Mercedes-Benz ConceptFASCINATION demonstrē jaunu dizaina koncepciju 3

 
10.oktobris 2008 13:50

Mercedes-Benz būvē lieliskākās kupejas pasaulē – Štutgartes autobūvētājs to kārtējo reizi ir apliecinājis, 2008. gada Parīzes auto izstādē demonstrējot savu jauno koncepta auto – ConceptFASCINATION.

Tas ir unikāls automobilis, kura novatoriskās un drosmīgās proporcijas jaunā veidā interpretē kupejas emocionālo pievilcību, piedāvā aizraujošu un tajā pašā laikā racionālu sportiska un eleganta dizaina, un stilīga praktiskuma kombināciju. Izstrādājot šo koncepta auto, Mercedes-Benz ir licis citādāk paraudzīties uz labi pazīstamajiem, taču šobrīd reti sastopamajiem „universāļiem” – automobiļu kategoriju, kuriem piemīt tikai tiem raksturīga, spilgta harizma. 

Spējot iziet ārpus tehnisko prasību rāmjiem, dizaineri ir radījuši automobili, kuraam piemīt neatkārtojama estētiskā pievilcība un kurš spilgti demonstrē Mercedes-Benz konstruktoru meistarības augsto līmeni. ConceptFASCINATION ir unikāls auto dizaina meistardarbs. Salona dizainā izmantoti izmeklēti un izsmalcināti materiāli, kuru apstrādē izmantots roku darbs, un tie atbilst pašiem augstākajiem kvalitātes standartiem. Nevainojama kvalitāte it visā un uzmanība pret vissīkākajām detaļām pārvērš šo koncepta auto nepārspējamā mākslas darbā, kurš sevī apvieno sportisku dinamiskumu un eleganci, izsmalcinātību un ekskluzivitāti. 

Jaunākais sasniegums dīzeļmotoru tehnoloģijā - jaudīgs un ekonomisks četru cilindru dīzeļa dzinējs

ConceptFASCINATION izceļas ne tikai ar savu aizraujošo dizainu, bet arī ar lieliskiem tehniskajiem rādītājiem. Šis koncepta auto ir aprīkots ar modernāko četru cilindru dīzeļa dzinēju ar BlueTEC tehnoloģiju (150kW/204ZS jauda un 500Nm griezes moments). Pateicoties šai jaunajai tehnoloģijai, Mercedes-Benz automobiļi spēj iedibināt nākotnes standartus attiecībā uz ilgtspējīgumu un ekonomiskumu, ļaujot gūt patiesu baudu no automobiļa vadīšanas un tā sniegtā komforta.

Enerģiskas, izteiksmīgas virsbūves līnijas 

ConceptFASCINATION pagarinātajā virsbūvē dominē enerģiskas, uz priekšu vērstas līnijas. Sānu logus iespējams nolaist pilnībā – tā ir viena no būtiskākajām katras Mercedes-Benz kupejas iezīmēm, kas paver plašu skatu uz eleganto un izsmalcināto automobiļa salonu, kura apdarē izmantoti visaugstākās kvalitātes materiāli. Harmoniskās un izliektās virsmas veido pārsteidzoši pievilcīgas formas. Riteņu arkām ir piešķirts izteiksmīgs izliekums. Lai panāktu virsmu un stūru formu plūdenumu, durvju rokturi ir vizuāli pagarināti uz automobiļa aizmuguri.

Automobiļa priekšpusē jauns duālo priekšējo lukturu noformējums 

Duālo priekšējo lukturu noformējums ir palicis nemainīgs, taču to izskats ir kļuvis daudz mūsdienīgāks. Tagad rombveida formas lukturi sudrabotos ietvaros ir aprīkoti ar optisko sistēmu, kuras izgatavošanā izmantota jaunākā gaismas diožu tehnoloģija. Savukārt papildus apgaismojumam izmantotas C-veida optiskās šķiedras gaismas.

ConceptFASCINATION motora pārsegam ir piešķirtas skaidri izteiktas līnijas. Ķīļveida kontūra, kas sākas no motora pārsega centrālās joslas, stiepjas pāri visam automobiļa korpusam. Spēku apliecinošā radiatora reste ar centrā novietoto Mercedes zvaigzni pasvītro zīmola nozīmīgumu un izteiksmīgumu. Pa visu automobiļa virsbūves apakšējās daļas perimetru stiepjas smalka hromēta dekoratīvā josla; priekšpusē šajā joslā ir iestiprināti gaismas diožu miglas lukturi.

Auto aizmugure izteiktā V-burta formā

Auto aizmugurei ir piešķirta stingri izteikta V-burta forma. Aizmugurē izvietotās horizontālās gaismas diodes vizuāli apvieno aizmugurējo daļu ar sāniem un pasvītro automobiļa platumu. Smalks un pārsteidzoši harmonisks stilistisks paņēmiens: jaunās konstrukcijas neregulārais gabarītu lukturu ierāmējums laideni pāriet aizmugurējos spārnos, kārtējo reizi apliecinot Mercedes-Benz dizaineru lielo vērību pret detaļām. Līdzīgi kā priekšpusē, aizmugurējo daļu noslēdz neliels papildus spoileris, ko aptver četras izpūtēju caurules.

Izsmalcinātu materiālu pielietojums automobiļa interjerā 

ConceptFASCINATION automobiļa interjerā izmantoti izsmalcināti materiāli, tādi kā āda, koks un alumīnijs, kā arī augstas kvalitātes audumi un virkne ar rokām rūpīgi izstrādātu detaļu, vairāk izceļot šī automobiļa sportiskumu un stilu. Blīva, tumša āda, kura ārēji un pēc taustes atgādina sedlu ādu, klāj alumīnija centrālo konsoli. Ar izturīgu dabīgo ādu ir apdarināta arī mērinstrumentu paneļa augšējā daļa, kā arī durvju elkoņu balsti. Savukārt gaiša, plāna nabuka āda izmantota četru individuālo sēdekļu apdarē. Sēdekļu vidus paneļi ir apdarināti ar augstas kvalitātes un īpaša dizaina audumu. 

Grezns bagāžas nodalījums ar stilīgām detaļām

Ar rokām rūpīgi izstrādātas detaļas padara bagāžas nodalījuma izskatu īpaši izsmalcinātu. Bagāžas nodalījuma grīda, kuras platība ir aptuveni 1m2, ir izgatavota no koka ar pulēta alumīnija apdares līstēm. Salokot grīdu no kreisās un labās puses, iespējams atvērt divus nodalījumus, kuros var ievietot divus binokļus, kā arī digitālo fotokameru. 

Bagāžas nodalījuma centrā atrodas saliekams galds no tonēta stikla. Nospiežot atbilstošo pogu, atveras nodalījums un ārā tiek izbīdīta galda virsma. Galdu iespējams arī pārvietot uz aizmuguri, lai to būtu vieglāk aizsniegt no ārpuses. Šajā gadījumā tiek atvērts dzesēšanas nodalījums dzērieniem un šampanieša glāzēm. Tonēto stiklu pēc tam var salocīt uz sāniem, kas ļauj pasažieriem izbaudīt pikniku stilīgā un izsmalcinātā atmosfērā.

Mercedes-Benz koncepta auto – ieskats dizaina nākotnē

ConceptFASCINATION koncepta auto tika radīts ne tikai, lai pievērstu sabiedrības uzmanību jaunai un neparastai dizaina koncepcijai. Tas drīzāk ir dizaineru mēģinājums atklāt nestandarta domāšanas plašās perspektīvas, ļaut citā veidā palūkoties uz jau ierastām lietām, meklējot arvien jaunas idejas. Koncepta auto veicina arī ciešāku sadarbību ar pasūtītājiem un ļauj novērtēt sabiedrības reakciju uz jaunām idejām autobūves pasaulē. Auto ļauj Mercedes-Benz dizaineriem pievērst plašākas publikas uzmanību nākotnes tendencēm un attīstīt jaunas dizaina koncepcijas.
 
Visi komentāri
 
262470. viesis 10.oktobris 2008 14:23
0 0 Atbildēt

Ja autors šito nosvilpotu, es varētu provēt šo dziesmau izdziedāt. Sirdi aizgrābjoš gabals savā plūdenumā izveido nepārspējamu mākslas darbu, kurš skanēs manās ausīs ikreis kad Superzigis nopļūtīsies mūsu mazās zemītes interneta forumos.

262517. viesis 12.oktobris 2008 10:14
0 0 Atbildēt

pa kluso izlaistu.... pareizi neprezentētu... būtu īstais tirgus līderis, bet tā atkal tikai dod konkurentiem idejas...

262518. viesis 12.oktobris 2008 10:15
0 0 Atbildēt

* prezentētu...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti