Topošie autovadītāji varēs pierādīt sevi! 3

 
19.jūnijs 2010 9:25

19.jūnijā, interneta vietnē www.gadaautovaditajs.lv, tiek dots starts līdz šim nebijušai iespējai – topošo autovadītāju konkursam GADA JAUNAIS AUTOVADĪTĀJS 2010.

Mērķa auditorijai – vidusskolēniem līdz šim bijusi ierobežota un lielākoties uz pašiniciatīvu balstīta iespēja izglītoties ceļu satiksmes drošībā. 16 – 18 gadi ir vecums, kad cilvēki jūtas pārliecināti par sevi, visu varoši un zinoši, tādēļ, pateicoties Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, CSDD un Swedbank atbalstam, dalība konkursā ir drošs veids kā pierādīt savu varēšanu arī citiem. 

Konkursa GADA JAUNAIS AUTOVADĪTĀJS 2010 atlases kārtā dalībniekiem jāatbild uz jautājumiem internetā, norādot, kurā no desmit Latvijas pilsētām tie vēlas cīnīties par vietu finālā – Jēkabpilī, Talsos, Rēzeknē, Ventspilī, Daugavpilī, Valmierā, Jelgavā, Liepājā, Rīgā vai Gulbenē. Trīsdesmit labākie pirmās kārtas pārstāvji no katra reģiona startē pusfinālā, savukārt trīs labākie reģionu pārstāvji tiekas lielajā finālā, lai cīnītos par GADA JAUNAIS AUTOVADĪTĀJS 2010 titulu. Pirmais reģionālais turnīrs notiks jau 3.jūlijā, Jēkabpilī, pilsētas svētku ietvaros. 

<250>Konkursa mērķis ir veicināt teorētisku un praktisku izpratni par ceļu satiksmes drošību gan topošo autovadītāju vidū, gan sabiedrībā kopumā. „Konkurss tiek uzsākts mirkli pirms Jāņiem – svētkiem, kas pastiprināti pievērš sabiedrības  ar drošību saistītiem jautājumiem, tomēr būtiski ir nevis šausmināties par kārtējo svētku statistiku un biedējošām sankcijām pret likumpārkāpējiem, bet savlaicīgi rūpēties par atbildīgu sabiedrību,” skaidro idejas autors un pasākuma organizētāju - aģentūras Zebra - pārstāvis Pauls Timrots. 

Vidusskolas vecuma jauniešiem iespēja oficiāli sēsties pie automašīnas stūres, lai zinoša instruktora uzraudzībā izpildītu praktiskus drošības uzdevumus, sniedz ne vien emocionālu gandarījumu, bet arī pieredzi, kas ir neatsverams ieguldījums pareizu braukšanas iemaņu sekmēšanā. 

Konkursa dalībnieki tiks provocēti risināt situācijas, kas saistītas ar drošību uz ceļa. Tas ir līdz šim nepieredzēts, atraktīvs teorētisko un praktisko uzdevumu kopums, kur labākā rezultāta uzrādītājs būs pirmais un pamatoti labākais titula GADA JAUNAIS AUTOVADĪTĀJS ieguvējs.

Marta Timrota

 

 
Visi komentāri
 
277612. viesis 19.jūnijs 2010 9:37
0 0 Atbildēt

KUR, KĀ PIETEIKTIES???

DALĪBAS MAKSA NAV !!!

(vismaz nav pieminēta)

277613. viesis 19.jūnijs 2010 9:46
0 0 Atbildēt

kur atrast Marta Timrota?

A_P

277616. viesis 19.jūnijs 2010 11:13
0 0 Atbildēt

Daliba bez maksas, tikai jauzrada balto tiesibu nr!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti