Bujāns un Jerāns - divi no trim Latvijas autokrosa čempioniem!

 
9.septembris 2008 11:24

Igaunijā, Vīlandes trasē tika aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta priekšpēdējais – piektais – posms, kā arī Baltijas D-3A bagiju čempionāta sezonas pēdējā sacensība.

Par Latvijas čempioniem priekšlaicīgi kļuva Ulvis Bujāns (2000 Super) un Raimonds Jerāns (Open). 1600 klasē Latvijas čempionu noskaidros pēdējais posms 12. oktobrī Brenguļu autotrasē. Baltijas D-3A čempionātā iepriekš noskaidrotajam čempionam igaunim Maido Rūsmanam pievienojās pārējie medaļnieki. Par vicečempionu kļuva sezonas debitants Māris Līcis, bet bronza tika Jurim Kuļikovskim. Latvijas komanda guva dramatisku uzvaru valstu ieskaitē.

Latvijas čempionāta 2000 Super klasē Ulvim Bujānam pietika ar 12. vietu Vīlandes posmā, lai priekšlaicīgi nodrošinātu čempiona titulu. Braucējam, kurš bija uzvarējis iepriekšējos četros posmos, tas nebija sarežģīts uzdevums. Tiesa, pie piektās uzvaras tikt neizdevās. A finālā par uzvaru spēkojās Mārtiņš Porietis, Jānis Spīķis un Ulvis Bujāns. Taču Spīķis kapitulēja ar lūzušu pusasi, bet Bujāns sacīkstes vidū apstājās ar ātrumkārbas defektu. Porietis, kurš pirms gada tieši Vīlandē debitēja Latvijas čempionātā, gūstot sensacionālu trešo vietu, šajā trasē izcīnīja arī savu pirmo uzvaru! Otrais posmā – Ainārs Kenigsbergs, kurš pēdējos līkumos pirms finiša apsteidza Artjomu Peško.
Pēdējā posmā uz vicečempiona titulu pretendē Mārtiņš Porietis, bet bronza visreālāk sasniedzama šķiet Artjomam Peško.

Latvijas čempionāta Open klasē Raimondam Jerānam bija nepieciešama piektā vieta, lai pēdējo posmu Brenguļos viņš apmeklētu čempiona statusā. A finālā sīvi spēkojies ar Jāni Kozlovski Jerāns guva otro vietu, izcīnot sen gaidītu Latvijas čempiona titulu. Jānis Kozlovskis, savukārt, sasniedza otro uzvaru vieglo automobiļu krosa debijas sezonā un ir reālākais vicečempiona titula pretendents. Vīlandes uzvaru Jānis veltīja savas Toyota MR2 krosa versijas autora un pirmā mehāniķa, 2004. un 2006. gada Latvijas čempiona Rolanda Jaunzema piemiņai, kurš pēc smagas slimības aizgāja no dzīves 1. septembrī...
Trešais Vīlandē un kopvērtējumā – Normunds Skribis.

1600 klasē, kurā kopvērtējuma situācija jau pirms sacīkstes bija īpaši saspringta, Vīlandes posms sarūpēja pamatīgu haosu un īstu izrādi skatītājiem. A fināla vadībā pārliecinoši atradās Andris Priedītis, līdz viņa mašīna apklusa elektrības defekta dēļ. No stāvošās automašīnas nespēja izvairīties sekotājs Kaspars Īle un ietriecās līdera automobilī. Trieciens bija tik spēcīgs, ka arī Īle palika trases malā. To izmantoja Oļģerts Vērmanis juniors, kurš ar gandrīz sabrukušu mašīnas motoru tomēr tika līdz finišam un sasniedza pārsteidzošu uzvaru, atjaunojot cerības uz šā gada Latvijas čempiona titulu. Otro vietu guva Edgars Galvanovskis, bet trešais – Māris Stalis, kurš bija spiests cīnīties līdz vadošajām vietām no pēdējām pozīcijām, visu zaudējot startā. Stalis, Vērmanis un Īle ir gandrīz vienādās pozīcijās cīņā par čempiontitulu, bet Priedīša izstāšanās izstūma Andri no reālo titula pretendentu pulka.

Baltijas D-3A čempionāta pēdējā posmā pārsteidzošu pirmo vietu sasniedza sezonas debitants Māris Līcis. Šis panākums ļāva Līcim izcīnīt Baltijas vicečempiona titulu, sezonā piekāpjoties vienīgi igaunim Maido Rūsmanam. Uz pjedestāla Vīlandē kāpa arī igauņi Rūsmans un Kristijans Rajamē, bet bronzas medaļu pat pēc izstāšanās sasniedza Juris Kuļikovskis.

Īpaši dramatiska bija komandu cīņa – pirms Vīlandes posma līderes Latviju un Igauniju šķīra tikai viens punkts (212:211). Tā kā pēdējā sezonas sacīkste abām komandām noslēdzās neizšķirti – 44:44 – šis punkts arī izšķīra čempiontitulu par labu Latvijai. Jāpiebilst, ka uzvara kopvērtējumā komandai nāca tikai čempionāta pēdējā līkumā, kad Dāvis Aupe apdzina igauni Aivo Alliku cīņā par ceturto vietu, atnesot nepieciešamo kopvērtējuma punktu!

Latvijas autokrosa čempionāts noslēgsies 12. oktobrī Valmierā, Brenguļu autotrasē. Savukārt jau šonedēļ sāksies NEZ Rallijkrosa čempionāta un NEZ kroskartu čempionāta fināla pirmais cēliens – nedēļas nogalē notiks Dānijas posms, bet vēl nedēļu vēlāk noslēguma sacīkste Norvēģijā. Vairākos vērtējumos uz medaļām un pat čempiontituliem pretendē arī Latvijas krosa braucēji.

Info: www.autocross.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti