotājiem ērti pieejamās, vietās un tie ir stabili sadarbības partneri.

AS Drogas valdes priekšsēdētājs Andrejs Jerņevs uzsver, ka Drogas Rīgā pārdos tramvaja un trolejbusa biļetes, lai nodrošinātu iespēju sabiedriskā transporta pasažieriem tās iegādāties vienlaicīgi ar citiem pirkumiem. Līdz ar biļešu tirdzniecības vietu skaita palielināšanos uzlabosies arī to pieejamība Rīgas centrā, kas ir ļoti būtisks noteikums, lai pēc iespējas vairāk iedzīvotāju izvēlētos ikdienā lietot sabiedrisko transportu.

SIA Preses serviss apkopotā informācija liecina, ka no brīža, kad vienreizējo biļešu tirdzniecība tika uzsākta lielveikalos, pat bez īpašas reklāmas divu nedēļu laikā biļešu pārdošanas apjomi tieši šajās tirdzniecības vietās pieauguši 15 reizes.

Vienreizējo biļešu pārdošana lielveikalos un, piemēram, arī veikalu tīklā Drogas, noteikti mainīs iedzīvotāju paradumus. Ja līdz šim vienreizējās biļetes bija nopērkamas galvenokārt sīkpreču un preses tirdzniecības vietās, tad šobrīd tās iespējams iegādāties vienlaicīgi ar citām sadzīves un pārtikas precēm. Jau šobrīd aptuveni 20 % vienreizējo biļešu tiek realizētas lielveikalos, un statistika liecina, ka šis procents pieaug.

SIA Preses serviss nodrošina vienreizējo biļešu izplatīšanu saskaņā ar līgumu ar pašvaldības uzņēmumu Rīgas satiksme. SIA Preses serviss preču klāstā ir vairāk nekā 1200 nosaukumu, un katru dienu piegādes tiek veiktas uz vairāk nekā 2000 tirdzniecības vietām visā Latvijā. Uzņēmums nodrošina pilnu izplatīšanas pakalpojumu, sākot no sadarbības ar tirgotāju, tirgotāja apmācību, preču pasūtījumu saņemšanu, pasūtījumu komplektāciju, piegādi, finanšu risku un dokumentācijas kārtošanu.

Tāpat kā līdz šim vienreizējās braukšanas biļetes tramvajam un trolejbusam pārdod arī pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme biļešu kasēs un sabiedriskā transporta galapunktos un autobusos.
 
Visi komentāri
 
260734. viesis 14.augusts 2008 10:08
0 0 Atbildēt

pie patreizējās cenas izdevīgāk ir braukt bez biļetes

260740. viesis 14.augusts 2008 11:38
0 0 Atbildēt

pie patreizējās cenas izdevīgāk ir braukt ar mašīnu

260745. viesis 14.augusts 2008 14:31
0 0 Atbildēt

Cena noteikti pieaugs. Nesen Drēzdenē braucu ar trambaju - tur jau 1,70 eiro par reisu. Domājams, ka pēc zemās grīdas tramvaju parādīšanās Rīgā (kā ziņots, katrs tas trambuļa sastāvs maksās virs 2 milj.ls.) biļetes noteikti būs virs 1 ls par reisu. Piekrītu viedoklim, ka jau šobrīd pie atsevišķiem nosacijumiem [ ja attālums dienā nepārsniedz 15km, braucēji ir vismaz 2 cilvēki, nav izdevumi par stāvvietām], auto ir izdevīgāks par sabiedrisko transportu.

260747. viesis 14.augusts 2008 15:40
0 0 Atbildēt

Meli. Vakar TC Minska «Rimi» kasēs bija tikai 20 santīmu biļetes.

260841. viesis 19.augusts 2008 8:38
0 0 Atbildēt

Aha un Maximā jāpēr minimums 5 biļetes, domāju, ka pārējos tāpat :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 2

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti