LMT Latvijas rallija čempionāta fināls: nianses, kas pievērš uzmanību 1

 
2.oktobris 2008 15:38

4. un 5. oktobrī notiekošajā „LMT” Latvijas rallija čempionāta finālā „Parex Rallijā Latvija” galvenā intriga, protams, pagaidām nezināmo Latvijas čempionu un kausa ieguvēju noskaidrošana. Ir arī daudz citu nianšu, kas piesaista līdzjutēju un speciālistu uzmanību!

Ilgi gaidīta debija: Jānis Dūcis/Aivars Anevics

Viena no intrigām būs četrkārtējā Latvijas rallijsprinta čempiona Jāņa Dūča debija „LMT” Latvijas rallija čempionātā. Pēc katra Jāņa Dūča/Aivara Anevica ekipāžas čempiontitula rallijsprintā sportistiem tika paredzēta spilgta nākotne lielajā rallijā. Šogad tas noticis: Jāņa Dūča rīcībā nonācis slavenā rallija braucēja Raimonda Strokša „Mitsubishi Lancer Evo IX” automobilis, sagatavots startam N4 klasē. Prognozes, kā pēdējo gadu rallijsprinta čempioniem veiksies debijas sacīkstē „Parex Rallijā Latvija”, ir dažādas, kas pierāda, ka Dūcis/Anevics ir sacīkstes tumšie zirdziņi! Ekipāža nedēļas nogalē startēs ar 33. numuru.


Četrkārtējie rallijsprinta Latvijas čempioni Jānis Dūcis/Aivars Anevics (Foto: Aģentūra „4Rati”)

Latvijas rallijsprinta čempionāts ir mazāku izmaksu vairāku posmu rallija seriāls, kas vēsturiski izveidojies no standartautomobiļu sporta kustības, taču šodien sasniedzis ļoti profesionālu gan rīkošanas, gan sportisko līmeni.

N3 līderiem „mazā bronza” jau rokā

 „LMT” Latvijas rallija čempionāta N3 klases līdervienība Uldis Briedis/Monvīds Austrums šogad jau sasnieguši Latvijas autosporta godalgas. Pirms pāris nedēļām noslēdzās šā gada Latvijas rallijsprinta čempionāts un 1,6+ klasē Briedis/Austrums izcīnīja bronzas medaļas. Līdz čempiona titulam pietrūka trīs ieskaites punktu, kuri, iespējams, zaudēti, izlaižot vienu no rallijsprinta čempionāta posmiem, bet vienā sacīkstē izstājoties. Jāpiebilst, ka ekipāža jau praktiski nodrošinājusi kādu no „LMT” Latvijas rallija čempionāta medaļām. Savukārt, lai kļūtu par sensacionālo sezonas N3 čempionvienību, Uldim un Monvīdam pietiek ar ceturto vietu klasē „Parex Rallijā Latvija” pat, ja uzvar tuvākie kopvērtējuma sekotāji un favorīti Dans Leščs/Jānis Vīksna („Bensons Honda Racing”).

„Ford” met izaicinājumu „Honda” un „Renault”!

„LMT” Latvijas rallija čempionāta N3 klasē, jau ierasts, galvenie panākumu guvēji uzvaras sasnieguši galvenokārt ar „Renault Clio” un „Honda Civic TypeR” automašīnām. „Parex Rallijā Latvija” mūsu čempionāta līderiem izaicinājuma cīņu piedāvās arī divi ļoti spēcīgi „Ford Fiesta” automobiļi ar pilotiem – lietuvieti Vitautu Baranausku un 16 gadus veco britu Tomasu Keivu pie stūres. Īpaša uzmanība tiks pievērsta Vitauta Baranauska/Ģedimina Celiešjus ekipāžai.

Lietuviešu vienība šosezon uzsāka startu „Fiesta Sporting Trophy International” seriālā. Pēc uzvaras pirmajā posmā Itālijā speciālisti Baranauska sniegumu novērtēja prognozējot, ka Vitautam ir labas izredzes uzvarēt seriāla kopvērtējumā. Tiesa, turpmākā Baranauska/Celiešjus sezona nebija veiksmīga un prognozes nepiepildījās. Taču mērķtiecīgi rallija braucēja karjeru veidojušais Vitauts Baranausks noteikti centīsies apturēt „Honda” un „Renault” sportistu dominanci Latvijas rallijā!

„Parex Rallijā Latvija” N3 klasē uz starta stāsies vēl daži līdz šim „LMT” Latvijas rallija čempionātā neredzēti automobiļi. Britu 15 gadus jaunais talants Tomass Klārks pēc aizvadītām Latvijas rallijsprinta sacīkstēm debitēs lielajā rallijā ar savu „Suzuki Swift Cup Car” automašīnu. Savukārt Krievijas ekipāža Igors Grušeļevskis/Jans Poedinkovs startēs ar ekstravaganto „Renault”-„Dacia Logan” automašīnu, demonstrējot, ka rallija sacīkstēm iespējams sagatavot arī zemāku izmaksu autobūves produktus.


Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Visi komentāri
 
262245. viesis 3.oktobris 2008 8:18
0 0 Atbildēt

KAS TAS PAR S>T>U>L>B>U>M>U ????

NEESAM VĒL DABŪJUŠI RALLY>LV ŽURNĀLU!!!

RĪT RALLIJS, KUR BRAUKT???

INFO NAV!!!

TIKAI JAUTĀJUMS = IZDEVĒJI PIE VAINAS VAI SLAVENAIS LATVIJAS PASTS

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti