«Opel Flextreme» saņēmis prestižo «red dot» dizaina balvu 1

 
10.decembris 2008 12:35

Riselsheima/Singapūra. Starptautiska žūrija ir atzinīgi novērtējusi Opel Flextreme konceptauto dizainu, un tas Singapūrā saņēmis prestižo „red dot” dizaina balvu.

Starptautisko „red dot" dizaina balvu kopš 1995.gada piešķir Vācijas Design Zentrum North Rhine Westphalia, un tā ir viena no prestižākajām un pazīstamākajām dizaina balvām pasaulē. Singapūras "red dot" balva tiek piešķirta labākajām dizaina koncepcijām, kuras "var nākotnē uzlabot mūsu pasauli". To piešķir atzītu dizaina ekspertu žūrija, kura savu vērtējumu balsta uz inovāciju līmeni, funkcionalitāti un  kvalitāti. 2007.gadā prestižo balvu saņēma Saab Aero X konceptauto.

opel flexstreme

"Lielais kandidātu skaits padarījis šo konkursu par milzīgu izaicinājumu, tādēļ "red dot" balvas iegūšana ir izcils sasniegums," saka Kens Kū (Ken Koo), Singapūras "red dot" dizaina balvas prezidents. "Mēs apsveicam Opel un General Motors."

Opel Flextreme tika radīts General Motors Eiropas Dizaina centrā, tā pirmizrāde notika Frankfurtes starptautiskajā autoizstādē (IAA) 2007.gadā. Flextreme ir vienapjoma auto segmenta nākotnes dizaina skolas paraugs, kurš apvieno alternatīvu enerģijas veidu ar jaunu, drosmīgu izskatu. Vienapjoma auto segmentā Opel ir līderis Eiropā; Meriva un Zafira ir šī segmenta celmlauži.

opel flexstreme

Flextreme atspoguļo Opel jauno dizainu; to ieviesa Marks Adamss (Mark Adams), GME dizaina viceprezidents, un tā pirmoreiz tirgū parādījās šogad  ar Opel Insignia. „Flex durvis” ar vērtnēm aizmugures daļā, kuras ļauj ērti piekļūt salonam, liels, caurspīdīgs jumts un divas bagāžas nodalījuma durvis, kas atveras no sāniem un paceļas augšup – tas liecina, ka Flextreme seko Opel labākajām tradīcijām par pielāgojamu, praktisku un dizaina ziņā pievilcīgu virbūves konceptu.

Konceptauto ir aprīkots ar GM inovatīvo, t.s. paplašināto elektro auto tehnoloģiju sistēmu, kura tika nesen iepazīstināta Chevrolet Volt. Litija jonu akumulatora darbināts elektromotors ļauj Opel konceptauto nobraukt līdz pat 55 km, izmantojot tikai elektrību. 1,3 litru dīzeļdzinējs ar turbīnu paplašina auto braukšanas rādiusu un tiek izmantots elektroģeneratora darbināšanai tad, kad akumulators ir notērēts. Rādiusa paplašinātājs spēj ģenerēt papildu elektrību, kas ļauj auto nobraukt vēl simtiem kilometru.

opel flexstreme

"Mēs esam ļoti priecīgi par šīs balvas saņemšanu," saka Adamss. "Tas ir mūsu partneru apstiprinājums tam, ka Opel iet pareizajā virzienā, piedāvājot drosmīgu, dinamisku stilu kopā ar daudzpusību un inovācijām."

"Red dot" balvas ir saņēmuši daudzi pazīstami uzņēmumi, tajā skaitā Apple un Nokia. Līdz ar šīs balvas saņemšanu Opel Flextreme pievienosies plašam apbalvoto produktu klāstam -  no virtuves ierīcēm līdz elektroniskām iekārtām.
 
Visi komentāri
 
264734. viesis 10.decembris 2008 15:08
0 0 Atbildēt

Principā diezgan glīts, īpaši patīk aizmugures risinājums..

Opel uzņem apgriezienus!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti