Latvijas ziemas autosprinta čempionāts sāksies Auciemā 4

 
29.decembris 2008 15:03

Uzreiz pēc Jaunā gada svinībām, 3. un 4. janvārī Auciema trasē netālu no Cēsīm tiks dots starts Latvijas ziemas autosprinta čempionātam. Latvijas čempioni trīs ieskaites klasēs šosezon tiks noskaidroti pēc sešu posmu cīņām.

Dažus pēdējos gadus ziema mūs nav lutinājusi un īpaši to izjutuši Latvijas ziemas autosprinta čempionāta dalībnieki. Tā pērn no septiņiem aizvadītajiem posmiem tikai divi notika trasē ar sniega un ledus segumu, bet pārējie risinājās uz asfalta. Pielāgojoties klimata izmaiņām, ziemas autosprinta čempionāta rīkotāji šosezon samazinājuši posmu skaitu līdz sešiem. Šobrīd sinoptiķu prognozes ir cerīgas un, izmantojot labvēlīgos laika apstākļus, Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) StandartaAutomobiļu komisija (SAK) ir nolēmusi jaunā gada pirmajā nedēļas nogalē aizvadīt uzreiz divus posmus – gan 3., gan 4. janvārī sacīkstes risināsies Auciema trasē netālu no Cēsīm (Limbažu-Cēsu šosejas 29. km).

Sestdien kā pirmie uz starta stāsies aizmugures piedziņas un pilnpiedziņas klases dalībnieki (reģistrācija no plkst. 7.30 līdz 8.30, starts plkst. 9). Priekšas piedziņas klases braucējiem reģistrācija no plkst. 11.30 līdz 13.00, starts plkst. 14.15. Svētdien grupas mainīsies vietām. Sacensību rīkotājs Juris Leimanis informē, ka sestdien braukšana notiks ierastajā trases konfigurācijā, bet svētdien sportistiem tiks piedāvāts jauns aplis, kas ir ātrāks un nedaudz atgādina treku.
   
Jau ir zināma arī trešā posma norise – 11. janvārī čempionāta dalībniekus uzņems „Brīvkalnu” trase (Rīgas-Liepājas šosejas 21. km). Šī būs jau desmitā ziemas autosprinta čempionāta sezona (līdz 2007. gadam – autodaudzcīņa) un tieši „Brīvkalnu” trasē tika aizvadīts vēsturiskais pirmais posms.

Šosezon ziemas autosprinta čempionātā ir notikušas dažas izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Par samazināto posmu skaitu jau minējām. Aizliegta riepu mehāniska sildīšana (elektriskie sildītāju, ruļļi u.tml.). Laika apstākļu dēļ sacīkstes reizēm nākas aizvadīt arī uz asfalta seguma, tāpēc, lai samazinātu izmaksas un vienādotu konkurenci, ir aizliegta gludo „slick” tipa riepu lietošana. Sākot no 2009. gada sezonas sacensību laikā automašīnā drīkst atrasties tikai braucējs, bet līdzbraucējs (instruktors) ir atļauts tikai jauniešiem līdz 18 gadu vecumam bez autovadītāja apliecības.

Ziemas autosprints ir lieliska iespēja ikvienam brauktgribētājam izmēģināt savus spēkus oficiālās sacensībās, jo startēt drīkst arī ar „ielas” automašīnu. Lielais dalībnieku skaits un  konkurence padara ziemas autosprinta sacensības aizraujošas un tajās labprāt piedalās arī dažādu autosporta disciplīnu pārstāvji, kā arī jaunie autosporta talanti.

Plašāka informācija: www.laf.lv, www.autosport.lv
 
Latvijas čempioni ziemas autosprintā*
        Klase   
Gads    RWD    FWD    AWD
2008.    Jānis Slišāns    Vilmārs Krivads    Elmārs Aukšmuksts
2007.    Jānis Gustāns    Ģirts Krūzmanis    Elmārs Aukšmuksts
2006.    Mareks Kairis    Ulvis Bujāns    Mareks Štolcermanis
2005.    Mareks Kairis    Ulvis Bujāns    Mareks Štolcermanis
2004.    Mairis Kārkliņš    Ulvis Bujāns    Jānis Dūcis
2003.    Mairis Kārkliņš    Normunds Kārkliņš    Ronalds Mūsiņš
2002.    Normunds Orlovs    Sandris Lūsiņš    Aivars Šilabrits
2001.    Normunds Orlovs    Andris Empelis    Ronalds Mūsiņš
2000.    Mareks Kreišmanis    Andris Empelis    Gunārs Bebrišs
* līdz 2007. gadam – autodaudzcīņa

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Visi komentāri
 
265343. viesis 29.decembris 2008 15:21
0 0 Atbildēt

Šeit "būri" nevajag? Cik dalības maksa? Nav tā, ka samaksā naudu, visu dienu salsti rindā un tad tikai 2 min pabrauc?

265351. viesis 29.decembris 2008 17:12
0 0 Atbildēt

Ja gribi izbraukties brauc uz www.vaztuss.lv ,tur pa dienu sanāk ~60 apļi.

265407. viesis 1.janvāris 2009 23:25
0 0 Atbildēt

Būri nevajag. Bet pusdienu pasalt, lai pabrauktu minūtes 5-10 nāksies. Maksa liekas 37 Ls

265411. viesis 2.janvāris 2009 13:21
0 0 Atbildēt

Ko tie vazisti (laucinieki) var līst visu laiku komentos iekšā? Takš ejat un braucat cik vien vajag un nelienat citos pasākumos. Jums ir sava lapa tur arī diskutējat.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti