OCTA sasniedz zemāko cenu līmeni pēdējo gadu laikā 2

 
1.jūnijs 2010 9:46

Šogad pirmajā ceturksnī autoīpašniekiem viena OCTA apdrošinātā diena izmaksāja vidēji 17 santīmu, kas ir par 43% lētāk nekā pirms diviem gadiem - 2008.gadā.

Juris Stengrevics, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs: „Ja 2008.gadā viena apdrošinātā diena autoīpašniekam izmaksāja vidēji 30 santīmu, 2009.gadā – vidēji 23 santīmi, tad šobrīd pēc 2010.gada 3 mēnešu datiem - vidēji vairs tikai 17 santīmi. Cenu samazinājums noticis vairāku apstākļu ietekmē pēdējā gada laikā. Kā būtiskākie jāmin remontdarbu izmaksu kritums un izmaksāto atlīdzību apjoma kritums. Tāpat jāņem vērā, ka starp apdrošinātājiem notiek sīva konkurence. Tai pat laikā var prognozēt, ka tālāks cenu samazinājums vairs nav gaidāms, jo OCTA nozare pirmajā ceturksnī strādā ar 547 tūkstošu lieliem zaudējumiem.”

Vidējās atlīdzības lielums turpina samazināties

<250>Salīdzinājumā ar pērnā gada trim mēnešiem šogad par 8% samazinājušās ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem izmaksājamo neto atlīdzību summas, veidojot 7,6 miljonus latu.

Apdrošināšanas līgumu skaita un OCTA cenu samazinājums ietekmējis arī nopelnīto prēmiju apjomu – 9,79 miljoni lati, kas ir par 35% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā.

Vidējās atlīdzību izmaksu lielums par apdrošināšanas gadījumu šogad pirmajā ceturksnī turpināja kristies un sastādīja 652 latus, kas ir par 22% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā. Šo kritumu sekmējusi konkurences saasināšanās starp remontdarbu veicējiem, kā rezultātā samazinājušies auto servisu pakalpojumu izcenojumi. Jāmin, ka 81% no visas atlīdzību summas veido transportlīdzekļu zaudējumu atlīdzības.

Sniegotās ziemas dēļ vairāk negadījumu

Sniegotās ziemas dēļ palielinājies ar saskaņoto paziņojumu fiksēto ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros transportlīdzekļi guvuši nelielus bojājumus. Salīdzinājumā ar 2009.gada pirmo ceturksni, šogad tādā pašā laika posmā šādu gadījumu skaits pieaudzis par 36%. Lielā mērā tas skaidrojams ar ceļu satiksmes negadījumu kopējā skaita palielināšanos gada pirmajos mēnešos. Pēc CSDD datiem šogad pirmajā ceturksnī reģistrēti 11,2 tūkst. negadījumu, kas ir par gandrīz 23% vairāk nekā 2009.gada trīs mēnešos.

Kā pozitīvu tendenci jāmin to, ka šī gada pirmajā ceturksnī par 21% ir samazinājies negadījumu skaits ar cietušajiem (saskaņā ar CSDD datiem). Šis arī ir viens no iemesliem, kas ietekmējis ar saskaņoto paziņojumu fiksēto negadījumu īpatsvara pieaugumu - šī gada pirmajos trīs mēnešos 61% ceļu satiksmes negadījumu fiksēti ar saskaņoto paziņojumu.

J.Stengrevics: „Saskaņotā paziņojuma īpatsvara pieaugums norāda uz to, ka samazinājušies negadījumi ar smagām sekām, kā arī autovadītāji vairāk apzinās saskaņotā paziņojuma priekšrocības un to pielieto negadījuma fiksēšanai atbilstošos apstākļos”.

Saskaņoto paziņojumu drīkst aizpildīt tikai tādos ceļu satiksmes negadījumos, kad nav cietuši cilvēki un trešo personu manta, negadījumā iesaistītie transportlīdzekļi nav guvuši bojājumus, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt, abiem autovadītājiem nav būtisku domstarpību par negadījuma apstākļiem. Citos gadījumos autovadītājiem ir jāizsauc Ceļu policija.”

 
Visi komentāri
 
277323. viesis 1.jūnijs 2010 10:06
0 0 Atbildēt

pļē, nu ko var šķidri drist visu laiku, ka octa ir mīnusos

zaudējumi viņiem nauhj :D

a kuļiš tad visi tā rāvās tajā octa tirgū iekšā?

sanāk, ka tipisks apdrošinātāja (biznesmeņa) domu gājiens ir - ķipa pagājušajā gadā bija mums mīnusi, šogad samazināsim cenu, pagaudosim presē un moš būs plusi :D

278877. viesis 21.septembris 2010 9:02
0 0 Atbildēt

lētāko octa polisi atradīsi šeit: www.salidzini.lv/octa.php

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti