Kādi būs jaunie «Jaguar» un «Land Rover» modeļi?

 
1.jūnijs 2010 10:39

Indijas autoražotājs Tata Motors ir atklājis informāciju par jaunajiem automobiļiem, kuri tuvāko gadu laikā var parādīties Jaguar Land Rover modeļu rindā.

Pēc kompānijas vadītāja Karla-Pītera Fostera teiktā, Jaguar iegūs trīs jaunus modeļus, bet Range Rover - pagaidām tikai krosoveru LRX, kuram pirmo reizi zīmola vēsturē būs pieejama priekšpiedziņa.

"Zaļā gaisma" tiks dota rodsteram Jaguar F-Type, kurš konkurēs ar Porsche Boxster. Pirmo reizi par šāda automobiļa iekļaušanu Jaguar modeļu rindā tika runāts tālajā 1998.gadā, kad tika prezentēts koncepts XK180. Taču britu autoražotāja finansiālo grūtību dēļ šis projekts tika iesaldēts. Taču tagad, pēc Tata solījuma tuvāko piecu gadu laikā katru gadu investēt Jaguar vienu miljardu sterliņu mārciņu, kompānija ir atkal atgriezusies pie šīs idejas. 


XK180 konceptauto

Nākamais jaunais Jaguar modelis - kompaktautomobilis X-Type, kas palīdzēs būtiski uzlabot pārdošanas apjomus. Iespējams, šī auto izskats līdzināsies prototipam R-D6, kurš pirms septiņiem gadiem debitēja Frankfurtē. Tiek paredzēts, ka šis modelis konkurēs ar BMW 3-Series un Audi A4.

Tāpat Fosters apstiprināja informāciju par to, ka Jaguar modeļu klāstā būs arī XF universāls un kupeja.

Grupas Jaguar Land Rover vadība ir paziņojusi arī par saviem plāniem slēgt vienu no savām rūpnīcām Lielbritānijā, jo kompānijai izdevīgāk ir uzturēt vienu lielu rūpnīcu divu mazu vietā.

Tuvāko divu gadu laikā Tata Motors plāno atvērt rūpnīcu Ķīnā. Tajā tiks ražoti Land Rover Defender, Discovery un Freelander automobiļi. Rūpnīcas jauda būs 30 tūkstoši auto gadā. "Šāds solis nenozīmē to, ka mēs gribam pārcelt ražošanu no Lielbritānija uz Ķīnu. Mēs vēlamies tikai pastiprināt savas pozīcijas jaunattīstības valstīs," teica Fosters.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti