Rīgā norisināsies ekoloģisko automobiļu paraugdemonstrējumi

 
13.maijs 2010 9:33

Sestdien, 15.maijā, Rīgā tiks organizēti neparasti ekoloģisko automašīnu paraugdemonstrējumi, kas Latvijā notiks pirmo reizi un būs projekta „CO2 E-Race Rīga” kulminācijas pasākums.

„CO2 E-Race” projekta mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par globālajām klimata izmaiņām un globālā klimata krīzi Latvijā, kā arī demonstrēt risinājumus tās novēršanai, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un radošo spēku.

Piedalās ekoloģiski transporta līdzekļi no 5 valstīm

15.maijā ikviens ir aicināts vērot videi draudzīgo automašīnu paraugdemonstrējumus Latvijas galvaspilsētā, kuru laikā būs unikāla iespēja gan iepazīt katru no ekoloģiskajām automašīnām, gan apskatīt tās darbībā. Paraugdemonstrējumos piedalīsies apmēram 20 videi draudzīgās automašīnas, pārstāvot 5 valstis – Latviju, Igauniju, Lietuvu, Zviedriju un Dāniju. Būs iespēja apskatīt hibrīdus, elektromopēdus, elektrisku „Pobedu”, elektrisku lēngaitas auto „NCAR”, elektrisku „Renault Clio Electric”, Baltijas ātrāko elektromobili „JONELIS”, kā arī vēl citas interesantas un neparastas ekoloģiskās automašīnas. Ar katru no automašīnām ir iespējams iepazīties arī projekta „CO2 E-Race Rīga” mājas lapā.

CO2 parāde

Paraugdemonstrējumus atklās ekoloģisko automašīnu CO2 parāde Rīgas ielās, kuras laikā, izmantojot GPS tehnoloģiju, uz Rīgas pilsētas kartes tiks zīmēts CO2 zīmējums, kas būs apskatāms projekta mājas lapā. Parāde iesāksies ar dalībnieku pulcēšanos pie DUS „Statoil” Eksporta ielā, turpināsies ar braucienu pāri Vanšu tiltam un noslēgsies pie Vērmanes dārza. Dalībnieku pulkam pievienosies arī Vides ministrs Raimonds Vējonis, kurš parādē brauks ar kādu no elektromobiļiem.

Prezentācija pie Kongresu Nama

<250> Pēc ekoloģisko automašīnu CO2 brauciena pa Rīgas ielām to paraugdemonstrējumi turpināsies pie Kongresu nama strūklakas, kur notiks interesanta prezentācija uz rampas kopā ar dīdžeju un raidījuma „Vides Fakti” žurnālistu Gustavu Terzenu, kā arī tiks organizēti dažādi izklaides pasākumi. Par muzikālo noskaņojumu gādās dāņu pūtēju orķestris „Kronborg Bass”. Noslēdzoties pasākumiem pie Kongresu nama, videi draudzīgās automašīnas līdz pat pusnaktij varēs apskatīt Rīgas Motormuzejā „Muzeju nakts” ietvaros.

 

Elektrouzlādes punkti

Pasākuma laikā ekoloģiskajām automašīnām būs iespēja uzlādēties 2 elektrouzlādes punktos. Viens no tiem tiks atklāts DUS „Statoil” Eksporta ielā, kas darbosies arī pēc pasākuma, savukārt otrs elektrouzlādes punkts atradīsies pie Kongresu nama, kuru uzstādīs „Latvenergo”.

Ekoloģisko automašīnu paraugdemonstrējumu programma:

14:00 - 15:00    Elektromobiļi un citas ekoloģiskās automašīnas pulcējas DUS ”Statoil” Eksporta ielā un gatavojas kopīgam startam.
15:00 - 16:00     CO2 parāde Rīgas ielās, sākot ar braucienu pāri Vanšu tiltam, apkārt Vecrīgai un beidzot pie Vērmanes dārza.
16:00 - 18:00    Ekoloģisko automašīnu prezentācija uz rampas pie Kongresu nama. Izklaides pasākumi bērniem (kartona auto būve) un pieaugušajiem.
19:00 - 00:00    Elektromobiļu apskate ”Muzeju nakts” ietvaros Rīgas Motormuzejā.

„CO2 E-Race” projekta pasākumus Latvijā organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā, Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā, Sorosa fondu Latvijā, Zviedrijas vēstniecību, Vides ministriju, Rīgas domi, „Tallink”, „Latvenergo” un Rīgas Motormuzeju.

Papildus informācija: www.co2erace.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti