Deivids Kulthards savu atvadu F1 sacīksti velta Wings for Life 3

 
31.oktobris 2008 11:55

246 sacīkstes, 535 punkti, 62 reizes uz goda pjedestāla un 13 uzvaras – tie ir skaitļi, kas raksturo Deivida Kultharda iespaidīgo karjeru Formula 1 sacīkstēs.

Skotu autobraucējs savas karjeras pēdējās, 246. sacensības, kas notiks 2. novembrī Sanpaulu, Brazīlijā, ir nolēmis veltīt īpašam mērķim – padarīt paralīzi, ko izsaukusi muguras smadzeņu traumas, ārstējamu. Kulthards no visiem F1 faniem atvadīsies un  tajā pašā laikā teiks "Paldies!" ļoti īpašā veidā – viņa "Red Bull Racing" F1 bolīda krāsojums būs veltīts tikai un vienīgi fondam Wings for Life.



"Es savas karjeras laikā esmu bijis laimīgs vairākkārt, jo pēc visām avārijām esmu spējis aiziet saviem spēkiem," saka viens no pieredzējušākajiem Formula 1 pilotiem, Deivids Kulthards, kurš šajā nedēļas nogalē ir nolēmis noslēgt savu F1 pilota karjeru. Pēdējo sacīksti viņš veltīs labdarībai, bezpeļņas fondam Wings for Life, kas ir izveidots, lai atrastu muguras smadzeņu traumu ārstēšanas metodes.

Cerams, ka Deivida Kultharda pēdējās sacīkstes piesaistīs visas pasaules uzmanību paraplēģijai (muguras smadzeņu traumas izraisītu ķermeņa lejasdaļas paralīzei) un palielinās cilvēku informētību par pastāvīgo risku iegūt muguras smadzeņu traumu, kā arī to, ka paraplēģija var skart ikvienu. Deivida Kultharda lēmums, doties trasē ar bolīdu Wings for Life krāsās, palīdzēs piesaistīt līdzekļus muguras smadzeņu un to traumu pētījumiem. "Es vēlos izteikt cik priecīgs es esmu par to, ka man ir iespēja staigāt un skriet. Es zinu, ka daudzi nav tik laimīgi kā es," atzīst Kulthards, kuram 2000. gadā, kad viņa lidmašīna piedzīvoja avāriju, brīnumainā kārtā izdevās izglābties un tikt cauri tikai ar dažiem sasitumiem, kas neliedz tam pāris dienas vēlāk startēt kārtējā Grand Prix.

Aizraujošo F1 sacīkšu laikā, citviet pasaulē daudzi cilvēki aci pret aci satiek savu likteni. Katru ceturto minūti kaut kur pasaulē kāds iegūst muguras smadzeņu traumu. Visā pasaulē ir vairāk kā 2,7 miljoni cilvēku, kuri savu dzīvi, pēc satiksmes negadījuma vai neveiksmīga kritiena, ir spiesti pavadīt riteņkrēslā. Šo cilvēku skaits ik gadu palielinās par 130 tūkstošiem.

"Es veltīšu savu pēdējo sacīksti mērķim padarīt paraplēģiju ārstējamu,” saka skots, kurš gatavojas savas piecpadsmit gadus ilgās karjeras pēdējai F1 sacīkstei.

"Panākumus Formula 1 sacensībās nosaka dažas sekundes, medicīnā cilvēki domā gadu griezumā. Taču abās disciplīnās mērķis un apņemšanās ir būtiskākie faktori, kas nepieciešami, lai sasniegtu finiša līniju pēc iespējas ātrāk. Wings for Life palīdz paātrināt muguras smadzeņu izpēti."

"Deivids Kulthards līdz šim mūs ir atbalstījis dažādos projektos, piemēram, akcijā "Faces for Charity Action", kas notika 2007. gada Lielbritānijas Grand Prix laikā," stāsta Wings for Life līdzdibinātājs Heins Kinigardners, kurš augsti novērtē Kultharda atbalstu. "Viņš saviļņos pasauli un ar savu automašīnu sacīkšu laikā palielinās Wings for Life atpazīstamību visā pasaulē. Turklāt Deivids  ir izraudzīts par vienu no Wings for Life vēstniekiem."

Wings for Life muguras smadzeņu izpētes fonds atbalsta daudzsološus bojāto muguras smadzeņu atjaunošanas iespēju izpētes projektus. Tas ir oficiāli reģistrēts kā bezpeļņas labdarības organizācija – tāpēc Wings for Life ir atkarīgs no ziedojumiem, kas tiek ieguldīti tikai pētniecības projektos.

www.wingsforlife.com
 
Visi komentāri
 
263404. viesis 31.oktobris 2008 22:45
0 0 Atbildēt

respektējami.

263410. viesis 2.novembris 2008 21:01
0 0 Atbildēt

Neko daudz nesanāca veltīt. Izstājās pirmajā aplī...

263421. viesis 3.novembris 2008 14:01
0 0 Atbildēt

............. otrajā līkumā! ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti