NAČ motošoseja Vaiņodes lidlaukā

 
2.augusts 2010 10:15

7.augustā Vaiņodes lidlaukā Nacionālā Amatieru Čempionāta motošosejā 6. posms, pirmais starts 12:00.

Šis posms būs interesants ar pašu trasi - Vaiņodes lidlaukā motošosejas sacīkstes vēl nekad nav notikušas un trases konfigurācija nedaudz atgādinās pasaulslaveno Valensijas trasi. Šāda veida sacensības lidlaukos brīvi izvēlētā trases konfigurācijā notiek visā pasaulē, arī mūsu kaimiņi Igauņi vienu no nacionālā čempionāta posmiem katru gadu rīko Sāmsalas lidlaukā.

Tomēr tas nav vienīgais interesantais faktors - motošosejas meistarklasei šis ir pēdējais posms, tātad arī pēdējā iespēja izcīnīt punktus kopvērtējumam. Pārējām klasēm vēl atlicis posms Rēzeknē.

Uz pēdējo meistarklases posmu tajā dominē Uldis Eglītis - 240 punkti un 5 punktu pārsvars pār šībrīža otrās vietas ieguvēju Arti Ozolu. Trešajā vietā Zigmunds Pakalnieks ar 176 punktiem, bet tuvu arī Māris Dankerts (175 punkti) un Artis Markots (171 punkts).

<250> Motošosejas tautas klasē pirmajā vietā pēc s/k 333 posma izvirzījies Arturs Stankevičs, 17 punkti un 2 punktu pārsvars par tuvāko sekotāju Santi Zaueru. Jāpiebilst ka Arturs sacīkstēs piedalās ar Kawasaki ZXR400, kas ļoti tieši norāda, ka kartodromos motora tilpumam pret vadītāja meistarību un spēju stabili braukt visos posmos ir otršķirīga loma. Trešais ar 158 punktiem Emīls Janaitis, bet arī viņa pozīcija ir apdraudēta - Laurim Gomanim ir 157 punkti, bet Didzim Trūbam – 155.

Minimoto klases līderim Kārlim Vikmanim ir 224 punkti, otrais Edgars Šūtelis (210), trešais Kaspars Svīkulis (209).

Motorolleru 50 STOCK ieskaitē pirmais Andris Krištobāns (202 punkti), seko Dmitrijs Kraiņevs (189 punkti) un Vitālijs Andrejevs (184 punkti).

Šķiet ka motorolleru 70 RACING klasē uzvarētājs jau ir zināms - Kaspars Brigzne iekrājis 245 punktus. Otrajā vietā esošajam Viktoram Freimanim 183, Raimondam Pastaram 156.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti