Atjauno apdrošināšanas pakalpojumu «KASKO Bedres» 10

 
15.marts 2010 0:00

Pēc BTA datiem bojāto ceļu segumu dēļ ik gadu notiek vairāk nekā 3000 ceļu satiksmes negadījumu, kā rezultātā cieš ne vien automašīnas, bet arī to vadītāji un pasažieri.

Tāpēc BTA nolēma no 15.marta atjaunot apdrošināšanas pakalpojumu „KASKO Bedres”.

Atjaunot šo pakalpojumu BTA pamudināja lielā klientu interese par konkrētā riska apdrošināšanu, kā arī Augstākās tiesas Senāta šonedēļ pieņemtais lēmums atstāt spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedumu, kas nosaka, ka Rīgas domei jāatmaksā BTA radītie zaudējumi 88 latu apmērā, ko kompānija savulaik, kā apdrošināšanas gadījuma kompensāciju, samaksāja automašīnas īpašniekam, kurš iebraucis bedrē Granīta ielā, Rīgā, sabojāja savu spēkratu un no BTA saņēma atlīdzību.

Daudzi autovadītāji uzskata, ka vērsties atbildīgajās institūcijās nav jēgas. Satiksmes negadījumi, kuru iemesls ir bijis ceļa seguma bojājums – bedre, bojāta vai neesoša kanalizācijas lūka, - vairumā gadījumu ir bijuši autoīpašnieku personiskā problēma. Savukārt zaudējumu piedziņa no ceļu uzturētāja prasa zināšanas, laiku un arī finansiālus ieguldījumus bez garantēta rezultāta. Tāpēc ir svarīgi pievērst sabiedrības uzmanību ceļu stāvoklim Latvijā, kā arī aizstāvēt to autovadītāju intereses, kuri iekļuvuši ceļu satiksmes negadījumā ceļa seguma bojājumu dēļ, dodot viņiem iespēju saņemt reālu palīdzību jau tūlīt un no apdrošinātāja, tādā veidā atbrīvojot cilvēkus no jebkādām rūpēm.

Gints Dandzbergs, AAS „BTA” valdes priekšsēdētājs: „Tieši pirms četriem gadiem, 2006.gada 15.martā, BTA piedāvāja saviem klientiem jaunu pakalpojumu „KASKO Bedres”, taču 2008.gada nogalē to pārtraucām smagnējās procedūras, tiesu pārslogotības un salīdzinoši lielo administratīvo izmaksu dēļ. Tomēr Augstākās Tiesas Senāta lēmums radīja precedentu un viesa ticību, ka Latvijā tiesiskums tomēr pastāv un ir iespējams piedzīt zaudējumus no šo zaudējumu patiesajiem izraisītājiem - ceļu apsaimniekotājiem. Ceļu stāvoklis Latvijā tikai turpina pasliktināties, tādēļ BTA izlēma atjaunot pakalpojumu „KASKO Bedres”. Līdz šim tiesu prakse par zaudējumu piedziņu no valsts un pašvaldību institūcijām par ceļu neuzturēšanu pienācīgā kārtībā bija diezgan neviennozīmīga. Ceram, ka ar šo Augstākās Tiesas Senāta spriedumu tiks veidota judikatūra un turpmāk tiesāties par līdzīgiem jautājumiem nebūs nepieciešams.”

Laikā, kad spēkā bija BTA pakalpojums „KASKO Bedres”, to iegādājās vairāk nekā 27 tūkstoši cilvēku, no kuriem turpat piecsimt cilvēkiem tika izmaksātas apdrošināšanas atlīdzības. Vidējais atlīdzības apmērs šajos gadījumos tolaik bija 205 lati, savukārt lielākā izmaksātā atlīdzība bija 980 latu apmērā, kas tikai vēlreiz pierāda šī apdrošināšanas veida nozīmīgumu.

Pakalpojums „KASKO Bedres” paredz, ka autovadītājiem – šīs polises īpašniekiem, kuru auto tiks bojāts, iebraucot uz ceļa braucamās daļas esošā bedrē vai atvērtā kanalizācijas lūkā, BTA atlīdzinās radušos zaudējumus, kā arī nepieciešamības gadījumā nodrošinās auto evakuāciju un apmaksās ar evakuāciju saistītos izdevumus.

Savukārt, lai segtu radušos zaudējumus, BTA regresa kārtībā vērsīsies pret atbildīgajiem par attiecīgā ceļa posma uzturēšanu. Tādā veidā tiks veicināts kvalitatīvāks ceļu apsaimniekotāju darbs un atbildības izjūta, kā arī uzlabota situācija uz Latvijas ceļiem, kas ir pakalpojuma „KASKO Bedres” ilgtermiņa mērķis.

 
Visi komentāri
 
275478. viesis 15.marts 2010 8:55
0 0 Atbildēt

Nu jā, transportlīdzekļu ikgadējo nodevu dubultoja, bet nauda jau neaizies ceļiem. Parex bedrei gan tiks.

275479. viesis 15.marts 2010 9:41
0 0 Atbildēt

Kas BTA tur īpašs? Vairākām citām kompānijām "bedres" jau ir KASKO standarta segumā, nevajag kult tukšus salmus

275480. viesis 15.marts 2010 10:09
0 0 Atbildēt

275479. viesis

Arī BTA KASKO standarta segumā beders ir iekļautas. Bet te jau ir runa par tikai viena riska apdrošināšanu, tātad tiem, kam KASKO apdrošināšanas nav.

275482. viesis 15.marts 2010 10:52
0 0 Atbildēt

Manam 25 gadus ''jaunajam'' volvo jau neviens kasko nedos, tamdēļ atsevišķi tāds pakalpojums ira laba lieta. Tiesa vēl neesmu izmantojis ne reizi.

275484. viesis 15.marts 2010 13:29
0 0 Atbildēt

Nu diskus un riepas sit tie gudrinieki, kas ziemenēs pumpē mazāku spiedienu, lai būtu lielāka "saķere". Patiesībā, gan būtu jāpumpē pat nedaudz virs normas, lai pie mīnusiem ir kaut cik normāls spiediens. Vispār var apbrīnot cilvēku paļaušanos uz veiksmi un uzticību tam gumijas gabalam starp disku un ceļu, jo pārsvarā kā riepu uzmontē tā arī brauc visu sezonu.

275489. viesis 15.marts 2010 15:29
0 0 Atbildēt

man parastajam kasko ir pashrisks 50 ls, izdeviigaak nemt klaat veel kasko bedres..

275496. viesis 15.marts 2010 21:24
0 0 Atbildēt

Skardnieks, gribētu redzēt 'pa cik tie apdirsinātāji uzvilktu ceļu uzturētājus, ja sanāktu P1800 bedrē sapist :D

275497. viesis 15.marts 2010 21:36
0 0 Atbildēt

tik laikam netā nās bedres nevar iegādāties... :(

275501. viesis 16.marts 2010 7:02
0 0 Atbildēt

Vispār maziņš "fui" BTA, ka preses relīzi visapkārt ir palaiduši, bet sīkāku informāciju par noteikumiem un cenām savā mājas lapā nav ielikuši.

286581. viesis 8.augusts 2012 9:25
0 0 Atbildēt

Jauns KASKO kalkulators www.salidzini.lv/kasko

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti