«VW Golf»- 2009. gada drošākais auto 4

 
3.februāris 2010 9:20

Pirmo reizi EuroNCAP Institūts Briselē apkopoja visus 2009. gada triecienu testu rezultātus un nosauca gada drošāko automobili: Golf ar iegūtiem 103 punktiem pārspēja savus konkurentus.

Automobilis Golf jau 2008. gadā ieguva piecu zvaigžņu EuroNCAP novērtējumu. Sākotnēji šī testu programma, kas tiek veikta kopš 1997. gada, vērtēja tikai frontālās sadursmes, sadursmes no sāniem un gājēju aizsardzību. Kad 2009. gada sākumā tika ieviesti stingrāki noteikumi, automobili Golf pārbaudīja vēlreiz, un tas uzrādīja pārsteidzoši labus rezultātus visās četrās kategorijās – pieaugušo pasažieru aizsardzība, bērnu aizsardzība, gājēju aizsardzība un drošība un autovadītāja palīgsistēmas. No Volfsburgas nākušais, labāk pārdotais auto ar 103 punktiem atkal ir ieguvis kāroto piecu zvaigžņu novērtējumu, nopelnot titulu „Gada drošākais auto 2009”. Kopumā pagājušajā gadā pēc jaunajām, stingrākajām un visaptverošākajām EuroNCAP triecienu testu prasībām tika pārbaudīti 33 automobiļi.
 

Jaunajā, stingrākajā vērtēšanas sistēmā tiek iekļautas arī elektroniskās drošības sistēmas un palīgsistēmas, kas palīdz novērst negadījumus un nopietnus ievainojumus. Pateicoties standartaprīkojumā ietilpstošajai elektroniskajai trajektorijas stabilizācijas programmai ESP ar sānslīdes novēršanas palīgsistēmu, bremžu pretbloķēšanas sistēmai ABS ar bremžu palīgsistēmu, pretslīdes regulēšanai ASR, elektroniskajam diferenciāļa slēdzim EDS, dzinēja griezes momenta regulācijas sistēmai MSR, piekabes stabilizēšanai, Isofix stiprinājumiem aizmugurējā sēdeklī diviem bērnu sēdeklīšiem, autovadītāja un blakussēdētāja gaisa drošības spilveniem ar blakussēdētāja gaisa drošības spilvena deaktivizācijas slēdzi, kā arī ceļgalu gaisa drošības spilvenam autovadītāja pusē un griestu gaisa drošības spilvenu sistēmai priekšējās un aizmugurējās sēdekļu rindas pasažieriem ar sānu gaisa drošības spilveniem, automobilis Golf piedāvā maksimālu drošību.

Automobilis Golf ne tikai atbilst Eiropas drošības standartiem. 2008. gadā šis kompaktais auto ieguva prestižo titulu „Top Safety Pick”, ko piešķir ASV neatkarīgais drošības institūts – Amerikas Satiksmes drošības institūts (IIHS). Šī apbalvojuma ietvaros transportlīdzekļi tiek pārbaudīti frontālā sadursmē, braucot ar ātrumu 64 km/h, kā arī sadursmē no sāniem, ar ātrumu 50 km/h, pret pārvietojamu barjeru, kas pēc formas veidota kā SUV automobiļa priekšgals. Turklāt, sadursmē no aizmugures tiek pētīta sēdekļu kustība sadursmes brīdī.
 

 
Visi komentāri
 
274509. viesis 3.februāris 2010 14:18
0 0 Atbildēt

ļoti labs auto

P.S.+1 ,man

:)

274510. viesis 3.februāris 2010 14:19
0 0 Atbildēt

superduperakais megarulzzzzz

P.S.+2

274511. viesis 3.februāris 2010 14:19
0 0 Atbildēt

nu katra braucēja sapņu sapnis

P.S.+3

274516. viesis 3.februāris 2010 15:07
0 0 Atbildēt

Būtu jau labi, ja tās prognozes realajā dzīvē apstiprinātos. Atceros, ka savulaik popularajam Golf2 tie drošibas rādītāji bija izcili zemi un crachos reti kad kāds golfists izdzīvoja. Atceros, ka viens CSDD pētnieks arī bija saskaitījis, ka 90-to vidū golfiņi un sierrras bijuši paši "nāvējošākie" auto Latvijā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti