4x4 beidzamais posms Skrundas pusē

 
15.oktobris 2008 12:34

Sestdien, 18.oktobrī, Kuldīgas rajona Rudbāržu pagastā un Skrundas lauku teritorijā norisināsies Latvijas čempionāta apvidus automobiļu pēdējais šīs sezonas V posms rallija – reids “MUSTANGS - 2008”. Dalību pieteikušas 17 ekipāžas, no kurām trīs ir Krievijas pārstāvji.

Šoreiz sacensības sāksies ar sešus kilometrus garu prologa braucienu, kurā tiks noteikta starta secība nākamajam ātrumposmam. Trases kopējais garums paredzēts apmēram 220 kilometriem, no kuriem pārbraucienos tiks veikti tikai nepilni 17 kilometri. Tas nozīmē, ka trase ir izveidota ļoti kompakta un sportisti lielāko sacensības laiku pavadīs četros ātrumposmos. Garākais no tiem būs 66,24 kilometrus garš. Trase solās būt ļoti interesanta, tajā būs gan grantēti ceļi, gan šauri meža celiņi, kuri pārsteigs ar negaidītiem tramplīniem. Protams, neiztikt arī bez dubļainām vietām, kā jau tas pienākas trasē, kurā brauc apvidus automobiļi.


foto: Iveta Kaminska, AutoEuro

Kā pastāstīja sacensību organizators Ēriks Paculs: “Šoreiz automašīnās tiks uzstādīta  “melnā kaste”, kurā līdz pēdējam sīkumam būs redzams, kā ekipāža veikusi trasi. Te daudz ko izteiks pilota un stūrmaņa kopējs darbs, jo mazākai neprecizitātei var sekot nobraukšana no trases.” Braukšanu sarežģītāku radīs arī tas, ka pēdējais ātrumposms sportistiem būs jāveic tumsā.

Cīņas būs interesantas abās klasēs, jo konkurenti ir spēcīgi un rezultāti grūti prognozējami. T1 klasē pēc četriem posmiem līderos izvirzījusies ekipāža Jānis Naglis/ Jānis Naglis juniors (Mitsubishi Pajero, “RE Autoklubs 1”) ar 30 punktiem. Teorētiski viņus apsteigt ir grūti, jo vienīgie konkurenti ir ekipāža Emīls Jakrins/ Mārtiņš Priede (Fiat Panda) ar 20 punktiem, kuriem veiksmes gadījumā, ja izdodas izcīnīt pirmo vai otro vietu, Nagļiem attiecīgi jāfinišē zemāk par piekto vietu vai jāizstājas. Cīņā par otro vietu kopvērtējumā var iejaukties visas ekipāžas, gadījumā, ja mazā Panda nefinišē vai finišē zemāk par ceturto vietu un posma uzvarētāji nav Nagļi. Visinteresantākās cīņas būs par trešo vietu kopvērtējumā, jo ekipāžām Jānis Āzis/ Ainars Princis (OSCar, 12 punkti), Raimonds Elbakjans/ Ritvars Vēveris (Mitsubishi Pajero, “RE Autoklubs”, 11,5 p.), Aleksandrs Berkuts/ Antons Nikolajevs (Mitsubishi Pajero EVO, “RE Autoklubs”, 10 p.), Andris Feldmanis/ Krists Feldmanis (OSCar, 8 punkti) ir ļoti blīvs punktu skaits.

N1 klasē čempiona titulu iepriekšējā posmā “Parex Rally Latvija” sev priekšlaicīgi nodrošināja ekipāža Raivis Zeltiņš/ Mārtiņš Tūters (Mitsubishi Pajero, “Saule aust Alūksnē un riet Ventspilī”, 55 punkti). Par otro un trešo vietu visdrīzāk cīņa norisināsies starp Aldi Vilcānu (Mitsubishi Pajero, “RE Autoklubs”, 20 p.) un Guntaru Laugali/ Māri Deklaus (Mitsubishi Pajero, “Liepājas rallija komanda”, 17,5 punkti). Tomēr nedrīkst nerēķināties arī ar pilotiem Jāni Auziņu (Mitsubishi Pajero, 9 p.) un iepriekšējā posmā lielāko pārsteigumu Tomu Brantu (Mitsubishi Pajero, 8 p), kurš finišēja otrais.
Veiksmīgu startu!

Iveta Kaminska
LAF 4x4 komisijas preses sekretāre
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti