Saņem draudus par savu jauno OCTA polišu salīdzināšanas servisu 10

 
24.augusts 2010 11:38

Jau informēts, ka no 9.augusta, izmantojot Gudriem.lv OCTA polišu cenu salīdzināšanu, iespējams gūt pārskatu par reālām cenām, kādas klientiem pieejamas apdrošinātāju interneta vietnēs un iegādāties polisi bez brokeru starpniecības.

Jaunā pakalpojuma pieejamība radījusi neapmierinātību starp citām kompānijām, kas savās mājas lapās piedāvā salīdzināt un iegādāties OCTA polises. Situāciju skaidro Gudriem.lv pārstāvis Dmitrijs Zaznovs:

„Pēc mūsu servisa ieviešanas, sāka nākt draudu vēstules ar prasību slēgt OCTA polišu salīdzināšanu. Noskaidrojām, ka elektroniskā pasta vēstules pienāca no firmas octas.lv līdzīpašnieka. Vēstulēs mūs apvainoja par it kā nelikumīgu darbību veikšanu, apdrošināšanas likuma pārkāpšanu un nepatiesas informācijas sniegšanu. Octas.lv pārstāvji neslēpa, ka ir gatavi „karot” ar Gudriem.lv, turklāt piesaistot dažādas tiesībsargājošās iestādes. Šāda reakcija mūs tikai pārliecina, ka jaunais OCTA cenu salīdzināšanas serviss ir patiešām pieprasīts pakalpojums, kas ļauj izvēlēties tirgū visizdevīgāko polisi.”

D. Zaznovs informē, ka Gudriem.lv pakalpojums nekādā ziņā nav pretrunā ar Latvijas Republikas likumdošanu: „Pirmkārt, portāls nenodarbojas ar polišu tirdzniecību, bet tikai piedāvā salīdzināt OCTA cenas starp 9 apdrošināšanas kompānijām Latvijā. Izvēloties sev izdevīgāko polisi, klients automātiski nonāk apdrošinātāja mājas lapā, kurā veic pirkumu.

Otrkārt, pirms ieviest jauno OCTA salīdzināšanu, Gudriem.lv konsultējās ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) juristu. Tā kā netirgojam polises, mēs neesam ne brokeri, ne apdrošinātāji, bet tikai informācijas sniedzēji. Visi uzrunātie un iesaistītie apdrošinātāji labprāt atsaucās mūsu piedāvājumam, jo arī kompānijām Gudriem.lv pakalpojums šķita izdevīgs. Ja kāda no šīm firmām lūgs izslēgt sevi no OCTA cenu reitinga, mēs nekavējoties to izdarīsim.”

Pārstāvis skaidroja, viņaprāt, esošo iemeslu saņemtajiem draudiem ar mēģinājumu kavēt OCTA salīdzināšanas izplatību Gudriem.lv. Apdrošināšanas brokeri, kas tirgo polises, gūst peļņu uz atlaižu rēķina, kuras starpniekam piedāvā apdrošināšanas kompānija. Arī apdrošinātāji savās mājas lapās, protams, tirgo OCTA polises, piedāvājot klientiem vēl vairāk atlaižu un akciju. Šos īpašos bonusus nevar izmantot apdrošināšanas starpnieki, toties Gudriem.lv savā reitingā var tos izmantot objektīvai cenu salīdzināšanai, jo tikai informē par polišu izmaksām. Tāpēc daļēji ir saprotamas starpnieku negatīvās emocijas, kas tirgo OCTA polises savās mājas lapās. Ja klientam ir iespēja vienuviet izvēlēties sev izdevīgāko apdrošinātāju piedāvājumu ar atlaidēm, viņš noteikti to izmantos.

Interneta bezgalīgās iespējas piedāvā izvēlēties ne tikai dažādu veidu, bet arī dažādu izmaksu servisus, un Gudriem.lv to realizē katrā no saviem salīdzināmajiem pakalpojumiem.
 

 
Visi komentāri
 
278410. viesis 25.augusts 2010 7:32
0 0 Atbildēt

Tas tapēc, ka Octas.lv vai lētākāocta.lv - Patiesībā nav lēta...

Pieredze rāda, ka tā ir maldināšana un cilvēku apjāšana...

Izklausas, ka gudriem.lv - parāda reālās cenas!

A_P

278438. viesis 25.augusts 2010 17:28
0 0 Atbildēt

spekulantiem brokeriem uzradusies spēcīga konkurence

278439. viesis 25.augusts 2010 19:12
0 0 Atbildēt

Līdzīgu pakalpojumu jau pāris gadu piedāvā www.salidzini.lv/octa.php . Ko tad par šiem nesūdzas?

278445. viesis 25.augusts 2010 23:08
0 0 Atbildēt

Laikam Gudriem.lv aktivi virza savu servisu, tapec octas.lv un citiem to nepatik. Agrak ari izmantoju salidzini.lv kalkulatoru, bet pashlaik tikai 5 piedavajumi no 9 apdrosinatajiem.

278446. viesis 25.augusts 2010 23:56
0 0 Atbildēt

Šķiet, salidzini.lv nav sekojuši līdzi izmaiņām kalkulatoru lapās, tādēļ strādā tikai daļa.

278474. viesis 26.augusts 2010 14:39
0 0 Atbildēt

veicu testu un gudriem.lv ir lētāk nekā octas.lv :)

278479. viesis 26.augusts 2010 17:20
0 0 Atbildēt

gudriem.lv - informācijas lapa, octas.lv un citi - apdrošināšanas brokeri...

278489. viesis 27.augusts 2010 10:40
0 0 Atbildēt

Tas Brokeris, kurš uzblieza Octas.lv tak arī grib kaut ko nopelnīt, tāpēc arī viņiem kremt, ka kāds cits informē par patiesajām cenām! Man kā Klientam, protams izdevīgāk pirkt pa tiešo, nevis no starpnieka !

278885. viesis 21.septembris 2010 9:17
0 0 Atbildēt
281676. viesis 16.februāris 2011 18:20
0 0 Atbildēt

Šeit arī ir bez brokeru komisijas maksām.

www.kurpirkt.lv/octa.php

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti