Tukumā Freibergam nākas pacīnīties

 
22.jūnijs 2010 10:28

19. un 20.jūnijā Tukumā, Melnezera moto trasē norisinājās LČ motokrosā ceturtais posms, kā arī Uģa Mētras ceļojošais piemiņas kauss A1 klasei.

Kopā pa abām dienām uz starta stājās 216 sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un šoreiz pat no Zviedrijas.

Vissīvākās cīņas par līdera vietu varēja vērot Kvadri OPEN, MX1, kā arī Seniori klasēs, kur uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena godam kāpa attiecīgi Agris Neija (Bieriņu Motoklubs), Lauris Freibergs (FFF Sportaklubs)  un Jānis Mironovs (CAMK Latgale). Blakusvāģu klasē, braucot kopā ar kantētāju I.Ameļkinu, pārliecinoši uzvarēja Kristers Serģis.

Jāatzīmē, ka pēc četriem posmiem, kad Latvijas čempionātā motokrosā ir aizvadīta puse sacensību, vienīgais nepārspētais sportists visos braucienos starp visām klasēm ir Atis Alžāns (Bieriņu Motoklubs), kurš startē Veterānu klasē.

Komandu konkurencē atkal spēcīgāki bija “CAMK Latgale” sportisti, aiz sevis atstājot “Rodeo” un “Bieriņu Motoklubu”.



MX85 klasē ar pārliecinošām uzvarām abos braucienos uzvarēja Pauls Jonass (Elkšņi) un par sešiem punktiem kopvērtējumā nu ir apsteidzis līdz šim trīs posmus esošo līderi Udi Spulle (VV Motoracing Team), kurš Tukumā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Kvadri Open klasē pēc pārciestas smagas pleca traumas cīņā atkal iesaistījās pirmā posma pārliecinošais uzvarētājs Agris Neija ((Bieriņu Motoklubs). Ja līdz braucienu vidum Agra uzņemto tempu centās izturēt vairāki sportisti – šobrīd kopvērtējuma līderis Mikus Neško (Saldus Motoklubs), igauņi Kait Kompus un Meelis Jurgenson, tad līdz finišam vislabāk tas izdevās Edgaram Meņģelim (Rodeo), kas ierindojās otrajā vietā.

Interesantas cīņas norisinājās Senioru klasē. Lai gan sacensībās šoreiz nepiedalījās spēcīgais baltkrievu braucējs Aleksandrs Giruts un vairākkārtējs maratonrallija Dakāra dalībnieks Einārs Vinters, kuri katrs uzvarēja attiecīgi pirmajā un trešajā Latvijas Čempionāta motokrosā posmos, šīs klases kopvērtējuma līderim Jānim Mironovam (CAMK Latgale) sīvi nācās pacīnīties ar lietuviešu braucēju Saulius Stankus. Te gan jāteic, ka pirmajā braucienā Jāni vajāja neveiksme un trasē noslāpa motocikls, līdz ar to nācās piekāpties. Toties jau no otrā brauciena starta Mironovs konkurentiem neatstāja nekādas cerības un pārliecinoši uzvarēja.

{page}

Sevišķi spraigi un intriģējoši bija apvienotais MX1, MX2, A1 un A2 braucieni. Pirmajā braucienā startu izcēla Ronalds Baldiņš (A1, Gaujas Kauss MX Team), bet drīz vien viņu noķēra un līderos izvirzījās Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata), kuram turpat “uz pēdām” brauca spēcīgākais Latvijas motokrosists Lauris Freibergs (FFF Sportaklubs). Sīvā konkurencē starp abiem šiem sportistiem aizritēja gandrīz viss brauciens. Divus apļus pirms finiša Lauris prata izmantot izdevību un apdzina Niku, finišējot par 4,622 sekundēm ātrāk. Otrā brauciena startu izdevās izcelt Laurim Freibergam, bet ceturtajā aplī viņam izslīdēja motocikls un konkurentus nācās dzīt no ceturtās vietas. Finišā viņam pietrūka 1,264 sekundes, lai būtu pirmais, bet ar to pietika, lai sacensībās uzvarētu.

<250>MX2 klasē abiem galvenajiem konkurentiem Dāvi Ivanovu (Moto X) un Tomu Macuku (Rodeo) neveiksme piemeklēja attiecīgi otrajā un pirmajā braucienā. Ja Toms pirmā brauciena pēdējā aplī smagi krita, motociklam atsitoties pret akmeni, bet otro vietu nezaudēja, tad Dāvim otrajā braucienā nepaveicās vairāk, jo gan neveiksmīgs starts, gan atskrūvējies sēdeklis, gan kūlenis nodrošināja braucienā tikai trešo vietu. Līdz ar to sacensībās zelts Tomam Macukam (Rodeo).

Blakusvāģu klasē Kristers Serģis jau otro sacensību brauca kopā ar kantētāju Ilvaru Ameļkinu un atkal pārliecinoši uzvarēja. Brāļi Sīļi ierindojās otrajā vietā.

Komandu konkurencē spēcīgāki bija “CAMK Latgale” sportisti ar 864 punktiem, aiz sevis atstājot “Rodeo” - 818 punkti un “Bieriņu Motoklubu” - 795 punkti. Pēc četriem posmiem, apsteidzot Ventspils MK “Rodeo” par 39 punktiem, līderos izvirzījusies CAMK Latgale – 3596 punkti, Ventspils MK “Rodeo” – 3557 punkti, bet trešajā vietā nostabilizējusies BIERIŅU MK MĀRUPE komanda – 3248 punkti.
Nākošais Latvijas Čempionāta posms norisināsies 3. un 4. jūlijā Latgales pusē, Mežvidos.

LaMSF, Motokrosa komisijas preses pārstāvis
Iveta Kaminska

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti