Braucienam ar taksometru nauda vairs nav vajadzīga 2

 
13.jūlijs 2010 11:31

Skaidrā nauda tiek izmantota mazāk kā 30% norēķinu. Bet taksometrā tā joprojām palikusi par norēķinu pamatformu. Vairākums vienkārši nezina par alternatīvās apmaksas iespējām taksometros vai piesargās to izmantot.

Pēc Smile Taxi datiem tikai katrs desmitais par taksometra pakalpojumiem izmanto norēķinu karti.

Norēķinu kartes jau sen kļuvušas par mūsdienu sadzīves neatņemamu elementu. Mazā plastikāta sloksnīte ļauj norēķināties praktiski jebkur. Sākot no iepirkšanās dārzeņu veikalā pie mājām, līdz viesnīcas numura rezervēšanai caur internetu pavisam citā kontinentā.

Pēc banku datiem vairāk kā 70% Latvijas iedzīvotāji pastāvīgi izmanto banku kartes norēķiniem par pirkumiem un pakalpojumiem. Bezskaidras naudas norēķini ir ne tikai vienkārši ērti, bet pirmkārt, droši un viegli kontrolējami. Pircējs vienmēr var pārliecināties cik daudz un par ko viņš samaksājis un kļūdīšanās gadījumā risināt jautājumu ar pārdevēju. Turklāt itin bieži, šo funkciju uzņemas paši bankas darbinieki. Vajag tikai paziņot par savu problēmu.

Šis norēķinu veids ir pieejams arī Rīgas taksometros. Bet pagaidām tas tikai iekaro popularitāti - pēc Smile Taxi datiem kartes apmaksai izmanto mazāk kā 10% no visiem pasažieriem, turklāt lielākoties ārzemnieki. Kompānijas pārstāvji to izskaidro ar vairākiem faktoriem. Pirmkārt, pasažieru vairākums pat nenojauš par tādu iespēju un pieraduma pēc izmanto skaidru naudu. Otrkārt, šī pakalpojuma nekvalitatīvs izpildījums no citu pārvadātāju puses, radīja sliktu reputāciju minētajam servisam. Joprojām vairākas taksometru kompānijas, veicot norēķinus ar karti, nodod tās datus dispečeram caur rāciju. Rezultātā, jebkurš cilvēks, kas ir pieslēdzies pie taksometru sakaru kanāla, var saņemt informāciju piekļuvei pie konta.

Kompānija Smile Taxi pirmā ieviesa aizsargātos GSM POS termināļus savos taksometros. Šobrīd Smile Taxi ir vienīgā taksometru kompānija Rīgā, kas piedāvā šāda līmeņa servisu. Kompānija izmanto vēl vienu alternatīvu pakalpojumu apmaksas veidu - SMS Mobilly norēķinu sistēmu. Lai norēķinātos ar SMS Mobilly, pietiek brauciena beigās nosūtīt uz speciālu numuru SMS īsziņu ar nomaksājamo summu un tā tūlīt tiks noņemta no mobilā operatora konta.

"Bezskaidras naudas norēķinu iespējas mūsu taksometros vajadzīgas, lai sagādātu klientiem vairāk ērtības un panāktu lielāku drošību. Mēs esam pārliecināti, kā mūsdienīgo taksometru klientiem nav nekādas vajadzības turēt pie sevis skaidru naudu. Protams, tamlīdzīgs serviss prasa krietnus papildizdevumus. Tomēr mūsu kompānija izceļas tieši ar novatorisku pieeju klientu apkalpošanā, un tas savukārt saistīts ar noteiktiem izdevumiem. POS termināļiem Smile Taxi izmanto Parex bankas piedāvātus risinājumus un esam ļoti apmierināti ar sadarbību", - paskaidroja Smile Taxi pārstāvis Aleksejs Ignatjevs.

Parex bankas Produktu attīstības daļas vadītājs Didzis Zālītis: “GSM POS termināli ir ērti klientam, jo ar to palīdzību var norēķināties ne tikai ar kredītkarti, bet arī ar debetkarti. Banka ir gandarīta sadarboties ar Smile Taxi, jo uzņēmums ir uz klientiem vērsts un, sekojot līdzi tendencei, ka norēķinu skaits skaidrā naudā samazinās, nodrošina saviem klientiem iespēju norēķināties ar maksājumu kartēm, lai iedzīvotājiem radītu drošu un ērtu maksājumu veikšanu.”

Par kompāniju
Smile Taxi - vienīgie dzeltenie taksometri Rīgā un Jūrmalā. 2009. gadā, Smile Taxi kļuva par pazīstamāko taksometru zīmolu kategorijā transports, pēc "Latvijas  tūrisma  zīmolu  atpazīstamības" pētījuma datiem žurnālā Tūrisms. Kompānijas transporta kvalitatīvo darbu apstiprina "TAXI QUALITY" un "Tourist-friendly" zīmes. No dibināšanas brīža 2006. gadā decembrī kompānija izpildīja vairāk nekā miljons pasūtījumu. Jūrmalā kompānija uzsāka darbību 2010. gadā.

 
Visi komentāri
 
277938. viesis 13.jūlijs 2010 13:36
0 0 Atbildēt

Man kā reiz bija tāds keiss, ka maksājot ar karti šis gribēja saukt numuru rācijā. atņēmu karti un teicu - gaidi vecais, kamēr atnesīšu naudu. šitādi jociņi tev te cauri neies. kaut ko īdēja neapmierinati bet nu kopš tās reizes ar karti maksāt takšos nevelk.

277945. viesis 13.jūlijs 2010 23:43
0 0 Atbildēt

te ir ta lieta ka Smiel Taxi ir POS

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti