BTA gaida strauju KASKO atlīdzību pieteikumu skaita pieaugumu 5

 
5.marts 2010 13:41

Bedres un plaisas uz ielu braucamajām daļām – realitāte ar ko saskaras autobraucēji katru pavasari. AAS „BTA” jau sākusi saņemt atlīdzību pieteikumus no auto īpašniekiem, kas saistīti ar disku un riepu bojājumiem.

Sala, sniega un sāls iespaidā, kas garās un sniegotās ziemas dēļ, tika lietots daudz vairāk nekā citugad, ceļu segums daudzviet ir krietni bojāts. Kūstot sniegam, veidojas peļķes, neļaujot autovadītājiem saskatīt bojājumus asfaltā, kas veicina avāriju skaita pieaugumu un auto bojājumus.

Jānis Lucaus, AAS BTA valdes loceklis: „Pēdējās nedēļās, kad Latvijā iestājās relatīvs atkusnis un autovadītāji saskārās ar autoceļu patieso stāvokli, pa visu Latviju jau esam saņēmuši vairāk kā 200 KASKO atlīdzību pieteikumus un vairāk kā 90 BTA Auto palīdzības dienesta izsaukumus Rīgā un Rīgas rajonā, kas saistīti tieši ar ceļu bedrēs deformētām vai pārsistām auto riepām, vai avārijām, kuru cēlonis ir bojātais ceļu segums. Ņemot vērā neprognozējamos laika apstākļus un lielā sniega daudzuma dēļ gaidāmos plūdus uz ielām, prognozējam, ka šādu pieteikumu būs arvien vairāk.”

Pēdējā laikā arvien vairāk ir pieteikumi saistībā ar to, ka automašīnas tiek bojātas no sniega un ledus, kas krīt no namu jumtiem. Ja laika apstākļi ir salīdzinoši pastāvīgi, tad, piemēram, Rīgā vidēji ir divi šādi pieteikumi dienā, savukārt pie mainīgiem apstākļiem un papildu nokrišņiem vidēji saņemam ap 13 pieteikumiem dienā.

Ja ir noticis apdrošināšanas gadījums, noteikti jāizsauc policija, kas sastādīs protokolu. Tas jāpievieno atlīdzības pieteikumam un jāiesniedz BTA trīs dienu laikā pēc negadījuma.

BTA aicina Latvijas autobraucējus būt uzmanīgiem, sargāt sevi un savu automašīnu. Ja ir iespējams, iesakām izvairīties no braukšanas pa pārplūdušām ielām, kur nav saskatāms asfalta segums un nav iespējas izvērtēt tā kvalitāti, kā arī nenovietot automašīnas, kur tām var uzkrist no jumtiem slīdošais sniegs un ledus.

 
Visi komentāri
 
275308. viesis 5.marts 2010 14:16
0 0 Atbildēt

Mans draugs pagājušajā nedēļā, kad bija tas nelielais atkusnis, savam autiņam uz bedres riepu izlauza.

275313. viesis 5.marts 2010 19:32
0 0 Atbildēt

BTA sāk jau gatavot atteikumu templatus. Ne jau nu taisās diži maksāt

275317. viesis 6.marts 2010 9:25
0 0 Atbildēt

BTA iegādājusies čupu ar juristiem, lai pēc iespējas vairāk varētu atteikt, nevis izmaksāt. Šis kantoris strauji grimst....

275342. viesis 8.marts 2010 10:51
0 0 Atbildēt

Diemžēl jāsaka ka tik trakas bedres kā šogad es neatceros. Pareizi jau ir, visas bedres neapbrauksi :(

275379. viesis 9.marts 2010 15:56
0 0 Atbildēt

kas tad tas? "...noteikti jāizsauc policija...". Kas tie par suņa murgiem? Ja man ir kasko, priekš kam ir vajadzīga policija?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti