Atklāts pirmais upju transporta sabiedriskais maršruts pāri Daugavai 2

 
4.septembris 2008 10:50

Kā informē uzņēmums “Kanāla Motorlaivu kompānija”, atklājot pirmo sabiedriskā transporta maršrutu Spīķeri - Zaķusala – Spīķeri, Rīgā tiek atjaunota pilsētas kuģīšu satiksme. Šodien augstas satiksmes intensitātes apstākļos upju sabiedriskais transports būs viens no ātrākajiem un lētākajiem pasažieru pārvadāšanas veidiem.

Attīstoties upju satiksmei, Spīķeru krastmala plānota kā pilsētai nozīmīgs ūdens transporta mezgls.

Unikālais simt gadus vecais koka pasažieru kuģītis “Darling” kursēs mēneša garumā no 2. septembra līdz 5. oktobrim katru dienu ar intervālu 15 minūtes, uzņemot līdz 12 pasažieriem vienā reisā. “Rīdziniekiem, pilsētas viesiem un Latvijas Televīzijas darbiniekiem tā ir jauna iespēja nokļūt no Vecrīgas uz Zaķusalu, apskatīt Rīgas panorāmu no cita skatu punkta par ierastu sabiedriskā transporta cenu - 50 santīmi vienā virzienā”, stāsta kuģīša “Darling” īpašnieks Ainis Čaunāns.

Šogad maršrutā Spīķeri - Zaķusala kuģītis kursēs vienu mēnesi līdz oktobra sākumam. Savukārt, nākamgad plānots atvērt vairākus jaunus maršrutus, piedāvājot daudz vairāk iespēju rīdziniekiem ērti pārvietoties. Tiesa, nesakārtotā upju pasažieru pārvadājumu regulējošā likumdošana un nepietiekami regulētās piestātņu funkcijas kavē upju sabiedriskā transporta pilnīgu ieviešanu Rīgā. Spīķeru krastmalas piestātne atrodas iepretim Centrāltirgum, šķērsojot Spīķeru gājēju tuneli zem Krasta ielas. Savukārt pasažieru pietura Zaķusalā atrodas iepretim Latvijas Televīzijās ēkai.

Atjaunotajā Latvijas Republikā šis uzskatāms par pirmo sabiedriskā transporta maršrutu, un pašreiz pa Daugavas upi kursējošie kuģīši “Liepāja”, “Vecrīga”, “Misisipi”, “Jelgava” un “Jūrmala” vairāk pilda izklaides ekskursiju funkciju. Pirmā regulārā upju tvaikoņu satiksme Rīgā tika atklāta pirms vairāk nekā 150 gadiem - 1853. gadā. Pilsētas pasažieru kuģīši regulāri kursēja četrās līnijās - no Vecrīgas uz Āgenskalnu, Iļģuciemu, Klīversalu un Zundu, kā arī tālāk uz Jūrmalu, Jelgavu un Kalnciemu.

1907. gadā ražotais 12 metrus garais koka pasažieru kuģītis “Darling” ir vecākais Latvijas Koka flotes pārstāvis un ir izpelnījies slavu ar to, ka ilgus gadus piederējis pasaules slavenās grupas “ABBA” dibinātāja Stīga Andersona dēlam Larsam. Pirmais upju sabiedriskā transporta maršruts ir uzņēmuma “Kanāla Motorlaivu kompānija” iniciatīva, kuru atbalstījusi Rīgas dome, pilnsabiedrībai “Spīķeri” un Latvijas Televīzija.
 
Visi komentāri
 
261299. viesis 4.septembris 2008 13:18
0 0 Atbildēt

Atbalstāma iniciatīva! Prieks, ka kāds sāk, savādāk jocīgi, ka dzīvojam ūdeņu tuvumā, bet ūdenstransports mums ir pilnīgi neattīstīts!

261312. viesis 4.septembris 2008 18:09
0 0 Atbildēt

sen jau vajadzēja...!! ideja ļoti laba.

bet zeimā, pāri sasalušai daugavai pasažierus varētu vest suņu pajūgos!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti