Vecāki - pārrunājiet ar bērniem Ceļu satiksmes noteikumus! 1

 
25.maijs 2010 14:52

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina vecākus, tuvojoties skolēnu brīvlaikam, pārrunāt ar bērniem Ceļu satiksmes noteikumus - kā droši pārvietoties pilsētā kājām, gan kā droši braukt ar velosipēdu.

Satiksmes departaments arī aicina iedzīvotājus, pārvietojoties pilsētā kājām vai ar velosipēdu, nelietot mūzikas atskaņošanas ierīces ar austiņām, jo mūzikas klausīšanās neļauj laikus sadzirdēt transportlīdzekļa tuvošanos un tādējādi traucē atbilstoši reaģēt uz satiksmes situāciju.

<250>Braucot ar velosipēdu, ir būtiski atcerēties, ka atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, šķērsojot ielu pa gājēju pāreju, no velosipēda ir jānokāpj. Ielās, kur ir ierīkots veloceliņš, velosipēdistiem ir atļauts braukt tikai pa veloceliņu. Vietās, kur ārpus krustojumiem veloceliņš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu vadītājiem jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo brauktuvi.

Ja velosipēdists brauc pa gājēju ietvi, tad viņam ir jādod priekšroka gājējiem. Satiksmes departaments velosipēdistiem, braucot pa gājēju ietvēm, iesaka izmantot zvaniņu – tas palīdzēs izvairīties no konfliktsituācijām un informēs gājējus par velosipēdista tuvošanos.

Savukārt, braucot pa ielas brauktuvi, uz velosipēdistu attiecas visi tie paši satiksmes noteikumi, ceļa zīmes un luksoforu signāli, kas autovadītājiem. Satiksmes departaments aicina velosipēdistus atcerēties, ka, veicot pagriezienu manevrus uz ielas, arī velosipēdistam ir jārāda pagrieziena signāli. Tie sniegs informāciju autovadītājiem par gaidāmo velosipēdista manevru un novērsīs potenciālas avārijas situācijas.

 
Visi komentāri
 
277196. viesis 26.maijs 2010 19:27
0 0 Atbildēt

80% no vecākiem pašiem ir regulāras problēmas ar CSN.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti