Jaunais «Ford Explorer» drīz būs pieejams ASV

 
26.jūlijs 2010 11:51

Kompānija Ford ir izplatījusi oficiālo informāciju par jaunās paaudzes Ford Explorer. Automobilis tirdzniecībā ASV nonāks nākamā gada sākumā.

Jaunais Explorer tiks būvēts uz D4 platformas, kādu izmanto arī Ford Flex un Lincoln MKT. Automobilim būs nesošā virsbūve. Pateicoties daudz vieglāku materiālu izmantošanai, auto masa ir samazināta par 45kg. Tāpat būtiski ir uzlaboti automobiļa aerodinamikas rādītāji un uzlabota skaņas izolācija.

Dzinēju klāstā - divi benzīna dzinēji: divu litru četrcilindru EcoBoost turbodzinējs ar 237z.s.jaudu, kā arī 3,5l sešcilindru atmosfēriskais dzinējs ar 290z.s.jaudu, kas ir par 20% ekonomiskāks nekā iepriekšējais V6 dzinējs. Abi dzinēji darbojas kopā ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Jaunais bezceļnieks Ford Explorer ir ieguvis arī "gudro" pilnpiedziņas transmisijas vadības sistēmu, kas ļauj piemērot tās darbību dažādiem ceļa apstākļiem. Ar speciālu slēdzi autovadītājs varēs izvēlēties vienu no pieciem braukšanas režīmiem - pilsētā, pa sniegu, smiltīm, dubļiem vai no kalna.

Automobilis tiks aprīkots arī ar jauno stabilizācijas sistēmu ar Curve Control funkciju, kas ļauj šoferim noturēt automobili izvēlētajā trajektorijā un māk cīnīties gan ar izslīdēšanu, gan sānslīdi. Vēl viens Explorer jaunums - trešā sēdekļu rinda un piepūšamās drošības jostas aizmugurējiem pasažieriem, kas būtiski samazina krūšu kurvja traumu smagumu satiksmes negadījumā.

Pagaidām gan netiek nosaukta jaunā Ford Explorer cena.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti