«Auto Stils» Supersprinta sezona noslēgsies ar dalībnieku rekordu

 
17.oktobris 2008 12:38

Svētdien, 19. oktobrī, sporta kompleksā „333”, Rīgas rajonā, Ropažu pagastā noslēgsies pirmā Rallija supersprinta sezona. Auto Stils supersprints „333 rudens” standarta un sporta automašīnām pulcēs Latvijas autosportam rekordlielu dalībnieku skaitu – dalību apstiprinājuši 206 sportisti 8 ieskaites klasēs.

Auto Stils rallija supersprinta noslēdzošā posma 2,4 km garais ātrumposms, kurš sportistiem jāveic 3 reizes, ir izveidots sporta kompleksa „333” teritorijā. 70% ātrumposma segumu veidos grunts, bet 30% asfalts. Laika apstākļi sportistiem gatavo papildus pārbaudījumus – iespējamais lietus trasi padarīs īpaši slidenu un viltīgu. Savukārt skatītājiem šādi apstākļi nodrošinās labu autosporta izrādi 5 stundu garumā.

55 (!) dalībnieki standarta auto klasē ar divu riteņu piedziņu un motora tilpumu virs 1,6 l ir uzskatāms par absolūto rekordu dalībnieku skaitam vienā ieskaites grupā Latvijas autosportā. Iekļūšanai pirmajā desmitniekā šādā konkurencē ir nepieciešama liela meistarība un veiksme. Arī pārējās 7 ieskaišu klasēs, kuras sadalās pēc riteņu piedziņas un motora tilpuma, tajā skaitā standarta (ielas), sporta un kluba ieskaitē, konkurence ir ļoti spraiga. Standarta automašīnu klasē līdz 1,6 l pieteicies 21 dalībnieks, 4WD – 24, bet 4WD+ -- 34(!). Sporta automašīnu klasē 2WD Open -- 23 dalībnieki. 4WD Open -- 18, bet kroskartu klasē – 6 dalībnieki. Supersprintā norisinās ieskaite arī speciālā VAZ automašīnu kluba klasē, kurā cīņas ir ne mazāk sīvas, kā citās kategorijās. Jāatgādina, ka 3. Supersprintā, kas norisinājās Jelgavā 2. un 3. vietu šajā klasē šķīra tikai un vienīgi 0,1 sekunde. Šoreiz savu dalību VAZ kausa klasē ir pieteikuši 24 dalībnieki. Savukārt, speciālajā ieskaitē dalībniekiem, kuri ir dzimuši 1990. gadā un jaunākiem, ir reģistrēti 22 dalībnieki, kas arī pārsniedz vispārdrošākās un optimistiskākās prognozes. Ieskaitot kroskartu braucējus, gaidāmajā supersprintā startēs 25 sportisti, kuri ir jaunāki par 18 gadiem.

Auto Stils rallija supersprintā dalībnieki startē pēc rallija principa – ar noteiktu laika intervālu. Šāds formāts skatītājiem dod iespēju redzēt nepārtrauktu dažādu automašīnu cīņu par ātrāko laiku, kas tiek rēķināts no 2 labākajiem braucieniem. Pavisam sportisti veic 3 braucienus 2,4 km garā ātrumposmā. Pirmais ātrumposms sāksies 11:15, savukārt 2. un 3. attiecīgi 13:00 un 15:00.

Jāatgādina, ka Rallija Supersprints (RSS) savu dzimšanu Latvijā piedzīvoja šā gada martā, kad Latvijas Automobiļu federācijas standarta automašīnu komisija nolēma ieviest sporta disciplīnu, kas aizstātu savulaik izzudušo standarta auto ralliju. Dalībnieku un viņu automašīnu izvēlē RSS principi paredz lielu demokrātiju un plašu spektru – sākot no ielas automašīnām un dalībniekiem, kuri startē autosportā pirmo reizi, līdz pat vairākkārtējiem čempioniem, kuri startē ar savām sporta automašīnām.

Visa informācija par Auto Stils rallija supersprintu www.autosport.lv .


LAF Preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti