ASV luksofori mācīs autovadītājiem ķert «zaļo vilni» 3

 
4.augusts 2010 11:04

Eksperimenta kārtā ASV uz ceļiem tiks uzstādīti luksofori, kuri mācīs šoferiem ķert "zaļo vilni".

<250>"Gudrie" luksofori tiks uzstādīti Mičigānas štatā, ASV, federālās trases "Telegraph road" astoņu kilometru posmā. Sistēma ieteiks autovadītājiem, ar kādu ātrumu viņiem ir jābrauc, lai nobrauktu visu ceļa posmu tikai pie zaļās gaismas, ziņo The Detroit News.

Piefiksējot tuvojošos automobili, "gudrais" luksofors dos signālu. Piemēram, "Zaļā gaisma degs vēl 20 sekundes" vai arī - "Ja jūs brauksiet ar ātrumu 40-42 jūdzes stundā (65-68 km stundā), tad visus luksoforus jūs nobrauksiet bez apstāšanās".

Lai automobilis saņemtu šādus ziņojumus, tajā ir jāiemontē attiecīgs raidītājs. Mičigānas eksperimentam jau ir pieslēgušās kompānijas Nissan un Chrysler, kuras uzstādīs šādus raidītājus savos testa automobiļos un veiks luksoforu izmēģinājumus.

Tuvākajā laikā "gudros" luksoforus uzstādīs vēl dažās ASV trasēs, taču "Telegraph road" būs visgarākais ceļš, uz kura tiks uzstādīta šī sistēma. Pateicoties šai sistēmai, Mičiganas satiksmes departaments cer uzlabot situāciju uz ceļiem, kā arī samazināt automobiļu degvielas patēriņu.

 
Visi komentāri
 
278177. viesis 4.augusts 2010 12:55
0 0 Atbildēt

Vai šie luksofori zinās, ka pie kāda no nākošajiem luksoforiem ir izveidojusies rinda ar sānielu braucējiem, kuri uzsāks braukt lēnām un izjauks visu zaļo vilni?

278182. viesis 4.augusts 2010 14:57
0 0 Atbildēt

es pielauju, ka tur ir shoseja ar vairak ka 3 joslam uz katru pusi, lidz ar to - sanielinu specialisti varetu ari netraucet braukt pa iekshejo joslu..

278194. viesis 5.augusts 2010 1:15
0 0 Atbildēt

zaļais vilnis vienā virzienā ir "sarkanais vilnis" pretējā virzienā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti