Divi «OSCar» dodas uz 24 stundu 4x4 sacensībām Francijā 1

 
12.septembris 2008 9:24

No 13. līdz 14. septembrim Francijā (netālu no ciematiņa Chevanne) norisinies 24 stundu sacensības - “24 Heures 4x4 DE FRANCE”. Šādas sacensības Francijā tiek rīkotas vienu reizi gadā, septembra vidū, un šogad aprit sešpadsmitais gads, kad kopā mēroties spēkiem sabrauc vairāk kā desmit visdažādākās 4x4 auto.



Šīs sacensības iecienījuši daudzi spēcīgi maratonrallija “Lisabona – Dakāra” dalībnieki. Jau ceturto gadu uz šīm sacensībām dodas arī Latvijas sportisti ar “OSCar” automobiļiem. Šoreiz tās būs divas ekipāžas - Andris Dambis/ Kaspars Dambis/ Kristaps Dambis, kuri startēs ar jauno “OSCar24” un abiem Andra dēliem tā būs pirmā debija gan pie “OSCar” stūres, gan šāda veida sacensībās. Otra ekipāža, kas šoreiz visu 24 stundu smagumu uz saviem pleciem nolēmuši nest divatā, ir Igors Skoks/ Māris Saukāns (“OSCar3”), kuri uz Franciju dodas, attiecīgi, trešo un ceturto reizi.

Jau iepriekš zināms, ka Francijas trase ir liels pārbaudījums gan tehnikai, gan sportistiem un parasti sacensības norit ļoti dubļainos apstākļos. Sacīkste ir ļoti spraiga, tā notiek nepārtraukti 24 stundas un uzvar ekipāža, kura ir veikusi visvairāk apļus. Iepriekšējos gados uz starta stājās vairāk kā simts mašīnas, bet līdz finišam spēja nokļūt tikai vairs puse dalībnieku.

Laika apstākļi šoreiz solās būt mainīgi – lietus naktī, bet svētdien saulains. Ja arī trase nožūst, tad organizatori to turpina laistīt, kas gandrīz visu sacensības laiku ir slidena un grūti braucama. Sacensties ar mazajām un speciāli šīm sacensībām būvētam automašīnām “OSCaram” ir grūts uzdevums, jo vairāk kā divu tonnu automobilis ir spēcīgs dubļos un grūti izbraucamās vietās, bet nav tik ņiprs un veikls.

Līdz šim augstākais Latvijas ekipāžas (Andris Dambis/ Igors Skoks/ Jānis Āzis) sasniegums Francijas 24 stundu sacensībās ir bijusi vienpadsmitā vieta 2006. gadā, vairāk kā 100 ekipāžu konkurencē.

Iveta Kaminska
LAF 4x4 komisijas preses sekretāre
 
Visi komentāri
 
261672. viesis 15.septembris 2008 22:35
0 0 Atbildēt

4 (Vieta) SKOKS-I./SAUKANS-M./PIKIS-A. (Komanda) 23:22:18.131 (Laiks) 137 (Apļi)

Nav slikti, varētu par to kādu raksta galu moš?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti