Pasaulē mīlētākais minivens – «Chrysler Voyager» svin 25 gadu jubileju! 2

 
13.novembris 2008 11:13

Kopš 1983. gada pa pasaules ceļiem ripo labākais minivens pasaulē – Chrysler Voyager, ko iecienījušas gan ģimenes, gan biznesa cilvēki.



Jau pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados ASV arvien vairāk ģimeņu vēlējās sev nevis divas automašīnas, bet gan vienu, kurā varētu sakāpt visa ģimene un vēl atliktu pietiekami daudz vietas arī bagāžai. 1983. gadā Chrysler nāca klajā ar līdz tam neredzētu auto formu – minivenu. Septiņas sēdvietas, plašs salons, daudz vietas bagāžai un turklāt auto ietilpa ASV pilsoņa standarta garāžā.

Chrysler ne tikai pirmais ieviesa minivenu masveida ražošanā, bet arī nemitīgi turpina veikt dažādus uzlabojumus. Tieši minivenu segmentā ir ieviestas vairāk nekā 65 inovācijas. Pateicoties minivenu neaprakstāmajai funkcionalitātei un praktiskumam, Chrysler jau ir pārdevis vairāk nekā 12 miljonus šādu auto. Chrysler miniveni ir saņēmuši arī neskaitāmus apbalvojumus par to funkcionalitāti un praktiskumu.

“Jau 25 gadus Chrysler dominē šajā svarīgajā segmentā. Vairākas mūsu inovācijas, piemēram, Stow ‘N Go sēdekļu sistēma un izklaides iespējas apvienojumā zemo degvielas patēriņu padara šo auto nepārspējamu,” saka Chrysler viceprezidente mārketinga jautājumos Debora Maiere (Deborah Myer).

Zīmīgi, ka Latvija visā Eiropā ir pazīstama kā liela Voyager cienītāju valsts. 2006. gadā Latvijā tika pārdotas vairāk Chrysler Voyager automašīnas nekā plašajā kaimiņvalstī Krievijā. Tāpat Latvija ir praktiski vienīgā valsts Eiropā, kur ir nodibināts un arī ļoti aktīvi darbojas Voyager klubs.

Jaunākais Chrysler minivens Chrysler Grand Voyager ir pieejams ar 2.8 litru CRD dīzeļdzinēju un sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu vai arī ar 3.8 litru V6 benzīna dzinēju, kas arī apvienots ar sešu pārnesumu automātisko pārnesumkārbu.
 
Visi komentāri
 
263975. viesis 17.novembris 2008 21:29
0 0 Atbildēt

gud bai amerika :)

263986. viesis 18.novembris 2008 15:41
0 0 Atbildēt

Voyager, tikai dēļ 7 vietām = galīgi garām...

Būtu 8 vietas + vad, tad būtu vērts uz to Voyageri skatīties...

Pilots

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti