Vasaras autosprinta čempionāta izšķirošās cīņas sestdien Madonā 1

 
10.septembris 2008 9:29

Sestdien, 13. septembrī Madonas kartinga trasē risināsies Latvijas vasaras autosprinta čempionāta izšķirošais, sestais posms. Jau šobrīd ir zināms čempions klasē virs 2500 kub.cm. – sāncenšiem neaizsniedzams ir četru posmu uzvarētājs Jānis Kļaviņš („Mitsubishi Evo 6”).

Komandu kopvērtējumā uzvaras laurus jau nodrošinājusi „Gabol/Fuchs Racing team”. Madonā tiks noskaidroti čempioni ieskaites grupā līdz 1800 kub.cm. un līdz 2500 kub.cm.

Plašāka mēroga sacensības Madonas kartodromā (atrodas Rūpniecības rajonā, Gaujas ielā) nav risinājušās jau labu laiku, tāpēc vasaras autosprinta čempionāta dalībniekiem tā būs pirmā iepazīšanās ar trasi. Nepazīstama trase, kurā braukšanas trajektorijas nav pieslīpētas daudzos treniņos, pieprasa no braucējiem lielāku meistarību un īpašu rūpību riepu un automašīnas regulējumu izvēlē. Reģistrācija sacensībām notiks sestdien, 13. septembrī no plkst. 8 līdz 8.45 (atgādināsim, ka šajās sacīkstēs ar savu vieglo automašīnu var startēt jebkurš brauktgribētājs), bet starts paredzēts plkst. 9.

Vienīgais, kurš Madonas sacīksti var sagaidīt bez liekiem uztraukumiem, ir Jānis Kļaviņš („Mitsubishi Evo 6”). Bijušais autokrosa braucējs ir uzvarējis četros no pieciem aizvadītajiem posmiem ieskaites klasē virs 2500 kub.cm. un reizi finišējis otrais, ar to jau priekšlaicīgi nodrošinot čempiona titulu. Uz vēl pieejamajām divām medaļām atlikuši trīs pretendenti – Jānis Slišāns („Subaru Impreza”), Austris Antons („Mitsubishi Evo”) un Andris Slava („Mitsubishi Evo”). Labākā pozīcijā atrodas Slišāns, kuram ir par septiņiem punktiem vairāk nekā abiem sekotājiem.

Drošs par savu kopvērtējuma līderpozīciju klasē līdz 1800 kub.cm. var justies Jānis Skujiņš („BMW 318 iS”) – lai kļūtu par čempionu, Skujiņam pēdējā posmā pietiek ar diviem punktiem, kas atbilst 11. vietai. Aizraujošāka spēkošanās gaidāma par otro un trešo pozīciju – Ģirtu Daugaviņu („Honda CRX”) un Imantu Firstu („Toyota Corolla”) šķir tikai viens punkts. Teorētiskas izredzes izcīnīt kādu no medaļām saglabā arī Vilnis Haferbergs („Honda CRX”) un Oskars Saltums („VW Golf II”).

Klasē līdz 2500 kub.cm. pirms pēdējā posma kopvērtējuma vadībā atrodas Mareks Matvejevs („BMW M3”). Matvejevam, lai kļūtu par čempionu, Madonā nelabvēlīgākā scenārija gadījumā (ja uzvar tuvākais sekotājs Valters Šulcs („Honda CRX”)) pietiek ar septīto pozīciju. Tāpēc šķiet, ka lielāka intriga būs cīņā par otro un trešo vietu, jo uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem izredzes saglabā seši sportisti - Šulcs, Aigars Tīdmanis („BMW 323ti Compact”), Raimonds Burakēvičs („Opel Corsa”), Zigmārs Ancāns („BMW 325), Gundars Tīdmanis („BMW 323ti Compact”) un Jānis Liepaskalns („Honda Civic TypeR”). Divu pēdējo cerības gan ir visnotaļ matemātiskas.

Jau pirms Madonas sacīkstes ir zināma uzvarētāja komandu vērtējumā – pārliecinošu pirmo vietu izcīnījusi „Gabol/Fuchs Racing team” (Jānis Skujiņš, Jānis Kļaviņš, Zigmārs Ancāns). Otro un trešo pozīciju savstarpējā cīņā visticamāk sadalīs „Subaru Club I” un „S.B.C./DH”.

Visa informācija par Latvijas vasaras autosprinta čempionātu pieejama www.vasarassprints.lv

Latvijas čempionāts vasaras autosprintā
Kopvērtējums pirms pēdējā (6.) posma*
A klase (līdz 1799 kub.cm.)
Jānis Skujiņš 100, Ģirts Daugaviņš 77, Imants Firsts 76, Vilnis Haferbergs 60, Oskars Saltums 52, Edgars Krusts 44.
B klase (līdz 2499 kub.cm.)
Mareks Matvejevs 85, Valters Šulcs 68, Aigars Tīdmanis 62, Raimonds Burakēvičs 58, Zigmārs Ancāns 58, Gundars Tīdmanis 43.
C klase (virs 2500 kub.cm.)
Jānis Kļaviņš 120, Jānis Slišāns 79, Austris Antons 72, Andris Slava 72, Aleksandrs Grīva 38, Raitis Maurāns 34.
Komandas
„Gabol/Fuchs Racing team” (Jānis Skujiņš, Jānis Kļaviņš, Zigmārs Ancāns) 278, „Subaru Club I” (Jānis Slišāns, Imants Firsts, Aivars Ezeriņš, Zigurds Kalniņš) 173, „S.B.C./DH” (Ģirts Daugaviņš, Aleksandrs Grīva, Kārlis Goldmanis, Mareks Matvejevs) 141.
 
* Punktus piešķir: 1.v. – 25, 2.v. – 20, 3.v. – 16, 4.v. – 14, 5.v. – 12, 6.v. – 10, 7.v. – 8, 8.v. – 6, 9.v. – 4, 10.v. – 3, 11.v. – 2, 12.v. – 1.

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Visi komentāri
 
261543. viesis 12.septembris 2008 10:12
0 0 Atbildēt

Madonā kartina trase-smiekli nāk tur no trases tik vairs atmiņas palikušas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti