Veic satiksmes uzlabojumus bērnu drošībai

 
27.augusts 2008 9:41

Rīgā mācību iestāžu audzēkņu drošības paaugstināšanai ceļā uz skolu un mājup šogad būs veikti dažādi satiksmes infrastruktūras uzlabojumi divdesmit mācību iestāžu tuvumā.

Rīgas domes Satiksmes departaments katru gadu pie vairākiem desmitiem izglītības iestāžu veic dažādus satiksmes infrastruktūras uzlabojumus, lai palīdzētu mācību iestāžu audzēkņiem drošāk nokļūt uz skolu.

Šogad ir izbūvēti ātrumvaļņi astoņu mācību iestāžu tuvumā: Āgenskalna ielā pie Āgenskalna ģimnāzijas, Ilmājas ielā pie Rīgas 47. vidusskolas, Jāņa Grestes ielā pie Rīgas 259. bērnudārza, Kungu ielā pie Rīgas 3. vidusskolas, Lēdurgas ielā un Mores ielā pie Rīgas 29. vidusskolas, Riekstu ielā pie bērnudārza “Riekstiņš”, Vienības gatvē pie Rīgas Ziepniekkalna sākumskolas un Zuteņu ielā pie Rīgas Angļu ģimnāzijas.

Sešu mācību iestāžu tuvumā gājēju pārejas ir aprīkotas ar papildus apgaismojumu: Bērzaunes ielā pie pamatskolas “Harmonija”, Prūšu ielā pie Rīgas lietuviešu vidusskolas, Salaspils ielā pie Rīgas komercģimnāzijas, Valdeķu ielā pie Rīgas 94. vidusskolas, Vecāķu prospektā pie Rīgas 46. vidusskolas un Zolitūdes ielā pie Zolitūdes sākumskolas.

Tāpat sešu mācību iestāžu tuvumā satiksmes drošības paaugstināšanai līdz gada nogalei būs pabeigti rekonstrukcijas darbi tuvējiem krustojumiem vai ielu posmiem. Visos sešos būvobjektos tiks uzstādītas gājēju drošības barjeras kopumā 351 metra garumā. Trīs mācību iestāžu tuvumā tiks izbūvēti jauni luksofori - Gaujas ielā pie Rīgas Jāņa Poruka vidusskolas, Krišjāņa Barona ielā pie bērnu un jauniešu sporta centra “Daugavas sporta nams” un Viestura prospektā pie Rīgas kultūru vidusskolas. Un trīs mācību iestāžu tuvumā būs veikti citi satiksmes drošības paaugstināšanas darbi: Tālivalža ielā pie Rīgas Teikas vidusskolas būs izbūvēta drošības saliņa gājējiem, Visvalža ielā pie Rīgas 15. vidusskolas gājēju ietve būs atdalīta no brauktuves ar zaļo zonu, savukārt Zentenes ielā pie Rīgas 96. vidusskolas būs pārcelta sabiedriskā transporta pieturvieta.

Tāpat kā katru gadu, arī šogad sakarā ar jaunā mācību gada sākumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka no 1. līdz 5. septembrim Rīgā pie vispārējās izglītības mācību iestādēm ieteikts maksimālais braukšanas ātrums 30 kilometri stundā.

Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un kustības drošības nodaļas vadītājs Tālivaldis Vectriāns norāda, ka „satiksmes infrastruktūra ir tikai daļa no satiksmes drošības, otra būtiska daļa ir, lai bērni un vecāki prastu infrastruktūru arī atbilstoši izmantot un zinātu Ceļu satiksmes noteikumus.”

„Pozitīvs ir fakts, ka līdzīgi kā 2004., 2005. un 2006.gadā, arī 2007.gadā Rīgā nav noticis neviens ceļu satiksmes negadījums, kurā būtu gājis bojā bērns- gājējs,” saka T. Vectirāns.

Viņš arī norāda, ka „pēdējo trīs gadu laikā ir vērojama zīmīga ceļu satiksmes negadījumu statistikas tendence attiecībā uz bērnu drošību. Proti, pēc Ceļu policijas sniegtajiem datiem Rīgā ceļu satiksmes negadījumu skaits ar cietušajiem bērniem mācību gada pirmajā mēnesī ik gadu samazinās. Taču visa gada laikā kopumā tas palielinās. Iespējams, tas liecina, ka pēc daudzajiem dažādu pašvaldības un valsts iestāžu aicinājumiem būt uzmanīgiem līdz ar skolēnu atgriešanos pilsētā gan vecāki, gan bērni, gan transportlīdzekļu vadītāji septembra mēnesī kļūst uzmanīgāki, bet pārējos gada mēnešos atkal- neuzmanīgāki. Tāpēc šogad aicinām ikvienam- gan lielam, gan mazam- mājās pārrunāt Ceļu satiksmes noteikumus ne tikai pirms mācību gada sākuma, bet ik pa laikam arī pārējos gada mēnešos.”

Ceļu satiksmes negadījumu statistika Rīgā (pēc Ceļu policijas sniegtiem datiem).
Septembra mēnesī: 2005. gada septembrī notika 21 satiksmes negadījums ar cietušiem bērniem, 2006. gadā – 18 negadījumi, 2007. gadā – 17 negadījumi.
Gadā kopumā: 2005. gadā notika 177 negadījumi ar cietušajiem bērniem, 2006. gadā – 202 negadījumi, 2007. gadā – 211 negadījumi.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti