Rīgas Motormuzeja ēku grib nodot CSDD 3

 
9.oktobris 2008 15:38

VA „Rīgas Motormuzejs” ēka jāiegulda VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” pamatkapitālā un direkcijas birojs jāpārceļ turp, saglabājot arī muzeja telpas.

Tas samazinās valsts budžeta izdevumus muzeja ēkas uzturēšanai, nodrošinās šī īpašuma attīstīšanu, nepiesaistot valsts budžeta līdzekļus, un ēkai nodrošinās apsaimniekotāju, kuram ir pieredze īpašumu uzturēšanā un attīstīšanā. Turklāt VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) tādējādi iegūs jaunas telpas Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra izvietošanai un citu savu funkciju izpildes nodrošināšanai, turklāt nākotnē tiks izveidots vienots komplekss, kurā atradīsies Rīgas motormuzejs un CSDD.

Šāds priekšlikums iekļauts Ministru kabineta rīkojuma projektā „Par valsts nekustamā īpašuma Rīgā, Sergeja Eizenšteina ielā 6, ieguldīšanu valsts akciju sabiedrības „Ceļu satiksmes drošības direkcija” pamatkapitālā”, kas ceturtdien, 9. oktobrī, tika izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē.

VA „Rīgas Motormuzejs” ir pētnieciska un izglītojoša iestāde, kuras darbība prasa ievērojamus finanšu līdzekļus, kurus jau vairākus gadus muzejs nesaņem pietiekamā apjomā. Līdz ar to lielākā daļa muzeja ēkā esošo telpu tiek iznomātas, lai varētu segt ēkas uzturēšanas izmaksas. Tomēr ieņēmumi no nomas maksas nesedz strauji augošos ēkas uzturēšanas izdevumus.

Savukārt CSDD vadība un centrālais aparāts šobrīd ir izvietoti salīdzinoši nelielā ēkā Miera ielā 25, Rīgā. Blakus šai ēkai ir vēl viena CSDD īpašumā esoša ēka, taču tā ir avārijas stāvoklī, turklāt nav pārbūvējama, jo ietilpst Rīgas centra vēsturiskajā apbūvē. Papildus telpas CSDD ir būtiski nepieciešamas savu funkciju nodrošināšanai, tomēr abu minēto ēku restaurācija nav lietderīga no ekonomiskā viedokļa, bez tam to atrašanās vietas dēļ būtu apgrūtināta vai pat neiespējama klientu un arī darbinieku transportlīdzekļu novietošana. Līdz ar to finanšu līdzekļus lietderīgāk varētu ieguldīt Rīgas Motormuzeja ēkas pārbūvē un paplašināšanā, tā iegūstot vienotu kompleksu, kurā atrastos muzeja, kā arī CSDD darbībai nepieciešamās telpas. Līdzšinējo CSDD vadības ēku Miera ielā pēc uzņēmuma biroja pārcelšanas paredzēts pārdot izsolē.

Rīgas Motormuzeja ēkas S. Eizenšteina ielā 6 vērtība ir 2.8 miljoni latu. Tā ir celta pagājušā gadsimta 80. gadu beigās.

Jautājums par nekustamā īpašuma ieguldīšanu CSDD pamatkapitālā ir izskatīts un atbalstīts CSDD valdē un padomē. Lai rīkojuma projekts stātos spēkā, tas vēl ir jāpieņem valdībā.
 
Visi komentāri
 
262430. viesis 10.oktobris 2008 9:26
0 0 Atbildēt

gribi,negribi. piekriitu Dexsim !

ROKAS NOST NO MOTORMUZEJA !

vo m au k as beerni ! CSDD !

262523. viesis 12.oktobris 2008 18:14
0 0 Atbildēt

Pareizi. Un to ēku Bauskas ielas rajonā jāpārdod kādam Lagzdiņa/Šlessera labam čomam par dažiem tūkstošiem - tas tak noteikti būs valsts un iedzīvotāju interesēs...!

Te nu ir mūsu saimnieciki/zaglīgā administrēšana!

262532. viesis 13.oktobris 2008 9:10
0 0 Atbildēt

Nu tas nozīmē, ka ja nodos ēku CSDD pārvaldījumā, tad CSDD pēc laiciņa to nodos kādas SIA rokās apsaimniekot. Pēc gada tas SIA pateiks ka objekts ir nerentabls un dārgs. Automātiski to slēgs, bet māju un zemi prihvatizēs. Vot i viss stāsts kā 3 gados tikt pie miljonu vērta īpašuma par ceturto daļu no tā vērtības...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti