Rallijsprints «Aizpute 2008» sāksies ar ātrumposmu pilsētas ielās

 
11.septembris 2008 13:44

Nākamās nedēļas nogalē, 20. un 21. septembrī Kurzemē tiks aizvadīts Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējais, septītais posms. Rallijsprints „Aizpute 2008” būs kā saldais ēdiens skatītājiem – sestdien pēcpusdienā sportistiem divas reizes būs jāveic Aizputes ielās izveidots asfalta ātrumposms.

Savukārt svētdien sacensību trase vīsies pa leģendārajiem Kurzemes ceļu ātrumposmiem.

Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējam posmam „Aizpute 2008”, kas notiks nākamās nedēļas nogalē Aizputes apkārtnē, būs jāatrisina daudz intrigu, jo tikai vienā no piecām ieskaites grupām jau ir zināmi čempioni – ceturto sezonu pēc kārtas 4WD+ grupā zelta medaļas izcīnījuši Jānis Dūcis/Aivars Anevics („Mitsubishi EVO VIII”). Zināma arī uzvarētāja komandu ieskaitē - „Veģi” (piloti Jānis Dūcis, Raimonds Dūcis, Gatis Balgalvis). Pārējās četrās klasēs šābrīža kopvērtējuma līderi ir – Krists Kalniņš/Andžejs Jankovskis („VW Golf II”, 1600+), Andris Andiņš/Māris Ešmanis („VW Golf II”, 1600), Mareks Vītols/Elviss Stankēvics („Mitsubishi EVO”, Road) un Mareks Švarcs-Švampāns/Didzis Putniņš („Subaru Impreza”, 4WD; tikpat punktu gan ir arī ekipāžai Raimonds Dūcis/Guntis Kampe („Audi 90 Quattro”).

Kamēr vēl nav publicēta oficiālā maršruta karte, precīzas ātrumposmu vietas un virzieni tiek turēti noslēpumā, lai izskaustu nesankcionētu treniņu iespēju. Šī, jāatzīst, ir aktuāla problēma Latvijas rallijā un organizatoriem pēc šādiem neoficiāliem treniņiem ir arvien grūtāk saskaņot ceļu izmantošanu ar iedzīvotājiem un pašvaldībām. Sacensību rīkotājs Aigars Bite gan atklāj, ka sestdien, 20. septembrī sportistiem divreiz būs jāveic Aizputes ielās izveidots asfalta ātrumposms, bet svētdien trīs visnotaļ zināmi grants „dopi” (katrs jāveic divas reizes). Ņemot vērā Aizputes pilsētas ielu ietilpību, organizatori lūdz gan sportistus, gan arī skatītājus ievērot rallija laikā ieviestos satiksmes ierobežojumus. Prognozējot lielu līdzjutēju pieplūdumu, rīkotāji atgādina, ka rallijs ir paaugstinātas bīstamības sporta veids, tāpēc skatītāji nedrīkst atrasties aizliegtajās vietās un tiek aicināti ievērot drošības darbinieku prasības.

Tuvojas arī izšķirošie notikumi Latvijas rallija čempionātā – pēdējais posms „Parex Rally Latvia” paredzēts 4. un 5. oktobrī. Tas nozīmē, ka „Aizputē 2008” uz starta varēsim redzēt arī vairākas spēcīgas lielā rallija ekipāžas, kas rallijsprintā startēs treniņa nolūkos. Tā būs pirmā iespēja uz N4 klases braucēju fona salīdzināt rallijsprinta četrkārtējo čempionu Dūča/Anevica debijas sniegumu ar N4 grupas „Mitsubishi EVO IX”. Minēto automašīnu čempioni iegādājušies no Raimonda Strokša, pateicoties z/s „Veģi” atbalstam, lai 2009. gadā aizvadītu pilnu sezonu lielajā rallijā.

Plašāka informācija par rallijsprintu „Aizpute 2008” pieejama www.autosport.lv un www.4rati.lv .
Rallijsprintu „Aizpute 2008” rīko „B&K Rallijs” ar Aizputes pilsētas domes, SIA „Malek”, SIA „Winge”, SIA „V. Pliņģis”, SIA „Latfencing”, SIA „Būvakmens”, SIA „Vērsītis”, z/s „Virši” atbalstu. Informatīvais atbalsts – „Kurzemes Radio”.

Latvijas rallijsprinta čempionāts
Kopvērtējums pirms pēdējā ( 7.) posma
4WD+
Jānis Dūcis/Aivars Anevics 72, Miks Ernstsons/Kārlis Kļaviņš 57, Edgars Piļka/Igors Sidorovs 54, Arvis Arums 49 punkti, Aleksandrs Grīva/Aivars Liepa 31.
4WD
Mareks Švarcs-Švampāns/Didzis Putniņš 67, Raimonds Dūcis/Guntis Kampe 67, Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš 60, Didzis Blūms/Aigars Rencis 53, Normunds Orlovs/Jānis Kollis 40.
1600+
Krists Kalniņš/Andžejs Jankovskis 65, Kaspars Brencis/Armands Ziemelis 61, Uldis Briedis/Monvīds Austrums 57, Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis 53, Jānis Ikers/Juris Āķītis 34.
1600
Andris Andiņš/Māris Ešmanis 58, Arnis Alksnis/Armands Pārupe 46, Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks 46, Mārtiņš Vītols/Ronalds Rozenbers 31, Emīls Skaidrais/Jānis Freivalds 30.
ROAD
Mareks Vītols/Elviss Stankēvics 76, Māris Freibergs/Edgars Trūps 69, Uldis Dūka/Pēteris Dūka 40, Gatis Jansons 39, Mārcis Aizkalns/Normunds Aizkalns 39.
Komandas
„Veģi” (piloti Jānis Dūcis, Raimonds Dūcis, Gatis Balgalvis) 199, „Auto Stils rally team I” (Mareks Švarcs/Švampāns, Edgars Piļka, Arnis Alksnis, Zigurds Kalniņš) 146, „B&K Rallijs” (Mareks Vītols, Arvis Arums, Mārcis Ķenavs) 137.

(punktus piešķir: 1.v. – 15 p., 2.v. – 12 p., 3.v. – 10.p., 4.v. – 9 p., ..., 12.v. – 1.p.)

LAF SAK preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti