Domenikss pārtrauc sadarbību ar KIA Motors importētāju Baltijas valstīs 2

 
1.decembris 2008 10:51

Autorizētais Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā un autorizētais KIA Motors dīleris Latvijā SIA Domenikss nolēmis pārtraukt sadarbību ar KIA Motors importētāju Baltijas valstīs KIA Auto.

Galvenie iemesli sadarbības pārtraukšanai ir vienotu pārdošanas principu neievērošana visiem KIA automobiļu tirgotājiem, tādējādi nenodrošinot vienlīdzīgu konkurenci tirgū, biznesa saistību nepildīšana, kā arī biznesa ētikas neievērošana. Domenikss joprojām nodrošina šīs markas automobiļu tirdzniecību no noliktavas Rīgā, servisa pakalpojumus, rezerves daļu iegādi, kā arī saglabā iespēju arī turpmāk tirgot šī zīmola automobiļus.

SIA Domenikss kopš 2006. gada septembra ir KIA Motors autorizētais dīleris Latvijā un nodrošina KIA vieglo un apvidus automobiļu tirdzniecību un apkalpošanu. Uzņēmums jau vairākkārt sadarbības laikā sazinājies un nosūtījis oficiālas vēstules KIA Motors importētājam Baltijas valstīs – KIA Auto – norādot par nopietniem pārkāpumiem sadarbībā un KIA markas automobiļu tirdzniecības organizēšanā, kas vienlaikus ne tikai parāda nekorektu attieksmi pret citiem KIA dīleriem un šīs markas auto īpašniekiem, bet arī negatīvi ietekmē pašu KIA zīmolu.

“Kopš uzsākām KIA tirdzniecību esam ne tikai ieguvuši stabilas pozīcijas šīs markas auto tirgū, sasnieguši labus pārdošanas rezultātus, bet arī veikuši lielu darbu šī auto zīmola popularizēšanai. Tomēr vissvarīgākais – mēs esam iemantojuši ļoti daudzu klientu uzticību ar savu godprātīgo un personisko attieksmi, kvalitāti gan servisā, gan apkalpošanā, piedāvājot vislabāko auto attiecīgajā segmentā. Taču situācija, kad pieļautā rīcība regulāri liek šaubīties par godīgas konkurences principu ievērošanu, skar ne tikai mūs, bet gan visus KIA automobiļu pircējus un īpašniekus. Sadarbības un līgumsaistību pārtraukšana ar KIA Auto bija viens no pirmajiem soļiem, lai mūsu klientus un KIA pircējus nekādā veidā neietekmētu šī nepieņemamā rīcība. Turpinot līdzšinējo sadarbību, tiktu apdraudēta arī Domenikss uzņēmuma reputācija,” norāda SIA Domenikss direktors Viktors Troicins.

Tā kā līdz šim brīdim konkrēta rīcība nesekoja un problēmas risinājumi no KIA Auto netika saņemti, tad SIA Domenikss no oktobra beigām ir apturējis KIA automobiļu tirdzniecību auto tirdzniecības centrā Krasta ielā 34, kā arī nosūtījis oficiālu paziņojumu KIA Auto vadībai par sadarbības pārtraukšanu.     

SIA Domenikss turpinās attīstīt multi-brendu stratēģiju, nākotnē piedāvājot šīs markas automobiļus iegādāties citā tirdzniecības vietā. Šobrīd tiek meklēts arī jauns šīs markas automobiļu piegādātājs Eiropā. KIA automobiļu serviss un rezerves daļu tirdzniecība kā līdz šim tiks nodrošināta Domenikss servisa centrā Rīgā, Abrenes ielā 5.

Par lēmumu lauzt līgumu un pārtraukt sadarbību ar KIA Auto SIA Domenikss informējis arī KIA Motors Corporation meitas uzņēmumu Eiropā – KIA Motors Europe. Savā paziņojumā Domenikss izskaidrojis rīcības iemeslus, kā arī informējis par vēlmi arī turpmāk nodrošināt KIA automobiļu tirgošanu, veidojot sadarbību ar pašu ražotāju vai kādu citu KIA automobiļu piegādātāju Eiropā.   

Domenikss Auto tirdzniecības centrā Krasta ielā 34, Rīgā, šobrīd var iegādāties Mercedes-Benz vieglos un apvidus automobiļus, pasažieru un kravas mikroautobusus, kravas automobiļus un pasažieru autobusus, kā arī citus Daimler automobiļus – Mitsubishi Fuso un Maybach.

www.domenikss.lv
 
Visi komentāri
 
264374. viesis 2.decembris 2008 15:33
0 0 Atbildēt

Tomēr vissvarīgākais – mēs esam iemantojuši ļoti daudzu klientu uzticību ar savu godprātīgo un personisko attieksmi, kvalitāti gan servisā, gan apkalpošanā, piedāvājot vislabāko auto attiecīgajā segmentā. nu pilliigs sviests KIA labākais auto savā segmentā ------ nenozviegties

264392. viesis 2.decembris 2008 19:55
0 0 Atbildēt

Tirgos Maybach. Vienu Kazaxstānai, otru Turkmenistānai... LIETOTUS....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti