Pieaug ar saskaņoto paziņojumu reģistrēto satiksmes negadījumu skaits

 
24.augusts 2010 11:38

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistikas datiem, šogad pirmajā pusgadā ar saskaņoto paziņojumu fiksēto ceļu satiksmes negadījumu skaits ir palielinājies par 13%, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem.

2010.gada pirmajā pusgadā izmaksātās neto atlīdzību summas ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem sastādīja 13 miljonus latu, savukārt nopelnītās prēmijas – 19,3 miljonus latu.

Juris Stengrevics, LTAB valdes priekšsēdētājs: „Kaut arī šī gada pirmajā ceturksnī OCTA nozare Latvijā darbojās ar 547 tūkstošiem latu lieliem zaudējumiem, tomēr apkopotie pirmā pusgada dati OCTA nozarē kopumā uzrāda stabilitāti, jo pirmā pusgada rezultāts ir pozitīvs - ieņēmumi pārsniedz izdevumu daļu par 403 tūkstošiem latu. Pirmā pusgada OCTA nozares darbības stabilitāte var kalpot par pamatu arī visa 2010.gada rādītajiem kopumā, apdrošinātājiem panākot apdrošināšanas prēmiju sabalansētību ar gaidāmajiem izdevumiem. Tomēr jāņem vērā, ka šajos datos ne visas apdrošināšanas kompānijas ir norādījušas savas darbības rezultātus tikai Latvijas tirgū. Tie ir kopējie darbības rezultāti, kuros ietverta arī atsevišķu kompāniju darbība ārvalstīs.”

Aizvien vairāk autovadītāju izmanto saskaņoto paziņojumu

Kopumā, šī gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar 2009.gada pirmo pusgadu, par 13% ir pieaudzis ar saskaņoto paziņojumu fiksēto ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros transportlīdzekļi guvuši nelielus bojājumus. Lielā mērā tas skaidrojams ar ceļu satiksmes negadījumu strauju kopējā skaita palielināšanos 2010.gada pirmajā ceturksnī, kas galvenokārt bija saistāms ar sezonālajiem laika apstākļiem, t.i. ilgstošo snigšanu. Pēc CSDD datiem pirmajā pusgadā reģistrēti 18,8 tūkst. negadījumu, kas ir par 7% vairāk nekā 2009.gada pirmajā pusgadā. Kopumā šī gada pirmajos sešos mēnešos ar saskaņoto paziņojumu ir tikuši fiksēti vairāk nekā 60% no visiem ceļu satiksmes negadījumiem, kas kopumā ir par 6 procentpunktiem vairāk nekā pērn.

J.Stengrevics: „Saskaņotā paziņojuma īpatsvara pieaugums norāda uz to, ka samazinājušies negadījumi ar smagām sekām, kā arī autovadītāji vairāk apzinās saskaņotā paziņojuma priekšrocības un to pielieto negadījuma fiksēšanai atbilstošos apstākļos.”
Autovadītājiem jāatceras, ka saskaņoto paziņojumu drīkst aizpildīt tikai ceļu satiksmes negadījumos, kad nav cietuši cilvēki un trešo personu manta, negadījumā iesaistītie transportlīdzekļi nav guvuši bojājumus, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt un abiem autovadītājiem nav būtisku domstarpību par negadījuma apstākļiem. Citos gadījumos autovadītājiem ir jāizsauc Ceļu policija.

Vidējās atlīdzības lielums turpina samazināties

Salīdzinājumā ar pērnā gada sešiem mēnešiem šogad par 18,9% samazinājušās ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem izmaksājamo neto atlīdzību summas, veidojot 13 miljonus latu. Apdrošināšanas līgumu skaita un OCTA cenu samazinājums ietekmējis arī nopelnīto prēmiju apjomu – 19,3 miljoni lati, kas ir par 32,6% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā.
Vidējās atlīdzību izmaksu lielums par apdrošināšanas gadījumu šogad pirmajā pusgadā turpināja kristies un sastādīja 691 latus, kas ir par 17,1% mazāk nekā pērn tādā pašā laika posmā. Šo kritumu sekmējusi konkurences saasināšanās starp remontdarbu veicējiem, kā rezultātā samazinājušies auto servisu pakalpojumu izcenojumi. Jāmin, ka 81,6% no visas atlīdzību summas veido transportlīdzekļu bojājumu atlīdzības.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti