Publisko jauno «Range Rover» kompaktauto - «Evoque» 1

 
7.jūlijs 2010 10:26

1. jūlijā tika publiskots pilnībā jaunā Range Rover kompaktauto pirmais oficiālais attēls, kā ari tika sniegta ekskluzīva prezentācija viesiem, kas bija uzaicināti uz Range Rover 40. jubilejas svinībām Londonā*.

Pilnībā jaunais kupejas modelis ar nosaukumu Range Rover Evoque pievienosies Range Rover un Range Rover Sport piedāvājumam 2011. gada vasarā. Tas būs vismazākais, visvieglākais jebkad ražotais Range Rover auto, un tam būs arī vismazākais degvielas patēriņš. Pircēji varēs izvēlēties gan 4WD, gan 2WD versiju ar CO2 izmešu daudzumu zem 130 g/km, kas demonstrē Range Rover ražotāju apņēmību ievērot ekoloģiskās ilgspējas principus.

Land Rover izpilddirektors Fils Pophems teica: "Šodien ir ļoti īpašs notikums Range Rover vēsturē – mēs ne tikai svinam šīs auto markas 40 gadu jubileju, bet arī ieskatāmies aizraujošos nākotnes plānos, izrādot pilnībā jauno Range Rover Evoque. Range Rover ir viens no visaugstāk vērtētajiem un ikonas statusu sasniegušajiem automobiļiem visā autobūves vēsturē un pastāvīgi guvis lielus panākumus kopš tā izlaides sākuma 1970. gadā. Pilnībā jaunais Range Rover Evoque ir svarīgs solis pretī turpmākiem nākotnes panākumiem un zīmola izaugsmei. Pircēji var būt pilnīgi pārliecināti, ka arī jauno auto raksturos premium klases kvalitāte, greznība, un tas būs tikpat neparasts kā pārējie Range Rover modeļi. Šī auto sportiskais izskats un unikālās īpašības piesaistīs tam jaunu pircēju grupu, kas līdz šim varbūt nepievērsa uzmanību Range Rover piedāvājumam.

<250>"Pilnībā jaunais Range Rover Evoque tiks būvēts ar daudzām godalgām apbalvotajā Halewood rūpnīcā, nodrošinot Mersisaidas reģiona iedzīvotājiem 1000 jaunas darba vietas un līdz ar to sniedzot fantastisku stimulu Lielbritānijas ekonomikai. Halewood rūpnīca izpelnījusies izcilības un labas kvalitātes reputāciju un tiek uzskatīta par nozares līderi ekonomiskas ražošanas (Lean Manufacturing) jomā.

"Pilnībā jaunais Range Rover Evoque ir patiesi globāla mēroga automobilis, kas tiks pārdots vairāk nekā 160 valstīs. Mums bija svarīgi piešķirt šim auto tādu nosaukumu, kas būtu viegli atpazīstams visdažādākajās valodās un kultūrās visā pasaulē. Mēs vēlējāmies radīt jaunu – inovatīvu un neparastu nosaukumu. Tādu nosaukumu, kas liecina par ekskluzivitāti un raisa emocijas. Evoque ir kosmopolītisks un visos kontinentos vienlīdz saprotams vārds, tas skan izsmalcināti un atbilst automobiļa lielpilsētas elegancei," piebilda Pophems.

Land Rover dizaina direktors Gerijs Makgoverns teica: "Range Rover ir ikonisks dizains, kas izturējis laika pārbaudi, un ir skaidri redzams, kāpēc. Tāpat kā pašreizējo versiju, arī sākotnējo Range Rover raksturoja tik vienkārša un izteiksmīga forma, kas ir nekļūdīgi atpazīstama.
"Pilnībā jaunais Range Rover Evoque iezīmē drosmīgu Range Rover dizaina evolūciju, piedāvājot pircējiem pievilcīgu, premium klases kompaktauto ar SUV aprīkojumu. 2008. gadā mēs prezentējām LRX konceptauto. Pēc pozitīvajām atsauksmēm visā pasaulē loģisks turpinājums bija LRX konceptauto ieceres īstenošana realitātē. Šovakar mēs vēlamies parādīt visai pasaulei, ka esam palikuši uzticīgi saviem solījumiem un radījuši automobili, kas pilnībā atspoguļo LRX koncepta ideju.

"Pilnībā jaunais Range Rover Evoque uzrunās pircēju emocijas. Tā unikālais siluets, ko uzsver raksturīgi slīpā jumta līnija un izteiksmīgais vidus līnijas pacēlums, ir labi pazīstamās Range Rover dizaina valodas mūsdienīga un konsekventa interpretācija. Šis auto ir drošs apliecinājums Range Rover ražotāju nodomiem piesaistīt plašāku mērķauditoriju," viņš piebilda.

Pilnībā jaunā Range Rover Evoque globālā publiskā debija paredzēta Parīzes Autoizstādē septembra beigās, bet pārdošanā tas parādīsies nākamā gada vasarā.

______________
*Range Rover sadarbojas ar žurnālu VOGUE šo svinību rīkošanā jau kopš 1981. gada, kad pirmā rūpnieciski ražotā mazas sērijas izlaiduma Range Rover 'In-Vogue' tika izmantots žurnāla VOGUE modes fotosesijā Biaricā, Francijā. Šis īpašais izlaidums pamudināja Range Rover 1983. gadā izveidot īpašu 'Vogue' nosaukuma plāksnīti, kas vēl šodien ir specifikācija iekļauts izvēles elements – Range Rover Vogue.
 

 
Visi komentāri
 
277921. viesis 12.jūlijs 2010 15:12
0 0 Atbildēt

Izskatās pēc uzpumpētas botas :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti