Lielbritānijas sportisti caur Latviju uz WRC! 6

 
1.oktobris 2008 14:10

„LMT” Latvijas rallija čempionāta pēdējā posmā „Parex Rallijā Latvija”, kas sāksies šo sestdien 4. oktobrī Jūrmalā, startēs divas Lielbritānijas jauno rallija talantu ekipāžas.

N3 klasē uz starta dosies 16 gadus vecais Tomass Keivs ar stūrmani Džemmu Praisu, kā arī 15 gadus vecais Tomass Klarks ar stūrmani Egiju Fosteri. Ļoti iespējams, ka Latvijas rallija trases ļaus Lielbritānijai iegūt jaunus WRC līmeņa talantus. Tomass Keivs tieši šajā nedēļas nogalē var nodrošināt nepieciešamo licenci, lai startētu pasaules čempionāta posmā -- Velsas rallijā Lielbritānijā.

Ja Tomasa Keiva starts „LMT” Latvijas rallija čempionāta pēdējā posmā izdosies bez rupjām kļūdām, viņš, izcīnot nepieciešamo licenci, kļūs par jaunāko rallija braucēju gan Lielbritānijas, gan Latvijas vēsturē, kurš startējis pasaules autorallija čempionāta posmā. Jāpiebilst, ka 16 gadus vecais Keivs sezonu aizvada ar Latvijas Automobiļu federācijas izdotu sportista licenci, kas nozīmē, ka Lielbritānijas rallijā viņš formāli būs Latvijas sportists.

Tomass Keivs („Parex Rallijā Latvija” Nr.70): „Ar nepacietību gaidu „Parex Rallija Latvija” startu. Ātrumposmi šķiet ļoti izaicinoši un nepiedos nevienu ekipāžas kļūdu. Neapšaubāmi, šī būs interesanta sacīkste. Rallijs būs mana šī gada pēdējā sacīkste Latvijā, tāpēc vēlos sezonu noslēgt ar labu sniegumu, kas noteikti palīdzēs man gatavoties decembra pasaules čempionāta posmam -- Lielbritānijas rallijam!”

Pīters Keivs, pilota tēvs: „Šī noteikti būs viena no Toma sezonas lielākajām sacensībām. „Parex Rallijs Latvija” būs pēdējais lielais izaicinājums, kas laba iznākuma gadījumā ļaus izcīnīt licenci startam Lielbritānijas rallijā. Tā kā likme ir tik augsta, Tomass sacīksti aizvadīs ātri, taču droši. Viņa uzdevums šajā rallijā – mācīties un sasniegt finišu.”

Tomasa Keiva stūrmane Džemma Praisa ir ļoti pieredzējusi rallija sportiste un aizvadījusi šajā ampluā vairākus pasaules čempionāta posmus. Darbojoties „Junior Rallying” programmas ietvaros viņa ir tiešā Tomasa Keiva trenere.

Džemma Praisa, stūrmane: „Šī rallija ātrumposmi ir ļoti viltīgi, jo ietver gan liela ātruma, gan šauru un līkumotu ceļu sekcijas. Rīkotāji krietni pastrādājuši izvēloties sacīkstes ceļus. Esmu pārliecināta, ka rallijs būs smaga pārbaude, bet vienlaicīgi sniegs milzīgu baudu. Mūsu mērķis ir sasniegt finišu, lai nodrošinātu Tomam nepieciešamo licenci, taču tāpat plānojam ātrumposmus aizvadīt, gūstot maksimālu baudu un sajūsmu!”

Tomasam Klarkam „LMT” Latvijas rallija čempionāta pēdējais posms būs pirmā lielā rallija sacensība pēc aizvadītiem vairākiem startiem Latvijas rallijsprinta čempionātā. Speciālisti atzīmē 15 gadus vecā Klarka rallijsprinta posmos demonstrēto progresu un tiek prognozēts, ka pēc dažiem gadiem viņš var kļūt par vienu no Lielbritānijas vadošajiem rallija pilotiem. Izstrādātā programma paredz, ka Tomass Klarks nākamgad aizvadīs pilnu Latvijas autorallija čempionāta sezonu, krājot pieredzi un ātrumposmu kilometrus.

Tomass Klarks („Parex Rallijā Latvija” Nr.69): „Esmu ļoti pagodināts, ka Latvijas Automobiļu federācija uzaicināja mani piedalīties „Parex Rallijā Latvija”. Šī noteikti būs smaga sacīkste, taču esmu laimīgs, ka man dota šāda iespēja.”

Saimons Klarks, pilota tēvs: „Šī sacīkste ir lielākais mūsu sezonas notikums un Tomam tas neapšaubāmi ir izaicinājums – gan viņa fiziskajām, gan psiholoģiskajām spējām. Būs interesanti vērot, kā viņš stāsies pretī šīm grūtībām!”

Tomasa Klarka stūrmane Egija Fostere atzīst, ka „Parex Rallija Latvija” trase pierakstīšanas laikā sagādājusi jaunajam pilotam pārsteigumus par sacīkstes garumu un sarežģītību.

Egija Fostere, stūrmane: „Mūsu ekipāžas galvenais uzdevums būs sasniegt finišu. Salīdzinājumā ar līdz šim aizvadītajām Latvijas rallijsprinta sacensībām „Parex Rallija Latvija” distance ir ievērojami garāka. Darīsim visu, lai mūsu brauciens būtu ar pēc iespējas mazāku riska devu!”

Jaunie Lielbritānijas rallija piloti Latvijā startē „Junior Rallying” programmas ietvaros. Lielbritānijas programma izveidota ar mērķi dot iespēju jaunajiem sportistiem spert soļus rallija karjeras virzienā jau no 14 gadu vecuma. Jāpiebilst, ka līdz šim „Junior Rallying” ietvaros sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju sacīkstēs Latvijā startējuši jau pieci jaunie britu sportisti. Savukārt „Parex Ralliju Latvija” klātienē vēros vēl vairāki jaunie piloti un viņu pārstāvji, vēlāk lemjot par iesaistīšanos „Junior Rallying” programmā.

Vairāk informācijas par Lielbritānijas jaunajiem rallija sportistiem: www.juniorrallying.co.uk

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Visi komentāri
 
262267. viesis 3.oktobris 2008 16:58
0 0 Atbildēt

vinja jau te ir braukusi:)

262271. viesis 3.oktobris 2008 19:05
0 0 Atbildēt

šitie britu punķutapas un pidrilas jo bannie jau šodien sarīkoja gonkas Jūrmalā , ternkāja bērnus un večiņas pa Viktorijas ielas apkaimi , kamēr nedabūja ābola serdi ''labavuhā'' un majienu ar cirvi , tikkai tad tie mīzējnācijas ''čempioni'' nomierinājās un notinās . Paldies dievam nevienu nenobrauca briterasti gujeffa .

262275. viesis 4.oktobris 2008 11:37
0 0 Atbildēt

žēl tikai, ka šiem no puišeļiem no talanta nav ne smakas un par WRC var aizmirst!

262279. viesis 4.oktobris 2008 19:23
0 0 Atbildēt

neko nezinu par konkrēto indivīdu talantiem vai netalantiem, bet ja manu acu priekšā kāds šitādi būtu izpildījies, dabūtu stiklā ko vairāk par ābolu serdi..... cik aprotu, puikas ir ārdījušies tur labu laiku un to nevar nosaukt par mazu nejaušu pabraukāšanos....

ja kaut kas ir piefiskēts, vai LAF šai sakarā nebūtu nekas sakāms ? jeb LAF vai pasākuma organaizers šādos gadījumos ielien krūmos un izliekas ka nekas nav noticis un puikas ir dusku pabraukājušies, nejauši mazliet pārbiedējot kādu tantiņu ar vāiem nerviem un ar ralliju te nekāda sakara nav ???

262283. viesis 5.oktobris 2008 18:38
0 0 Atbildēt

262275. viesis 04.10.2008 11:37

žēl tikai, ka šiem no puišeļiem no talanta nav ne smakas un par WRC var aizmirst!

---------------------------------------

Diez vai mees par to varam spriest, sevishkji shinii vecumaa. Jari-Mati Latvala arii

uzsaaka nopietnu karjeru apmeeram 14 gados, tiesa, saakumaa somu "ledus apljos",

nija ar >200 ZS Ford Escort klasiku :-) Re, tagad tiiri nekas brauc.Angljiem ta vismaz ir programma, kaa izvirziit jaunus brauceejus liidz augsaakajam liimenim. Netiks shie, naaks vietaa citi...

262288. viesis 6.oktobris 2008 9:59
0 0 Atbildēt

Pasākuma organizācija caur an***o caurumu - braukšanu caur Ķemeriem māk aiztaisīt ciet, bet ceļa zīmi laicīgi par šo uzlikt prātiņa par īsu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti