Auto Stils rallija supersprints rūks «Mūsā» jau sestdien

 
27.augusts 2008 12:09

Sestdien 30. augustā, Bauskas rajonā, Nacionālajā sporta kompleksā „Mūsa” Auto Stils rallija supersprinta trasē dosies standarta un sporta auto braucēji.

Tieši pirmais Auto Stils supersprints Latvijā norisinājās Mūsā, 2008. gada 1. maijā. Pēc četriem mēnešiem, ar uzkrātu pieredzi citās trasēs, 140 rallija supersprinta sportisti atkal trīs reizes dosies interesantā 2,3 km ātrumposmā, kas ir izveidots sporta kompleksa „Mūsa” teritorijā.

Auto Stils supersprinta demokrātiskā uzbūve ļauj sportistiem piedalīties sacensībās ar dažāda veida vieglajām automašīnām. Tieši tāpēc supersprinta ātrumposmos var redzēt dalībniekus ar visa spektra ielas, jeb standarta automašīnām, kā arī ar speciāli sagatavotu sporta tehniku. Visus dalībniekus, kuri sadalīti 8 ieskaites klasēs pēc automašīnu veida un piedziņas, vieno viena kopēja supersprinta īpatnība – dalībnieki drīkst startēt tikai un vienīgi ar ielas riepām.

Iepriekšējie trīs Auto Stils rallija supersprinti, kas norisinājās Bauskā un Jelgavā, pierādīja, ka dalībnieku braukt prasmes un cīņas spara līmenis ir ļoti augsts, neatkarīgi no klases, kurā tie startē. Piemēram, VAZ kausa klasē 2. un 3. vietu pēdējā posmā šķīra tikai 0,1 sekunde. Pārsvarā pirmo trijnieku katrā klasē šķir tikai sekundes desmitdaļas, kas ļauj cerēt uz aizraujošu un interesantu cīņu arī šīs sestdienas supersprintā. Katrā no ieskaites klasēm skatītāji un līdzjutēji var sagaidīt intriģējošas un principiālas cīņas.

VAZ klasē būs interesanti vērot, vai Edgaram Trallam (VAZ 2105) izdosies noturēt aiz sevis visus konkurentus, kā abās sacensībās Jelgavā. Līdzīga intriga standarta auto klasē 1,6+ - visos iepriekšējos supersprintos ātrākais braucējs ir bijis Sandis Laukšteins (VW Golf III), tomēr konkurenti ar katru reizi Sanda pārsvaru ir samazinājuši. Ļoti aizraujošu cīņu var sagaidīt standarta 4WD klasē, kur savstarpējas attiecības „kārto” iepriekšējo posmu 1. un 2. vietas ieguvēji – Kārlis Nebars (Audi 80 Quattro) un Jānis Ivanovskis (BMW 325ix) – divos supersprintos uzvarējis Jānis Ivanovskis, bet vienā Kārlis Nebars. Kurš uzvarēs šoriez? Savukārt 4WD+ standarta automašīnu klasē skatītāji un atbalstītāji var gaidīt rūdītā rallista Matīsa Mežaka (Mitsubishi Lancer Evo IX) vēlmi „atriebties” Andrim Kulbergam (Mitsubishi Lancer Evo VI) par zaudējumu iepriekšējā posmā Jelgavā.

Auto Stils rallija supersprinta starts pirmajam ātrumposmam tiks dots plkst 10:00, otrajam – ap plkst 12:00, bet trešajam ap plkst 14:00. Uzvarētāju apbalvošana gaidāma plkst 15:30. Supersprinta ātrumposms šoreiz sāksies Mūsas rallijkrosa trasē, ar startu tiešie pie A tribīnes, bet finišēs lielajā trekā. Ātrumposmā ir iekļauti gan viltīgi tramplīni, gan ātras sekcijas, gan netīrs un ļoti slidens asfalts. Papildus grūtības sportistiem var sagādāt lietainie laika apstākļi, prasot augstu meistarību automašīnu vadīšanā, gan uz mainīgās grunts, gan asfalta.

Jāatgādina, ka rallija supersprints savu dzimšanu Latvijā piedzīvoja šā gada martā, kad Latvijas Automobiļu federācijas standarta automašīnu komisija nolēma ieviest sporta disciplīnu, kas aizstātu savulaik izzudušo standarta auto ralliju.

Informāciju par Auto Stils supersprintu var atrast www.autosport.lv

LAF Preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti