«Ventbunkers Lielā Balva» aizceļo igaunim Rannar Uusna

 
2.augusts 2010 10:22

Sestdien, 31.jūlijā Ventspilī norisinājās "Ventbunkers Lielās Balvas" 13.izcīņa un Latvijas čempionāta supermoto 6.posms.


Uzvarētājs Rannar Uusna   Foto: Iveta Kaminska (AutoEuro)

Sacensībās dalību ņēma Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvji. Godalgotās vietas līdzīgi tika sadalītas starp visām trim Baltijas valstīm, kur veiksme šoreiz uzsmaidīja igauņu jaunajam sportistam Rannar Uusna (Supermoto Finland, EST), otrajā vietā Agris Ļitvinovs (A. Ļitvinova motoklubs, LV), trešais Dinas Pozniakas (Oskar MX Team, LT).

AS Ventbunkers šīs sacensības atbalsta jau trīspadsmito reizi, ar mērķi veicināt motosporta sacensību popularitāti Ventspilī un Latvijā, kā arī ārpus mūsu valsts robežām. Pasākuma organizētāji Ventspils Motoklubs “RODEO” stāvlaukumā pie pludmales akvaparka bija izveidojuši speciālu trasi, kas bija ļoti labi pārredzama skatītājiem. 70% trases sportistiem bija jāveic uz asfalta, bet 30% bija jāpārvar īpaši ierīkoti zemes uzbērumu tramplīni, kas šoreiz izrādījās vislielākais “klupšanas akmens” lielākai daļai sportistu.

Pēc atlases priekšbraucienos, notika trīs pusfināla braucieni, no kuriem uz finālbraucienu no katras grupas tālāk tika divi ātrākie sportisti. Negaidīti neveiksmīgs tas bija motokluba "Rodeo" motokrosa braucējam Tomam Macukam, kurš ļoti labus rezultātus uzrādīja priekšbraucienos un pusfinālā sešus apļus veica kā līderis. Izslīdot motocikla priekšējam ratam uz mākslīgi izveidotā “kamieļu muguras” pēdējā tramplīna, Toms pakrita un viņam garām aiztraucās lietuvieši Dinas Pozniakas (Oskar MX Team) un Aurelius Tamonis (LSMA). Noķert viņus atlikušajos divos apļos bija nereāli, un tā Macuks, kuram šīs bija pirmās supermoto sacensības nekvalificējās finālbraucienam. Tas neizdevās arī Dzintaram Baltais (Motodroms), kurš Latvijas čempionāta kopvērtējumā sīvi cīnās par līdera pozīciju ar Agri Ļitvinovs (A. Ļitvinova motoklubs).

<250> Finālbraucienā tieši “kamieļu muguras” tramplīni izteica cīņas rezultātu. Ja pirmā apļa sākumā neveiksmīgi to izbrauca startu izcēlušais igaunis Rannar Uusna (Supermoto Finland), tad to ātri vien izmantoja motokrosa vecmeistars Agris Ļitvinovs un izvirzījās līderos. Priekšpēdējā aplī negaidīts kritiens pēc šī tramplīna veikšanas gadījās Agrim, ko veiksmīgi izmantoja Rannar Uusna un svinēja uzvaru. Trešajā vietā ierindojās Dinas Pozniakas (Oskar MX Team), kurš tajā pašā tramplīnā piedzīvoja kritienu pirmajā aplī, bet meistarīgi desmit apļu laikā spēja apsteigt priekšā braucošos konkurentus.

Sacensību organizētājs, Ventspils motokluba RODEO vadītājs Arvis Sanders pastāstīja: „Jau 13 gadu pēc kārtas ar a/s Ventbunkers atbalstu tiek rīkotas motoru sporta pasākums. Šo gadu laikā Ventbunkers Lielā Balva ir izcīnīta gan motokrosā, gan supermoto, kā arī autosportā un šobrīd ieņem stabilu vietu Baltijas motoru sporta pasākumu kalendārā. Pasākums izdevās, par ko liecina skatītāju interese un spēcīgais sportistu sastāvs no visām trim Baltijas valstīm.”

Bez spraigajām cīņām uz asfalta bija noorganizēta arī interesanta kultūras un izklaides programma, braucienu starplaikos, kur uz lielās skatuves kāpa grupa "COLT", kas ir leģendārās grupas OPUS PRO līdera Harija Zariņa jaunākais projekts, par labsajūtu mūzikas ritmos rūpējās arī DJ JAPĀNIS un skatītājus ar interesantu „motošovs” priecēja "stunt riding" meistars jeb ielas motociklu triku kaskadieris Jānis Rozītis, kurš ir absolūtais Baltijas un Krievijas čempions un devītais meistarīgākais pasaulē.

Rezultāti

1. Rannar Uusna (Supermoto Finland, EST)
2. Agris Ļitvinovs (A. Ļitvinova motoklubs, LV)
3. Dinas Pozniakas (Oskar MX Team, LT)
4. Aurelius Tamonis (LSMA, LT)
5. Atis Pārums (A. Pāruma motoklubs, LV)
6. Sven Simulask (Tabasalu MK, EST)

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti