«Citroën» Ženēvā – vitalitāte un radošums, ekoloģija un serviss

 
9.marts 2010 8:30

2009. gada februārī Citroën pasauli iepazīstināja ar savu DS līniju, kuras vizītkarte ir markas jaunais uzstādījums – Créative Technologie (radošas tehnoloģijas).

Netradicionāla un pašapzinīga, DS sērija izdzīvina prieku, izsmalcinātību un brīvību kā automobiļu dizaina jauno pieeju. Pēc DS3 prezentācijas Citroën sper soli uz priekšu ar diviem jauniem konceptauto – DS3 Racing un DS High Rider.

DS3 Racing: absolūti sportisks

Citroën motoru sporta vēsturē jau ir iegājuši – ar pieciem pasaules čempionu tituliem autoražotāju vērtējumā un sešiem individuālajiem pasaules čempionu tituliem, ko ieguvuši Sebastjens Lēbs un Daniels Elena. Šo izaicinājumu turpina DS3 Racing - konceptauto, kam piemīti visi īsta „sportista” parametri, ieskaitot karbona salona un eksterjera apdari un speciālu aprīkojumu, ierastu motoru sporta pasaulē. Pie 1,6 litr dzinēja jaudas palielināšanas līdz 200 ZS, šasijas un transmisijas attīstības strādājuši Citroën Racing inženieri, kuru mērķis bija sniegt autovadītājam spraigu braukšanas sajūtu un nepārtrauktu dialogu ar ceļu.

DS High Rider: dinamisks, kompakts un ekskluzīvs

DS High Rider ir jauns solis uz priekšu DS nākotnē. Tas ir moderns vitalitātes redzējums, kura vērtība ir kompaktums; koncepts piedāvā jaunas automašīnas izmantošanas idejas, jaunu braukšanas prieku un inovatīvus tehnoloģiskus risinājumus kā Full Hybrid 4 piedziņu. Nemainot tradicionālo kupejas modeļu ideoloģiju, Citroën ar DS High Rider ir radījuši jaunu autobraukšanas vitalitāti, jaunas izpausmes, kas ir mazāk ierobežojošas un nepieejami ekskluzīvas ikdienas autovadītājam, bet daudz piemērotākas šodienas auto braukšanai, sniedzot tīru braukšanas prieku.

Kompānija lielākajai daļai auto modeļu nodrošina iespaidīgu videi draudzīgu risinājumu izmantojumu, efektīvākajos eko-modeļos to klātbūtne izcelta ar Citroën apkārtējās vides Airdream® kodu.

C3 Picasso e-HDi: jauna pieeja ilgtspējīgai attīstībai

Citroën ievieš jaunu apkārtējās vides kodu – e-HDi, kas tika izmantots vairākos modeļos, aprīkotos ar inovatīvām vidi saudzējošām tehnoloģijām, ieskaitot jaunākās, jau otrās paaudzes mikrohibrīdo Stop & Start sistēmu komplektā ar automatizētu manuālo transmisiju. Demonstrācijas auto aprīkots ar polikarbonāta jumtu ar integrētām 70 160 W saules bateriju šūnām, kas uzlādē bateriju, ļaujot samazināt ģeneratora izmantošanu un līdz ar to ekonomējot degvielu. Tāpat šajā auto izmantoti gandrīz 20% ekoloģisko komponentu, ieskaitot salona paklājiņus, sēdekļu pildījumu, riteņu diskus un degvielas tvertni. Ražotāja mērķis ir līdz 2011. gadam izmantot vismaz 20% šo „zaļo” materiālu katrā izlaistajā jaunajā automobilī.

C-ZERO: 100% elektrisks risinājums

Nulles degvielas patēriņš, nulles kaitīgo izmešu (CO2) līmenis un nulles trokšņu līmenis: ar C-ZERO Citroën paplašina savu kompaktklases auto klāstu ar 100% elektrisku risinājumu. Tā uzdevums ir atvieglot pārvietošanos pilsētā, pateicoties kompaktiem izmēriem, ātru akumulatoru uzlādi un ērtu pielietojumu ikdienā.

C-ZERO, kas pasaules pirmizrādi piedzīvos 2010. gada nogalē, izveidots sadarbībā ar Mitsubishi Motors Corporation un ir kompānijas otrs elektromobilis līdzās Berlingo First Electic, kas tika izstrādāts kopā ar Venturi. Citroën jau izlaiduši vairāk kā 5500 elektromobiļu, kas ļauj kļūt par pieredzējušāko un vadošo marku šai segmentā, kam tuvākajos gados paredzēts liels pieaugums.

Survolt: izsmalcināts, brīvs un uzlādēts

Survolt turpina Citroën meklējumus atšķirīgu un oriģinālu elektromobiļu jomā, ko pērn Frankfurtes autosalonā aizsāka ar Revolte konceptauto.  Survolt parāda radikāli jaunu auto redzējumu caur īpaši modernu izsmalcinātību un ekstravaganci ar motoru sporta “piesitienu”. Citroën gēnos ir ierakstīta vēlme uzdrošināties, radīt un nerēķināties ar pastāvošajiem ierobežojumiem, kas ļāvis kompānijai tās 90 gadu pastāvēšanas laikā atrast revolucionārus risināumus, kas apsteidz savu laiku. Survolt šīs tradīcijas turpina.

SOLIS UZ PRIEKŠU ĒRTĪBĀS

Citroën Créative Technologie attiecas arī uz inovatīviem risinājumiem auto aprīkojumā, uzlabojot vadītāja ērtības.

eTouch: palīdzība tiešsaistē

2010. gadā Citroën lielākajā daļā Eiropas tirgum paredzēto auto modeļu ieviesīs eTouch – sistēmu, kas ļaus autovadītājam no mašīnas paneļa veikt neatliekamās medicīniskās vai tehniskās palīdzības zvanu, izmantojot iebūvētu SIM karti. Sistēma piedāvā arī virtuālu apkopes un ekonomiskas braukšanas rokasgrāmatu, pieejamu caur internetu.

WiFi on Board: mobilais internets

Citroën savus automobiļus aprīko ar internetu - WiFi on Board, kas ļauj pasažieriem pilnībā izmantot globālo tīmekli brauciena laikā. Iegādājams bez abonēšanas, kā aksesuārs, WiFi on Board nodrošina bezvadu pieslēgumu un strādā caur SIM karti ar īpaši 3G/3G+ interneta atslēgu, interneta pakalpojumu sniedzēju  lietotājiem izvēloties pēc saviem ieskatiem.

CITROËN SM 40. JUBILEJA: CREATIVE TECHNOLOGIE

Ženēvas 80. Starptautiskais autosalons Citroën ir nozīmīgs pasākums, jo 1970. gada 11. martā te tika pirmoreiz izrādīts leģenārais Citroën SM  modelis, kas kļuva par vienu no labākajiem auto pasaulē, pateicoties iespaidīgajam sniegumam un braukšanas īpašībām. Pēc 40 gadiem šis Créative Technologie produkts ir nozīmīgs kā allaž.

CITROËN Importētāja SIA VEHO valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda stāsta: Citroën vadmotīvs Ženēvas 80. starptautiskajā autosalonā vitalitāte un radošums. DS līnijas papildinājums ar diviem jauniem konceptauto DS High Rider un DS Racing apliecināja CITROËN stabilitāti un spēju uzņemties celmlaužu risku inovatīvu un radošu tehnoloģi pielietojumā. Savukārt Citroën pastāvīgo un nepārtraukto darbu pie videi draudzīgāku un ekonomiskāku modeļi izstrādē uzskatāmi demonstrē Citroën C3 Picasso e-HDi, elkotromobilis C-Zero, un Survolt – paraugs tam, kā iespējams apvienot sportiskumu, izsmalcinātību un ekoloģisku domāšanu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti