Volvo Trucks prezentē Volvo FM jauno versiju

 
18.marts 2010 11:16

Volvo FM stabilās pozīcijas reģionālo piegādes pārvadājumu segmentā vēl vairāk tiek nostiprinātas, izlaižot šī sevi labi apliecinājušā kravas automobiļa jauno versiju.

Spēcīgs, moderns un efektīvs

<250>Vispamanāmākie jauninājumi ir ietverti modeļa ārējā dizainā – ir izveidots jauns priekšējais dekoratīvais režģis, priekšējie lukturi un gaisa ieplūdes kanāls, kas sevi jau apliecinājuši iepriekšējos Volvo FH modeļos. Šis kravas automobilis izveidots tā, lai būtu līderis – tas ir spēcīgs, moderns un efektīvs. Jaunais aprīkojums, piemēram, neslidenie pakāpieni, un pilnveidotā interjera apdare vēl vairāk uzlabo kravas automobiļa lielisko komfortu un drošību, radot sajūtu, ka FM ir pirmšķirīgs kravas automobilis preču piegādei un ir līderis, kas nemitīgi pilnveidojās.
"Tas ir pilnībā nokomplektēts, plaši izmantojams kravas automobilis," norāda Klāss Nilsons (Claes Nilsson), Volvo Trucks Eiropas Divīzijas prezidents. "Ar modernizēto Volvo FM mēs vēl vairāk vēlamies veicināt šī kravas automobiļa piemērotību attiecīgajam pārvadājumu segmentam un nostiprināt reģionāliem pārvadājumiem paredzētā labākā automobiļa pozīcijas savā klasē. Volvo FM automobiļos komforta, drošības un degvielas ekonomijas jomās jau līdz šim paveikts ļoti daudz, tāpēc nebija viegli panākt turpmākus pilnveidojumus, balstoties uz klientu sniegto informāciju."

Papildināti pēdējie FM jaunumi

Jaunajai Volvo FM versijai izmantoti iepriekšējā modeļa jaunievedumi, arī nesen pilnveidotā I-Shift pārnesumkārba un Volvo nesen ieviestā jauno dzinēju gamma, kas nodrošina lielāku jaudu pie mazāka degvielas patēriņa. Saskaņā ar Volvo datiem, izmantojot 13-litrīgo dzinējs kopā ar Volvo I-Shift pārnesumkārbu, degvielas patēriņu iespējams samazināt līdz trim procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējo versiju, vienlaikus nodrošinot līdz 500 Zs jaudu un maksimālo griezes momentu 2500 Nm. 11-litrīgais dzinējs piemērots lielas kravnesības automobiļiem, nodrošinot lielu jaudu un iespaidīgu degvielas ekonomiju. Pieejamas arī EEV (apkārtējai videi draudzīgo transportlīdzekļu) normatīviem atbilstošas D13 un D11 dzinēju versijas.

Jaunās kabīņu paketes nodrošina komfortu un ekonomiju

Volvo FM jaunais modelis nodrošina klientiem arī plašākas izvēles iespējas. Piemēram, Volvo ieviesis pilnu pakešu rindu kabīnei no ’premium’ paketes līdz bāzes paketei. "Jaunās kabīnes paketes nodrošina klientiem plašāku izvēli un iespējas, lai pilnveidotu kravas automobili atbilstoši specifiskajām vajadzībām, piemēram, lai paaugstinātu komfortu vadītājam, ekonomiju, darba ražīgumu un produktivitāti," norāda Klāss Nilsons.

{page}

Kopsavilkums par Volvo FM jaunajām iezīmēm

Priekšdaļa

<250>Gan priekšpuses augšējā, gan apakšējā daļa valdzina ar Volvo FH sērijas formām un līnijām, kas nedaudz izmainītas, lai atbilstu FM īsākajai priekšdaļai.

Priekšējie lukturi

Volvo FM tagad aprīkoti ar modernākiem un uzlabotiem priekšējiem lukturiem, kas nesen tika ieviesti FH modelim. Priekšējie lukturi sadalīti 2 atsevišķās sekcijās. Miglas lukturis un papildlukturis iestrādāti atsevišķā sekcijā, kas novietota zem galvenās sekcijas. Priekšējo lukturu stikli izgatavoti nevis no stikla, bet no plastikāta, kas ir izturīgāks pret akmentiņu triecieniem.

Priekšējā luktura apakšējā sekcija

Tajā iestrādāts miglas lukturis un papildlukturis vai pagriezienu apgaismes lukturis. Nekustīgais pagriezienu apgaismes lukturis paredzēts ceļa plašākai apgaismošanai pagrieziena virzienā.

Jauni virzienrādītāji

Jaunajos virzienrādītājos izmantota mūsdienīgā LED tehnoloģija, kas uzlabo funkcionalitāti un palielina kalpošanas laiku.

Darba gaismas lukturi

Kā papildaprīkojums pieejami dažādu līmeņu darba/atpakaļgaitas lukturi, kurus uzstādot un izmantojot, iespējams samazināt piegādes ilgumu un paaugstināt darbu kvalitāti.

Gaisa ieplūde

Jaunā gaisa ieplūdes sistēma nodrošina dzinējam tīrāku gaisu. Jaunais novietojums nodrošina labāku redzamību aizmugurē, braucot atpakaļgaitā. Tagad tā pieejama visām kabīnes versijām, arī dienas kabīnei.

ACC devēja uzstādīšana

Lai uzlabotu ACC devēja novietojumu un sistēmas funkcionalitāti, izmainīta priekšējā režģa apakšējā daļa.

Priekšējie pakāpieni

Pārveidoti priekšējā vējstikla tīrīšanai paredzētie pakāpieni, saglabājot iepriekšējo koncepciju ar nolokāmo papildu pakāpienu. Tērauda konstrukcijā iestrādāta uzlabota, neslidena atbalstvirsma.

Volvo ’iron mark’ logo

Palielināts Volvo ’iron mark’ logo izmērs, vēl vairāk simbolizējot lepnumu un pašapziņu.

Degvielas tvertnes

Tagad iespējams izvēlēties lielāka tilpuma, tērauda degvielas tvertnes, tās nodrošina gandrīz tikpat lielu klīrensu kā līdzšinējās tvertnes.

Interjers

Tapsējumam un aizkariem kabīnē izmantotas jaunas krāsas, kas aizgūtas no standarta FH rindas.

Interjera piederumi

Trīs jauni interjera piederumi paaugstina komfortu autovadītājam:
- galds ar smalku nodalījumu tasītēm un rakstāmlietām un galdā iestrādātu ietilpīgu priekšmetu glabāšanas nodalījumu.
- praktisks, divdaļīgs priekšmetu glabāšanas nodalījums, piemēram, aizsargcepures, termosa, rakstīšanas paliktņa un cimdu uzglabāšanai.
- dokumentu ietvars no ūdensizturīga auduma. Paredzēts nostiprināšanai pie drēbju pakaramā, stūrī aiz autovadītāja sēdekļa.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti