Atzinība «Draudzīgs velosipēdistam» piešķirta 17 iestādēm 2

 
18.septembris 2008 9:19

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros vakar Rīgas mērs Jānis Birks iestādēm, kas savā pārraudzībā esošajās teritorijās šogad ir ierīkojuši augstā tipa velostatīvus, pasniedza atzinības zīmi „Draudzīgs velosipēdistam”.

Kopumā šogad atzinības zīme ir piešķirta septiņpadsmit iestādēm, kas padomājušas par savu klientu, apmeklētāju un darbinieku ērtībām.



Šogad kā pirmais „Draudzīgs velosipēdistam” uzlīmi akcijas Muzeju nakts ietvaros ir saņēmis Latvijas Nacionālais mākslas muzejs. Šodien atzinības zīme tika piešķirta arī AS Rietumu banka, AS Swedbank (Hansabanka), Jaunajam Rīgas teātrim, Rīgas Tehniskajai universitātei, Latvijas Universitātei, LU Botāniskajam dārzam, Rīgas Stradiņa universitātei, Baltijas Starptautiskajai akadēmijai, Banku augstskolai, Europark autostāvvietām, AS Rīgas starptautiskā autoosta, Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamentam, Rīgas Zemgales priekšpilsētas izpilddirekcijai, Galerijai Centrs, veikalu tīklam Fans un Krišjāņa Valdemāra ielas 33 nama īpašniekam Andrejam Pebo.

"Draudzīgs velosipēdistam" pilns saraksts »»

„Pēdējo gadu laikā Rīgā velosipēds kā transporta līdzeklis kļūst arvien populārāks. Ja pirms dažiem gadiem velosipēdisti pārsvarā bija jaunieši, tad tagad uz velosipēda varam redzēt arī cilvēkus tērptus uzvalkos. Pēdējo trīs gadu laikā ievērojami palielinājusies arī iestāžu, uzņēmumu un privātīpašnieku atsaucība velostatīvu uzstādīšanā savā pārraudzībā esošajās teritorijās. Ja 2006.gadā atzinības zīmi „Draudzīgs velosipēdistam”  varējām piešķirt astoņām iestādēm, tad šogad tās jau ir septiņpadsmit,” saka Rīgas domes Satiksmes departamenta Starptautisko projektu un velosatiksmes attīstības nodaļas vadītāja Olita Sproģe.

Lai popularizētu velosipēdistiem pretimnākošu attieksmi, kopš 2006.gada Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar velosipēdistu vortālu Veloriga.lv piešķir atzinības zīmi “Draudzīgs velosipēdistam” uzņēmumiem un iestādēm, kas savā pārraudzībā esošajās teritorijās darbinieku un apmeklētāju ērtībām ir ierīkojušas augstā tipa velostatīvus.

Atzinības zīme ir izgatavota uzlīmes veidā. Tā tiek piestiprināta pie uzņēmuma, iestādes vai veikala ieejas durvīm un apliecina, ka šeit ir iespējams pieslēgt velosipēdu pie statīva, kur pieslēgt var gan velosipēda rāmi, gan abus vai vismaz vienu riteni.

Apsekojot velosipēdu pieslēgšanas vietas Rīgā, velosipēdistu vortāls Veloriga.lv secinājis, ka visvairāk velostatīvi nepieciešami pie braucienu galamērķiem- tirdzniecības centriem, kafejnīcām, uzņēmumiem un iestādēm. Uzlīme ir ieviesta kā pateicība iestādei par velostatīva uzstādīšanu un reizē mudinājums arī citām iestādēm savā pārraudzībā esošajā teritorijā uzstādīt velostatīvus.

Velosipēdistu vortāls Veloriga.lv norāda, ka velosipēda drošību veido trīs pamatfaktori: droša slēdzene, drošas konstrukcijas velostatīvs, pie kura var piestiprināt gan velosipēda rāmi, gan abus vai vismaz vienu riteni, kā arī vietas drošība, kur tiek atstāts pieslēgts velosipēds.
 
Visi komentāri
 
261815. viesis 18.septembris 2008 11:39
0 0 Atbildēt

Un kad Rīga pati kļūs draudzīgāka velosipēdistiem? Tikko pabiju vienā no Eirops bagātākajām valstīm Norvēģijā, un Oslo ir tik daudz velosipēdistu, velo novietņu, ka tīri skaudība sametās, man patīkl braukt ar velo, bet ne pa Rīgu, kur uz ceļiem valda nesakārtotība un agresija.

261887. viesis 19.septembris 2008 16:20
0 0 Atbildēt

Man arī patika braukt ar velosipēdu, līdz man to veiksmīgi nozaga.

Tagad atkal sārņoju darbu ar izplūdes gāzēm un taisu korķus. Sanāk lētāk nekā braukt ar velosipēdu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti