Jaunās «Mazda5» pasaules pirmizrāde Ženēvā 3

 
25.janvāris 2010 10:38

Šā gada martā notiekošās Ženēvas auto izstādes spilgtākais Mazda notikums būs jaunās Mazda5 pasaules pirmizrāde. Šī automašīna Eiropā ir īpaši labi piemērota ģimenēm ar aktīvu dzīvesveidu.

„Mūsu galvenais mērķis ar jauno Mazda5,” saka Hideki Matsuoka, Mazda5 programmas vadītājs, „bija izveidot jaunu C-MAV automobili, kas apvienotu mūsdienās svarīgo vides aizsardzību ar jaunu, modernu dizainu.”

Jaunais modelis vienlaicīgi ar savu unikālo un izteiksmīgo dizainu vēl vairāk iemieso Mazda5 izslavēto funkcionalitāti – ar dubultām aizmugurējām slīdošajām durvīm un 7 sēdekļu Karakuri transformēšanas sistēmas daudzpusību. Šis dizains, kurā izmantoti arī Mazda „Nagare” dizaina valodas elementi, ir izteikti funkcionāls un, pateicoties īpaši zemajam pretestības koeficientam, kā arī optimālam gaisa spiedienam augšup un gaisa vērpes īpašībām, samazina degvielas patēriņu.

Jaunā Mazda5 ir aprīkota ar jaunizveidotu 2,0 litru DISI* benzīna dzinēju ar i-stop sistēmu un sešpakāpju manuālo transmisiju ar tikai šai versijai raksturīgu pārnesumu attiecību. Šis jaunais tiešās iesmidzināšanas dzinējs piedāvā plūstošu un vienmērīgu darbību, tādējādi ar šo auto ir patīkami braukt. Tas ir arī viens no taupīgākajiem un videi draudzīgākajiem C-MAV modeļiem tirgū, par aptuveni 15 % samazinot CO2 izmešu daudzumu, salīdzinājumā ar 2,0 litru benzīna dzinēju, ko tas aizvieto. Benzīna dzinēju klāstā ietilpst arī 1,8 litru dzinējs ar sešpakāpju manuālo transmisiju.

Plānots, ka Eiropā jaunās Mazda5 tirdzniecība tiks sākta. Tā ir viena no trim automašīnām, kas tiks prezentētas 2. martā 5. zālē Mazda stendā notiekošajā Mazda preses konferencē.
 

 
Visi komentāri
 
274210. viesis 25.janvāris 2010 11:05
0 0 Atbildēt

Vai kādas faltes gar malām, būs kur putekļiem un dubļiem labāk pielipt ;)

274221. viesis 25.janvāris 2010 12:09
0 0 Atbildēt

Mana mīļākā mašīna

274251. viesis 25.janvāris 2010 19:21
0 0 Atbildēt

no saaniem 1 pret 1 veca mazda 5, no priekshas - kroplis kas kroplis :(

pirmaas mazda 5 facelift bija daudz veiksmiigaks par sho krupi :(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 16

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti