Tirdzniecībā Latvijā nonāk uzlabotais «KIA Sportage» 1

 
19.septembris 2008 9:21

No šīs nedēļas pārdošanā pieejams uzlabotais Kia Sportage apvidus auto. Uzlabotais Sportage pircējus iekārdina ar atsvaidzinātu eksterjeru: jauna dizaina bamperiem, lukturiem un diskiem, kā arī jauninājumiem salonā – dizaina ziņā uzlabotu sēdekļu apdari, Eiropas standarta iebūvēto RDS radio/CD sistēmu ar AUX un iPod pieslēgumu.

Kia Sportage pieejams ar degvielas un dīzeļa dzinējiem, manuālo un automātisko  pārnesumkārbu.

Iekļaujot virkni nozīmīgu uzlabojumu, jaunākā izlaiduma Sportage var lepoties ar atsvaidzinātu eksterjeru, kas ietver jauna dizaina priekšējo resti, jauna parauga priekšējos lukturus, jauna dizaina divtoņu priekšējo un aizmugures bamperi, jaunas formas riteņu arkas, kā arī jauna dizaina 16 un 17 collu (pēc izvēles) vieglmetāla lietos diskus un dubultās izpūtējcaurules.



Zem jaunā parauga Sportage motora pārsega atrodams uzlabots 2.0 litru dīzeļdzinējs ar 150 Zs jaudu (140 Zs vietā) un labāku griezes momentu (306 Nm pie 2000 apgriezieniem minūtē), kas kopā ar 6-pakāpju ātrumkārbu dos labu jaudas un ekonomijas apvienojumu.  Bet 2.0 l benzīna dzinējs ar priekšējo piedziņu jau pierādījis sevi Latvijas ceļos  kā pieprasītākais.

No iekšpuses uzlabotais Sportage var lepoties ar standarta aprīkojumā piedāvāto Eiropas standarta RDS Radio/CD sistēmu, kas savietojama ar AUX, iPod, un USB pieslēgumu – visas šīs ierīces savietotas stilizētā priekšējā paneļa centrālajā “plauktā”. Stūres rats ieguvis biezāku un sportiskāku apvalku vēl precīzākai vadāmībai, kamēr priekšējā blakussēdētāja drošības spilvens aprīkots ar “ieslēgts/izslēgts” slēdzi, kas ļauj droši pārvadāt mazuļus atmuguriski novietotā bērnu šūpulītī. Uzlabotie Sportage modeļi ir arī aprīkoti ar modernizētu pretaizdzīšanas ierīci.

Kopš Kia Sportage tirdzniecības uzsākšanas Eiropā 2004. gadā, šo auto iegādājušies jau 125 000 pircēju. Kia Sportage līdz ar pilnpiedziņas modeli Sorento ir ievērojami veicinājis Kia markas atpazīstamību. Pērn, Sportage ražotne Eiropas tirgum pārcēlās no Korejas uz jaunām telpām Zilinā, Slovākijā. Līdz ar pārcelšanos, radās ideja par uzlabojumu ieviešanu Sportage modeļa jaunajā versijā.

“Eiropā ražotā Sportage versija saglabā populārākās iezīmes no oriģinālā modeļa, kā arī visus 2007. gadā ieviestos uzlabojumus, kad ražotni pārcēla uz Slovākiju. Apvidus Sportage šobrīd piedāvā vadītājam vēl augstāku pārvietošanās kvalitāti, lielāku komfortu un savdabīgu izsmalcinātību,” ar sajūsmu atzīst Kia Motors Europe izpilddirektors Pauls Viliss (Paul Willis).

Tehniskie uzlabojumi, kas skāra Sportage 2007. gadā, sākās ar jaudas pastiprinātāja pārregulēšanu precīzākai darbībai. Sešpadsmit collu riteņi ar 215/65 riepām tika ieviesti standarta aprīkojumā, savukārt balstiekārta papildināta ar īpaši stiprinātiem amortizatoriem, lai nodrošinātu labāku vadāmību uz ceļa, samazinātu auto izslīdi līkumos un svaidīšanos bremzējot vai palielinot ātrumu. Hidrauliskā bremžu sistēma ar ventilējamām priekšējām disku bremzēm  300 mm diametrā tagad var apturēt Sportage, kas ieskrējies līdz 100km/h, jau pēc 41,6 m, tādējādi ierindojot Kia Sportage kā labāko bremzēšanas ziņā apvidus auto klasē.

Jaunākajā Sportage versijā vēja radītie trokšņi ir samazināti pārveidojot durvju spoguļu dizainu un uzlabojot elektroniskās jumta lūkas izolāciju. Manevrēšanas spēja auto ir palielinājusies par 12.5 % salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli (ņemot vērā maksimālo svaru 1800 kg).

Pārmaiņas skārušas arī sēdvietu izvietojumu – lai pilnīgāk atbilstu Eiropas prasībām, priekšējie sēdekļi ierīkoti ar 40 mm garāku un 20 mm platāku polsterējumu ērtākai sēdēšanai un pasažiera atbalstam, kā arī aizmugures sēdekļu  polsterējuma forma un stingrība tikuši uzlaboti, sēdekli pazeminot par 5 mm, lai atbrīvotu vairāk telpas attālumā no sēdekļa līdz griestiem.

Iegādājoties uzlaboto Kia Sportage, pircējs var izvēlēties no 10 dažādiem auto toņiem un diviem interjera toņiem – smilškrāsas un melnā. Astoņi no auto toņiem (divi tradicionālie un seši metāliskie) ir identiski Slovākijā ražoto Kia cee`d modeļu krāsojumam. Divi no populārākajiem Sportage metālikas toņiem (sudraba un zils) raksturīgi tikai Sportage modelim.

Līdz ar Kia Sportage iegādi, pircējs sev nodrošina patīkamu un drošu auto ekspluatāciju visā tā garantijas laikā. Pateicoties unikālajam iegremdēšanas – rotācijas krāsošanas procesam (katra auto virsbūve atsevišķi tiek noklāta ar krāsu, individuāli iegremdējot specifiskā elektro-pārklāšanas vannā), kā arī Slovākijā ražoto Kia piemītošajai spēkratu augstajai kvalitātei, visas Sportage uzlabotās versijas nodrošinātas ar divu veidu garantijām: Kia unikālo 7 gadu ritošās daļas garantiju, kā arī 5 gadu ražotāja garantiju ar nobraukumu 150 000 km. Kā ierasts, Kia piedāvā arī 10 gadu antikorozijas garantiju.

Uzlabotā Kia Sportage versija Latvijā būs pieejama pārdošanā pie visiem oficiālajiem Kia dīleriem. Sportage pamata komplektācijas cena ar nodokļiem 18 590 EUR, taču pirmie pircēji varēs saņemt atlaidi 2000 EUR apmērā.
 
Visi komentāri
 
261867. viesis 19.septembris 2008 12:34
0 0 Atbildēt

pieejams ar degvielas un dīzeļa dzinējiem

Tehniskie uzlabojumi sākās ar jaudas pastiprinātāja pārregulēšanu precīzākai darbībai

Manevrēšanas spēja auto ir palielinājusies par 12.5 % salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli (ņemot vērā maksimālo svaru 1800 kg)

elektroniskās jumta lūkas izolācija

Eiropas standarta RDS Radio/CD sistēmu, kas savietojama ar AUX, iPod, un USB pieslēgumu – visas šīs ierīces savietotas stilizētā priekšējā paneļa centrālajā “plauktā”.

Karoč, oriģinālais reklāmraksts iespējams, bijis ok, bet nu LV tulkam par šādu rezultātu es nemaksātu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti