Paredzēts pārcelt trolejbusu galapunktu no Strēlnieku laukuma 3

 
20.augusts 2008 11:45

Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapā vairāki iedzīvotāji ir lūguši izskatīt iespēju pārcelt trolejbusu galapunktu no Latviešu strēlnieku laukuma. Vēlamies informēt, ka 8. un 9. trolejbusa maršruta galapunktu pārcelt no Latviešu strēlnieku laukuma ir paredzēts.

Trolejbusa galapunkta pārcelšana tiks veikta ar mērķi uzlabot satiksmes organizāciju un drošību 11. novembra krastmalā pie Akmens tilta, novēršot potenciālas avārijas situācijas sabiedriskajam transportam un autotransportam. Šādi uzlabotos satiksmes plūsma, jo trolejbusiem vairs nebūtu jāšķērso ielas braucamā daļa, aizkavējot kopējo satiksmi.

Trolejbusu galapunkta pārcelšanas rezultātā plānots izveidot 4. un 8. trolejbusa apvienoto maršrutu un 9. un 13. trolejbusa apvienoto maršrutu. 4. un 8. apvienotā maršruta trolejbuss kursēs no Šmerļa uz Ābolu ielu un attiecīgi no Ābolu ielas jaunā maršruta trolejbuss kursēs uz Šmerli. Savukārt 9. un 13. apvienotā maršruta trolejbuss no Iļģuciema kursēs uz Ieriķu ielu un attiecīgi no Ieriķu ielas jaunā maršruta trolejbuss kursēs uz Iļģuciemu. Pasažieriem, kuri vēlēsies iekāpt vai izkāpt pie Latviešu strēlnieku laukuma, pēc apvienoto trolejbusu maršrutu izveides būs iespēja izmantot pašreizējo tramvaja pieturvietu “Grēcinieku iela” 11. novembra krastmalā.

Pašreiz trolejbusi uz sabiedriskā transporta pieturvietu “Rātslaukums” dodas, šķērsojot sešas braukšanas joslas, tostarp arī divus tramvaja sliežu ceļus. Pašreizējā situācijā autovadītājiem, kas brauc pa 11. novembra krastmalu, jādod ceļš trolejbusam tā maršrutā. Tā rezultātā bieži veidojas konfliktsituācijas ar pārējiem satiksmes dalībniekiem. Pārceļot trolejbusu galapunktu no Latviešu strēlnieku laukuma, satiksmes organizācija kļūs daudz vienkāršāka un vieglāk uztverama transportlīdzekļu vadītājiem, kā arī vairs neveidosies avārijas situācijas.

Trolejbusu galapunkta pārcelšanu un apvienoto trolejbusu maršrutu izveidošanu paredzēts realizēt vairākos posmos. Pērn pēc pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” pasūtījuma projektēšanas uzņēmums AS “Rūpnīcprojekts” ir izstrādājis tehnisko projektu tramvaja sliežu ceļa pārbūvei 11. novembra krastmalā, lai pa to varētu organizēt arī trolejbusu satiksmi. Šogad Rīgas domes Satiksmes departaments ir paredzējis izsludināt atklātu konkursu par tramvaja sliežu ceļa pārbūvi 11. novembra krastmalā netālu no tramvaja pieturvietas “Grēcinieku iela”.
 
Visi komentāri
 
260873. viesis 20.augusts 2008 11:53
0 0 Atbildēt

Beidzot sakarīgs risinājums.

260875. viesis 20.augusts 2008 12:41
0 0 Atbildēt

Tad jau iznāk, ka trolejbusi vairs pa Oktobra/akmens tiltu vairs vispār nekursēs. Diezgan pārdrošs risinājums priekš rīdzinieku interesēm.

260941. viesis 22.augusts 2008 11:46
0 0 Atbildēt

Tajā vietā pie RTU tiešām ir jāuzmanās, bet nav arī tā, ka dēļ trolejbusiem tur veidotos sastrēgumi. Daudz smagāk ir ar to vietu, kur tramvajs no krastmalas griežas uz 13. Janvāra ielu. Virzienā no Krasta ielas uz Akmens tiltu septembrī nemaz nav vērts domāt braukt dienas laikā. Pārāk daudz tur krustojas trajektorijas, jo liela daļa no 13. Janvāra ielas brauc uz Akmens tiltu un tikpat liela daļa no Krasta ielas grib arī tikt uz Akmens tiltu, maza daļa brauc taisni uz ostas pusi. Faktiski sanāk, ka 4 joslas saiet vienā, jo uz Akmens tilta, ja nemaldos, pirmā josla atstāta tiem, kas uzgriežas uz tilta no ostas puses braucot. Visam pa vidu vēl tramvaji, negribu iedomāties, kas notiks, ja palielināsies tramvaju intensitāte vai arī tur vēl brauks trolejbusi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti