Katra desmitā ceļojumu apdrošināšana tiek iegādāta internetā

 
6.aprīlis 2010 8:26

Apdrošināšanas sabiedrības ERGO apkopotie dati par pēdējiem diviem gadiem liecina, ka pērn divas reizes palielinājies internetā iegādāto ceļojuma apdrošināšanas polišu skaits.

Aizvadītajā gadā katra desmitā ERGO ceļojumu apdrošināšana tika iegādāta internetā.

Tāpat, pēdējo divu gadu laikā, iezīmējusies tendence iegādāties ceļojumu apdrošināšanu uz 4 dienu periodu, kad svētku vai atzīmējamo dienu dēļ darba dienas nereti tiek pārceltas un pēc kārtas iekritušas vairākas brīvdienas, piemēram - Lieldienās, maija un Līgo svētkos, 18.novembrī, kā arī gada nogales svētkos.

Kopumā ERGO speciālistu novērojumi liecina par cilvēku ieradumu arvien savlaicīgāk un rūpīgāk plānot ceļojumus, pašiem arvien biežāk iegādājoties gan ceļojumus, gan polises internetā.

Ceļošanai savlaicīgi plāno un regulāri izmanto garās brīvdienas

Izvērtējot datus par aizvadītajiem diviem gadiem ERGO speciālisti norāda, ka papildu ikgadējiem pieprasītākajiem atvaļinājumu periodiem, Latvijas iedzīvotāji arvien biežāk iegādājas ceļojumu apdrošināšanu uz brīvdienām, kas iekritušas pateicoties valsts svētku un atzīmējamo dienu dēļ pārceltajām darbadienām. Pēdējo gadu laikā tas visbiežāk ir bijis 4 dienu periods.

Lilita Čudare, „ERGO Latvija” Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore: „Pēdējos gados svētku dēļ darba dienas salīdzinoši bieži tika pārceltas, lai būtu vairākas brīvās dienas pēc kārtas – parasti četras. Daudzi cilvēki tās iemanījušies izmantot ļoti lietderīgi, dodoties nelielā, bet efektīvā atpūtā ārpus Latvijas, kas šobrīd jau izveidojies par regulāru paradumu. Jau iepriekš zināmās pārceltās brīvdienas veicinājušas situāciju, kad ceļot gribētāji brīvdienas plāno ļoti savlaicīgi un rūpīgi. Tas ļauj ietaupīt līdzekļus ģimenes budžetā un pakāpeniski atlikt nepieciešamo summu ceļojumam.

Prognozējams, ka jau šonedēļ gaidāmajās Lieldienās, kā arī 1. un 4.maija svētkos gaidāms pieprasījuma pieaugums pēc ceļojumu apdrošināšanas, īpaši on-line.”

Par rūpīgu ceļojumu plānošanu liecina dubultojies internetā iegādāto ceļojumu apdrošināšanu skaits, kas nozīmē, ka cilvēki ir interesējušies, kā polisi iegādāties izdevīgāk. Protams, joprojām ir ļoti liels īpatsvars to ceļotāju, kuri izvēlas ieekonomēt uz apdrošināšanas rēķina, pat neapzinoties risku, kādam pakļauj sevi un savus tuviniekus.

Arvien biežāk apdrošinās pret ceļojuma anulēšanas risku

Izvērtējot situāciju par pēdējo pusgadu, salīdzinoši liels pieprasījums novērojams pēc ceļojumiem uz siltajām zemēm, kā arī pēc aktīvajiem ziemas sporta veidiem. Turklāt daudz biežāk kā iepriekš ceļot gribētāji izvēlas apdrošināties arī pret ceļojuma anulēšanas risku.

Lilita Čudare: „Pēdējā laikā izteikta ir kļuvusi tendence apdrošināties pret ceļojuma anulēšanas risku, kam pamatā ir divi iemesli. Pirmkārt, tās ir ļoti savlaicīgi, pat vairākus mēnešus iepriekš iegādātas aviobiļetes par izdevīgām cenām, taču lielāku laiku uz priekšu cilvēki nevar prognozēt notikumus un iespējamos iemeslus ceļojumu atcelšanai. Otrkārt – tāli un ekskluzīvi ceļojumi, kuru atcelšanas gadījumā tiktu zaudēti lieli naudas līdzekļi (aviobiļetes, viesnīcas, ekskursijas u.c.). Apzinoties ceļojuma anulēšanas risku un vienlaicīgi – arī iespēju sevi finansiāli pasargāt, arvien biežāk ceļot gribētāji rīkojas racionāli un tālredzīgi. ERGO piedāvā iespēju apdrošināt šo risku līdz pat 5000 euro vērtībā vienai personai.

Kopumā vērtējot, jo tālāks galamērķis tiek izvēlēts ceļojumam, jo vairāk tiek apzināts iespējamais risks un iegādātas vērtīgākas apdrošināšanas polises, ar plašāku segumu. ”  

Ceļojumu apdrošināšanā ceļojumu anulēšanas risks nozīmē kompensāciju gadījumos, ja, piemēram, cilvēks vai arī viņa tuvs radinieks saslimis, vai noticis negadījums ar apdrošinātās personas īpašumu, kam nepieciešama viņa klātbūtne u.tml. Tāpat tiek kompensēta jaunas avio biļetes iegāde vai uzturēšanās attiecīgajā valstī.

ERGO ir pirmais un līdz šim vienīgais apdrošinātājs, kas saviem klientiem piedāvā iegādāties ceļojumu apdrošināšanu ar SMS starpniecību. Tāpat līdz ar pavasara sezonas sākumu ERGO piedāvā iegādāties ceļojumu apdrošināšanu internetā www.ergo.lv ar 30% atlaidi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti