«Nissan» - Apvienotās Karalistes lielākais auto ražotājs

 
2.februāris 2010 13:25

Nissan rūpnīca Sanderlendā ir atzīta par Apvienotās Karalistes lielāko auto ražotni jau 12. gadu pēc kārtas. Rūpnīcā ražo visu laiku populārāko Nissan modeli Eiropā - Nissan QASHQAI, un rudenī tur sāksies arī jaunākā Nissan krosovera Nissan JUKE ražošana.

Pagājušajā gadā Sanderlendā izgatavoja trešo daļu no visiem jaunajiem automobiļiem Apvienotajā Karalistē (AK).

Pagājušā gada dati, ko publicējusi Automobiļu ražotāju un tirgotāju savienība (Society of Motor Manufacturers and Traders), parāda, ka Sanderlendā saražotie 338 150 auto ir vairāk nekā trešā daļa no 999 460 pasažieru automobiļiem, kas izgatavoti AK. Rūpnīcā visvairāk izgatavotais automobilis ir Qashqai – saražoti gandrīz 200 000 auto. Abi pārējie rūpnīcā ražotie modeļi - Micra un Note – arī ir bijuši ļoti veiksmīgi gadā, kuru nomāca ekonomiskā krīze. Abu automobiļu ražošana tika pastiprināta, lai apmierinātu papildu pieprasījumu, kas radās Eiropas auto kompensāciju shēmu ieviešanas rezultātā, ieskaitot iniciatīvu, kas joprojām ir spēkā AK.

Nissan vecākais viceprezidents ražošanas jautājumos Eiropā Trevors Manns (Trevor Mann) komentē: „Arī 2010. gads auto ražotājiem būs grūts gads, un nozarē paredz vispārēju pieprasījuma atsalumu. Taču Sanderlenda cītīgi strādāja, lai tirgū izvirzītu īstos modeļus, un no tā mēs esam ieguvuši.”


Nissan Qashqai

Qashqai kā dizains eiropiešu vajadzībām tika radīts Londonā, Nissan Design Europe, Sanderlendā jau izgatavots vairāk nekā pusmiljons eksemplāros kopš tā izlaišanas 2007. gadā.

Nissan paredz, ka šis kompaktais krosovers turpinās būt izteikti populārs un tāpēc piedzīvos jaunu pacēlumu pavasarī, kad iznāks tā plaši uzlabotā versija. Papildus tehnoloģiskajiem uzlabojumiem, jaunajam modelim būs jauns priekšgala dizains un ekoloģiski efektīvs "Pure Drive" (tīrais) dīzeļdegvielas dzinējs, kas rada tikai 129g/km CO2 izmešu.
 


Nissan Juke

2010. gada augustā Sanderlendā sāks ražot pilnīgi jaunu krosoveru Juke, kurš izstrādāts un projektēts tā, lai klientiem Eiropā piedāvātu jaunu neliela hečbeka alternatīvu. Juke pārdošana sāksies rudenī.

Nissan Nordic Europe Oy

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti