Rīgā būvē veloceliņu no Mežaparka līdz Vecmīlgrāvim 5

 
17.septembris 2008 8:59

Rīgā uzsākta maģistrālā veloceliņa būvniecība no Mežaparka līdz Vecmīlgrāvim. Veloceliņš būs 5 kilometrus garš un tiks izbūvēts atdalīti no ielu brauktuves.

Veloceliņš Mežaparks- Vecmīlgrāvis ir 2007.gadā izbūvētā veloceliņa Centrs- Mežaparks turpinājums. Saskaņā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta izstrādāto Velotransporta attīstības programmu Rīgas pilsētai, turpmākajos gados šo veloceliņu plānots izbūvēt līdz pat Vecāķiem. Tā garums no Mežaparka līdz Vecāķiem būs 9,5 kilometri, un tas savienos Mežaparka teritoriju ar Aplokciemu, Vecmīlgrāvi un Vecāķiem, sniedzot iespēju Rīgas iedzīvotājiem un viesiem ar velosipēdiem nokļūt līdz jūrai.

Veloceliņa Mežaparks- Vecmīlgrāvis būvdarbus veic AS „Ceļu pārvalde”.
Izbūvējot veloceliņu, būvdarbu veicējam būs nepieciešams demontēt vecās ietvju un ielu brauktuvju apmales un uzstādīt jaunas, demontēt ietvju veco segumu un šķembu pamatu, izbūvēt ietvju seguma jaunu konstrukciju un uzklāt jaunu segumu, nomainīt un uzstādīt jaunas ceļa zīmes un ceļa horizontālo apzīmējumu, kā arī izbūvēt jaunu apgaismojumu. Tāpat būvdarbu veicējam būs jāveic inženierkomunikāciju aku vāku regulēšana un nomaiņa, esošās dzelzceļa pārejas rekonstrukcija un betona seguma uzlikšana, jāuzstāda gājēju drošības barjeras un metāla soliņi. Veloceliņa būvniecības ietvaros būvdarbu veicējam būs jāveic arī nederīgās augsnes kārtas un grunts nomaiņa, kā arī jāatjauno zāliens un jāiestāda dižkoki.

Plānots, ka veloceliņa izbūve līdz Vecmīlgrāvim tiks pabeigta nākamā gada jūlijā.

Kā ziņots, velotransporta attīstības programmā papildus maģistrālajam veloceliņam no Vecrīgas uz Imantu un no Centra uz Mežaparku, Vecmīlgrāvi un Vecāķiem ir paredzēta maģistrālo veloceliņu izbūve arī no centra uz Berģiem un no centra uz Dārziņiem. Tādējādi maģistrālie veloceliņi savienos pilsētas centru ar mikrorajoniem un atbilstoši Rīgas attīstības plānam kalpos par mugurkaulu velomaršrutu tīkla izveidei arī starp mikrorajoniem. Maģistrālie veloceliņi ir būtiski velosatiksmes drošības paaugstināšanai, jo tie tiek izbūvēti nodalīti no ielu brauktuvēm.

Jau ziņots, ka papildus maģistrālo veloceliņu izbūvei Rīgā veloceliņi tiek ierīkoti arī līdz ar ielu un satiksmes pārvadu būvniecību.

Šogad papildus maģistrālā veloceliņa Mežaparks- Vecmīlgrāvis būvniecībai gājēju un velosipēdu ceļš Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma būvniecības laikā ir ierīkots arī Brīvības gatvē no Silciema ielas līdz tiltam pār Juglas ezera kanālu. Augusta Deglava ielas rekonstrukcijas laikā veloceliņš šogad ir izbūvēts arī Augusta Deglava ielā no Baltinavas ielas līdz Lubānas ielai. Tāpat veloceliņš šogad tiek izbūvēts Šmerļa ielā, veicot tās rekonstrukciju.
 
Visi komentāri
 
261733. viesis 17.septembris 2008 9:02
0 0 Atbildēt

Parādiet man kādu muļķi, kurš brauks no mežaparka uz vecmīlgrāvi ar ričāgu, ja nu vienīgi tas, kurš vēlēsies šķirties no sava veļļuka.

261737. viesis 17.septembris 2008 9:34
0 0 Atbildēt

tas jau sen bija nepieciešams!Centrs-Vecaaķi stunda un piecpadsmit minuutes!8)

261744. viesis 17.septembris 2008 10:21
0 0 Atbildēt

kurš no centra uz vecmīlgrāvi gribēs braukt caur mežaparku?

uzskaitīto darbu apjoms ir labs - viss, lai palielinātu tāmes vērtību, pat dižkokus šie stādīšot:D

261775. viesis 17.septembris 2008 19:20
0 0 Atbildēt

nu ta beidzot, citadi uz vecmilgravi ta isti pat ar kajam aiziet nevar, nu labi var tikai sliedem pa otru pusi, tacu termini atkal graujosi...

laikam atkal viens darbinieks bus kurs tur pipes visu laiku.

sandis URL: labak p[ajauta cik cilveku braux no vecmilgravja pa mezaparku pabraukat.

Man ta nav problemu, varu ari pa ielu pabraukt, kgan tas ir visai extrems pasakums, bet citiem tas gan sagada problemas, nedzisi tax mazu bernu pa ielu miities?

261796. viesis 18.septembris 2008 9:47
0 0 Atbildēt

Sandis_UR [?] 17.09.2008 09:02

Parādiet man kādu muļķi, kurš brauks no mežaparka uz vecmīlgrāvi ar ričāgu, ja nu vienīgi tas, kurš vēlēsies šķirties no sava veļļuka.

Eu čigān, kāda vaina tur braukt.

esmu pat naktī vilcis no centra uz vecāķiem ar velo - 35min un esam klāt - ātrāk kā ar autobusu.

bet celiņš pagaidām izskatās ka top zibenīgā ātrumā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti