«Goodyear Dunlop» gūst panākumus Eiropas riepu testos 5

 
5.novembris 2008 14:41

Goodyear Dunlop gūst panākumus deviņos Eiropā nozīmīgākajos riepu kvalitātes testos. Vācijas vadošā auto kluba ADAC un respektablo auto žurnālu AutoBild, Stitung Warentest, Auto Motor un Sport neatkarīgi veiktie kvalitātes testi izceļ Goodyear Eagle Ultra Grip 7+, Dunlop SP Winter Response un Dunlop SP Winter Sport 3D riepu modeļu parādīto sniegumu.

Somijas vadošās testu organizācijas Test World un Zviedrijas autosporta žurnāla Motorforaren pārstāvji arī izteikuši uzslavu Goodyear ražotā  Ultra Grip Extreme, it īpaši, Ice Navi ZEA riepu modeļa kvalitāti.

„Testu rezultāti ir tiešām iepriecinoši,” paudis Artūrs de Boks (Arthur de Bok), Goodyear Eiropas, Vidusāzijas un Āfrikas reģiona vadītājs. „Mēs ticam, ka pat zemas pirktspējas ekonomikas apstākļos Eiropas autobraucēji pievērsīs uzmanību šiem kvalitātes testa rezultātiem un izvēlēsies ziemas apstākļos pierādīti drošu risinājumu saviem auto. Mūsu produkta izcilais sniegums šajos atzīto neatkarīgo ekspertu testos kalpos par spēcīgu pārdošanas veicinātāju Eiropas tirgū. ”

Neatkarīgo kvalitātes testu rezultāti ir svarīgs faktors, kas ietekmē Eiropas autobraucēju ziemas riepu izvēli. Ziemas riepu iegāde Eiropas patērētāju vidū veido 30% no kopējās riepu maiņas gadījumiem. Tas skaidrojams ar Eiropas valstīs spēkā esošo likumdošanu, proti, ziemas riepu lietošanas nepieciešamība ir likumā minēta tādās valstīs kā Austrija, Zviedrija, kā arī Baltijas valstīs. Savukārt Vācijā un Norvēģijā, ziemas riepas ir obligāta prasība visiem autobraucējiem ziemas apstākļos.

"Goodyear Ultra Grip 7+" novērtēti visaugstāk ADAC testos

ADAC testos  salīdzinājis 20 ziemas riepu modeļus, pakļaujot tos reāliem ziemas sezonas radītiem apstākļiem uz ceļa. Testos Goodyear Ultra Grip 7+ (lielums 195 65R15T) nodrošināja sev līderpozīcijas un iekārojamo apzīmējumu „īpaši ieteicams produkts”. Šādu pašu goda apzīmējumu ieguva arī Dunlop SP Winter Response riepas.

ADAC testos, kur tika pārbaudītas pavisam 17 ziemas un 2 visiem gadalaikiem piemērotas riepas slapja, ledaina un sausa ceļa apstākļos, arī šoreiz Goodyear Ultra Grip 7+ un Dunlop SP Winter Sport 3D izpelnījās goda nosaukumu „īpaši ieteicams produkts”. Abi riepu modeļi tika īpaši pieminēti savas stabilitātes un zemas nolietošanās rādītāja dēļ.

"AutoBild" nodēvē Goodyear, Dunlop par paraugriepām

Žurnāls AutoBild  testējis gan ziemas, gan visiem sezonas apstākļiem paredzētus riepu modeļus. Ziemas riepu testos par savu favorītu žurnāla eksperti izvēlējās Dunlop SP Winter Sport 3D, šo modeli nodēvējot par paraugriepām. Šajā testā izcēlās arī Goodyear’s Ultra Grip Performance 2, nopelnot paraugriepu nosaukumu. Savukārt Goodyear Vector 4 Seasons, pārspējot septiņus citu riepu modeļus, izrādījies spēcīgākais visu sezonas apstākļu riepu konkurencē.

Augstākais novērtējums žurnāla "Auto Motor und Sport" un "Stiftung Warentest"  testos

Žurnāla  Auto Motor und Sport veiktajos testos, kur tika novērtēta 10 riepu veidu izturība, augstāko novērtējumu ieguva Dunlop SP Winter Sport 3D. Žurnāla eksperti uzslavējuši šo riepu ļoti labo manevrētspēju, vilcējspēku un ātro bremžu reakciju uz apledojuša ceļa.

Stiftung Warentest žurnālā publicētie ADAC  un citu respektablo auto klubu veiktie testa rezultāti 40 ziemas riepu konkurencē par līderi nosaukuši Goodyear UltraGrip 7+. Savukārt Goodyear Vector 4 Seasons ieņem līderpozīcijas visu sezonas apstākļu riepu konkurencē.  

Goodyear – labākais "Motorforaren" un "Test World" vērtējumā

Autožurnāla  Motorforaren oktobra numurā publicētajos testa rezultātos Goodyear Ice Navi Zea riepu modelis guvis vislabākos rezultātus. Ice Navi turklāt tika atzīts ne vien par labāko, bet arī par ātrāko bezradžu riepu modeli, ledaina ceļa apstākļos no radžoto riepu uzrādītajiem rezultātiem atpaliekot  tikai par 0.4 sekundēm.

Goodyear uzrādījis labus rezultātus arī organizācijas Test World veiktajās pārbaudēs. Šī organizācija zināma kā uzticams testētājs Ziemeļeiropas un Baltijas reģionā, kur ziemas mēdz būt īpaši bargas. Šajos testos spēcīgākās konkurencē izrādījās Goodyear Ultra Grip Extreme riepas, visīsākajā laikā nobremzējot uz apledojuša ceļa. Patērētājiem Baltijas valstīs riepu slīdēšanas maksimāla samazināšana ziemā ir ļoti nozīmīgs rādītājs.
 
Visi komentāri
 
263582. viesis 6.novembris 2008 10:29
0 0 Atbildēt

kādreiz tak var arī moš nopublicēt kādu riepu testu nevis tik pliku preses relīzi ar slavinājumiem

263586. viesis 6.novembris 2008 11:19
0 0 Atbildēt

uzreiz skrienu un pērku

263656. viesis 7.novembris 2008 16:18
0 0 Atbildēt

Vispār jau UG 7+ tādas pacietas liekās, un mums vajadzēja kaut ko pa vidu skandināvijas un vācijas riepai ;)

263703. viesis 10.novembris 2008 11:14
0 0 Atbildēt

263656. viesis Latvijas bedrēm "kak raz"

263722. viesis 10.novembris 2008 16:57
0 0 Atbildēt

a kas taa par riepu "Goodyear Dunlop" ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti