«Rallijs Latvija» sāk ilgtermiņa sadarbību ar «Parex līzingu»

 
8.septembris 2008 10:29

Pēdējo gadu Latvijas autoralliju labākais posms „Rallijs Latvija” un viens no vadošajiem līzinga pakalpojumu sniedzējiem Latvijā „Parex līzings un faktorings” ir vienojušies par ilgtermiņa sadarbību, un turpmākos trīs gadus šī čempionāta posma nosaukums būs „Parex Rallijs Latvija”.

Šī sadarbība nodrošinās vēl kvalitatīvāku un interesantāku LMT Latvijas rallija čempionāta pēdējā posma norisi un jau šogad veicinās kopējo rallija attīstību Latvijā.



„Rallijs Latvija” aizvadītajos piecos gados ir bijis viens no visstraujāk progresējušajiem rallijiem Latvijā. Tas saņēmis „Labākā rallija” novērtējumu pēdējos trīs gadus pēc kārtas un pērn pulcēja 82 dalībnieku ekipāžas, kā arī vairāk nekā 50 000 aizrautīgu līdzjutēju. „Parex līzings” atbalsta „Ralliju Latvija” jau kopš 2006. gada, tāpēc noslēgtā ilgtermiņa vienošanās un nosaukuma „Parex Rallijs Latvija” izveide ir loģisks turpinājums veiksmīgajai sadarbībai, kuras mērķis ir nodrošināt ne tikai „Parex Rallijs Latvija” attīstību, bet arī sekmēt kopējo Latvijas rallija izaugsmi.

„Rallija organizēšana ir ļoti sarežģīts un darbietilpīgs process, kurā ir svarīgi, lai katrs uzdevums tiktu izdarīts ar maksimālu atdevi un precizitāti. Šī ilgtermiņa sadarbība ļauj visu mūsu enerģiju veltīt posma organizatoriskajiem jautājumiem un plānot rallija attīstību nākotnē. „Parex Rallijs Latvija” galvenās prioritātes ir piesaistīt kvalitatīvu sportistu sastāvu un padarīt ralliju maksimāli saistošu skatītājiem, uzsvaru liekot uz apmeklētāju drošību. Tieši rallija skatītāji ir tie, kuru dēļ sacensības tiek organizētas, viņi ir tie, pēc kuru līdzi jušanas alkst gan sportisti, gan organizētāji. Tādēļ no šīs sadarbības, manuprāt, visvairāk iegūs mūsu rallija apmeklētāji,” tā notikumu komentē „Parex Rallijs Latvija” organizatoru pārstāvis Juris Sprūde.

Zināmā mērā pateicoties šai sadarbībai, čempionāta pēdējā posma skatītājiem būs iespēja iepazīt jau pazīstamu un arī jaunu ārzemju autosportistu sniegumu, kā arī novērtēt latviešu braucēju konkurētspēju starptautiskā līmenī, jo „Parex Rallijs Latvija” ietvaros norisināsies Ziemeļeiropas Nāciju (NEZ) kausa izcīņa. Tajā sacentīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Anglijas un Krievijas.

„Parex līzinga” valdes priekšsēdētājs Māris Salzirnis uzsver: „„Rallijs Latvija” trīs gadus pēc kārtas ir atzīts par labāko rallija čempionāta posmu Latvijā. Tādēļ esmu gandarīts un lepns, ka turpmākos gadus „Parex līzings” būs galvenais šī rallija sadarbības partneris. Jau kopš mūsu darbības pirmsākumiem klātbūtne Latvijas rallijā ir bijusi viena no mūsu prioritātēm, esam atbalstījuši gan ekipāžas, gan Latvijas rallija čempionāta posmus. Esmu pārliecināts, ka šo divu spēcīgo organizāciju sadarbība būs liels ieguvums gan rallija skatītājiem, gan autosportistiem.”

„Parex Rallijs Latvija” organizatori, realizējot mērķi par rallija attīstību Latvijā, šogad dos iespēju autosportistiem, kuri nav piedalījušies iepriekšējos čempionāta posmos, startēt sacensībās ar 50% dalības maksas atlaidi. Sportisti, kuri dažādu apstākļu dēļ nevarēja pierādīt savas spējas šā gada garumā, varēs to izdarīt pēdējā čempionāta posmā. Arī ekipāžām, kuras plāno sākt piedalīties profesionālās rallija sacensībās, šī būs lieliska iespēja ar atvieglotiem nosacījumiem pievienoties Latvijas labāko autosportistu pulkam.

„Parex Rallijs Latvija” norisināsies 4. un 5. oktobrī. Spraigās sacensības sāksies 4. oktobrī Jūrmalā, bet nākamās dienas rītā turpināsies ar startu Madonas centrā. Šogad rallijs risināsies arī Cēsu rajonā, kur notiks divi no sešiem otrās sacensību dienas posmiem. „Parex Rallijs Latvija” arī šogad būs piesātināts ar interesantiem un aizraujošiem pasākumiem, kuri jau kļuvuši par šī rallija zināmu kvalitātes vizītkarti.

Viens no šā gada jaunumiem būs rallija oficiālais auto – Volkswagen Scirocco, kuru atsākts ražot pēc 16 gadu pārtraukuma. Tieši "Parex Rallijs Latvija" laikā šis auto klātienē būs apskatāms pirmo reizi. Latvijā zināmi autosportisti pārbaudīs automašīnas iespējas tam vispiemērotākajos apstākļos – trasē. Volkswagen pagaidām vēl neatklāj, kuriem sportistiem būs tas gods pirmajiem izmēģināt jauno Scirocco, tomēr norāda, ka sportisti būšot Latvijā ļoti labi pazīstami un perfekti atbildīšot Scirocco pamatauditorijai – aktīviem jauniešiem.

Lai sportisti izjustu sāncensību spriedzi līdz pašam rallija finišam, no šā gada LMT Latvijas rallija čempionāta pēdējā posmā tiks ieviesta leģendārā Latvijas autosportista Aleksandra Karamiševa ceļojošā balva. To pasniegs „Parex Rallijs Latvija” pēdējā grants ātrumposma ātrākajam pilotam. Aleksandrs Karamiševs ir viens no pirmajiem autorallija aizsācējiem Latvijā un pirmais, kurš ieguvis starptautiskā sporta meistara titulu.

„Parex Rallijss Latvija” organizatori, kā katru gadu, īpašu uzmanību pievērsīs sacensību drošības noteikumiem, kuri tiek nodrošināti saskaņā ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) un Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) noteikumiem, kā arī ievērojot Latvijas Republikas likumā noteiktās pasākumu organizēšanas kārtības prasības. Tāpēc visi skatītāji tiek aicināti sacensību laikā uzklausīt un ievērot drošības dienestu norādījumus un neizturēties nevērīgi pret ierobežojumiem, kas būs noteikti rallija laikā.

 „Parex Rallijs Latvija” 2008. gada ģenerālsponsors ir „Parex līzings un faktorings”. Ralliju atbalsta Jūrmalas pilsētas dome, „SKY”, „Biļešu serviss”, „Ms. Robina”, „Nads”, „LinJan” un „Rimor Latvija”. „Parex Rallijs Latvija” oficiālais auto – Volkswagen Scirocco.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti