Volkswagen kļūst par trešo lielāko auto ražotāju pasaulē 2

 
29.augusts 2008 14:24

Pateicoties izcilajiem piegāžu rādītājiem 2008. gada pirmajā pusē, Volkswagen Group ir nokļuvis pasaules ietekmīgāko autoražotāju pirmajā trijniekā.

“Mēs esam priecīgi, ka pirmo reizi Volkswagen Group ir spējis iekļūt globālās autoražošanas pirmajā trijniekā. Tas parāda, ka ar arvien spēcīgāko dalību starptautiskajā tirgū mēs, galvenokārt ar mūsu produktu programmu, esam uz pareizā ceļa. Mēs turpināsim sistemātiski virzīties uz priekšu, pat šobrīd smagajos tirgus apstākļos,” komentēja Prof. Dr. Matrins Vinterkorns, Volkswagen AG ģenerāldirektors.

Ar 2008. gada pirmajā pusē piegādātu 3,31 miljonu transportlīdzekļu, Volkswagen Group šā gada pirmajos sešos mēnešos palielināja piegāžu skaitu par 7,2 procentiem, paceļoties uz trešo vietu globālās transportlīdzekļu tirdzniecības sarakstā un apsteidzot sāncensi Ford, kurš šajā periodā pārdevis 3,22 miljonus transportlīdzekļu.

Volkswagen Group ietilpst tādi ražotāji kā Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Bentley, Lamborhgini, Bugatti un Volkswagen komerctransporta sadaļa. Jūlija vidū tika paziņots, ka Volkswagen pārņēmuši akciju kontrolpaketi arī ietekmīgajā kravas automašīnu ražošanas uzņēmumā Scania.
 
Visi komentāri
 
261178. viesis 1.septembris 2008 9:07
0 0 Atbildēt

Nu Redaktor, un kam tad pieder Porsche??? Baigā māksla ņemt un pārkopēt rakstu. Vai varbūt Porsche ir tik niecīgs, ka nav vērts pieminēt?

261180. viesis 1.septembris 2008 9:13
0 0 Atbildēt

Nāksies laikam atvainoties Redaktoram, jo izskatās, ka viens no VW daļu turētājiem ir Porsche.

The share ownership of Volkswagen AG is distributed as follows:

In percent of voting rights:

* 30.60% - Porsche Automobil Holding SE

* 20.10% - State of Lower Saxony

* 3.58% - UBS AG, Zurich.

In percent of subscribed capital:

* 22.5% - Porsche Automobil Holding SE

* 14.8% - State of Lower Saxony

* 30.9% - Private shareholders / others

* 25.6% - Foreign institutional investors

* 6.2% - German institutional investors

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti